Το ρεκόρ, ο Ελέ και το γούρι!

Το ρεκόρ, ο Ελέ και το γούρι!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Θράκη, τέσσερις ημέρες πριν τη μάχη με την Άρσεναλ.

Τυπικά ο Ολυμπιακός έχει σπάσει το ρεκόρ με τις 12 νίκες τις 12 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, με τα 11 τρίποντα και το 3-0 άνευ αγώνα στη Λεωφόρο.

Όμως, η αίσθηση που υπάρχει σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού είναι ότι το ρεκόρ που ισοφαρίστηκε με το 3-1 επί του Αστέρα, είναι καλύτερα να σπάσει με νίκη σε νορμάλ συνθήκες, δηλαδή μέσα στο γήπεδο και άρα απόψε στην Κομοτηνή.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχει κίνητρο στο παιχνίδι του κατά του Πανθρακικού, αν και μη γελιόμαστε το ματς της χρονιάς είναι τέσσερις ημέρες αργότερα, με την Άρσεναλ και λογικό κι επόμενο είναι εκεί να έχει πέσει όλο το ενδιαφέρον. Ωστόσο, ποδοσφαιρικά αν το πάρουμε, θα είναι καλό για την ομάδα να ρολάρει σήμερα, ώστε να μπει με ρυθμό στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ την Τετάρτη.

Ιδιαιτερότητα μεγάλη η παρουσία του Ελευθερόπουλου στον αντίπαλο πάγκο. Ο παλιός άσος του Ολυμπιακού κάνει μαζί με ένα άλλο πρώην ερυθρόλευκο, τον Βενετίδη, μια μεγάλη προσπάθεια στον Πανθρακικό, τον οποίο πήρε με μηδέν πόντους και μηδέν βαθμούς τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Έχοντας σχεδόν σε κάθε παιχνίδι πολλές ελλείψεις (το ίδιο και σήμερα) η ομάδα της Θράκης αν μη τι άλλο εμφανίζεται ανταγωνιστική και τα «παίζει» όλα της τα ματς ως το 93’!

Έχω προσέξει ότι με εξαίρεση ένα ματς, όλα τα άλλα ο Πανθρακικός με τον Ελευθερόπουλο στον πάγκο τα έχει κτυπήσει μέχρι το 90’! Μιλάμε για ισοπαλίες 0-0, για πόντους που έχει πάρει στις καθυστερήσεις η, στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά και για ματς που κρίθηκαν οριστικά εις βάρος του με γκολ στο 90’! Δεν τα παρατάει ακόμη κι αν ο αντίπαλος είναι ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα (3-3) η, η ΑΕΚ στην Κομοτηνή (1-2) και σίγουρα το διπλό στο Περιστέρι την περασμένη αγωνιστική ήταν μεγάλη δουλειά και για την ψυχολογία.

Θυμάμαι ακόμη το μοναδικό παιχνίδι του Ελευθερόπουλου ως προπονητή κατά του Ολυμπιακού: Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-2. Με Αραβίδη να ανοίγει το σκορ, με τον Σπυρόπουλο να ισοφαρίζει με απίστευτο αυτογκόλ και τον Τζιμπούρ να δίνει το διπλό στο 83’. Ο Ολυμπιακός είχε φτύσει αίμα…

Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός έστω με δυσκολία κερδίζει κάθε χρόνο στην Κομοτηνή, όπως όμως είναι αλήθεια κι ότι σε κάθε παιχνίδι πρωταθλήματος πριν το κρίσιμο τελευταίο του ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός τραβάει ζόρια, αν και συνήθως αγωνίζεται στο Καραϊσκάκη.

Τελευταία φορά που είχε παίξει εκτός έδρας σε ανάλογη περίσταση, ήταν πάλι στην Θράκη, αλλά στην Ξάνθη! Το 2008, με νίκη του 1-0. Το αμέσως επόμενο παιχνίδι του για το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν στον Πειραιά, με την…Άρσεναλ. Κι ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 1-0 κι είχε περάσει στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Να δούμε αν η Θράκη φέρει γούρι πάλι!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.