H πραγματική απάντηση του Ολυμπιακού

H πραγματική απάντηση του Ολυμπιακού

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
H πραγματική απάντηση του Ολυμπιακού

bet365

Και τα «γενέθλια» μιας ιστορίας που μαρτυρούν πολλά από όσα ήδη έκαναν φέτος οι Ερυθρόλευκοι για το... καλό τους. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Ευριπίδης Γιάκος το όνομα του. Ένα γκολ πέτυχε πέρσι σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Και φέτος έπειτα από εννέα συμμετοχές, δεν έχει ανοίξει ακόμη τον λογαριασμό του στην Σούπερ Λιγκ. Το... κοντέρ σαν να έχει κολλήσει στις 6-12-2014. Σαν αύριο το βράδυ ένα πράγμα. Έτσι για να το «θυμίζει».

Σέντρα του Λόπεθ από αριστερά, εξαιρετική εκτέλεση στην κίνηση από τον 24άχρονο Έλληνα φορ, που είχε πάρει θέση στο δεύτερο δοκάρι. Και αυτό ήταν. Ακριβώς στο 88΄ ο ΠΑΣ ισοφαρίζει σε 2-2. Στο πιο δύσκολο Σαββατόβραδο του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα εδώ και μια πενταετία. Σε ένα... μικρό σοκ που επιχειρούσε να αλλάξει τις ισορροπίες του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό και η Vistabet σου προσφέρει bonus έως και 100 ευρώ για κάθε κερδισμένο στοίχημα.

Και για όσους δεν θυμούνται λεπτομέρειες: Αυτό το αποτέλεσμα έρχονταν λίγα 24ώρα μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Και έδινε την ευκαιρία στον Δικέφαλο του Βορρά, την επόμενη κιόλας ημέρα να ξεφύγει με επτά βαθμούς από τους Ερυθρόλευκους στην μάχη της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα. Αρκεί η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη να επικρατούσε στην Ξάνθη, της Σκόντα. Κάτι που ως γνωστόν δεν έγινε ποτέ...

Ένα χρόνο πριν λοιπόν ο Ολυμπιακός ένιωθε το... τέλος εποχής του Μίτσελ να έρχεται με τρόπο άχαρο. Και η είσοδος στον Δεκέμβρη κάθε άλλο παρά δημιουργούσε προσδοκία. Οι Πειραιώτες είχαν χάσει ήδη 12 βαθμούς στις πρώτες 12 αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ. Έβλεπαν τον ΠΑΟΚ σταθερά μπροστά στην κούρσα. Και στις 9 Δεκέμβρη περίμεναν τη Μάλμε στο Φάληρο, για να ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσουν έστω στο Γιουρόπα Λιγκ, που ήταν και το πιθανότερο.

Γιατί επιστρέψαμε σε όλα αυτά; Διότι έχουμε την εντύπωση πως αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, ένα ιδανικό μέτρο σύγκρισης με όσα συμβαίνουν φέτος. Είναι τόσο μεγάλο το κοντράστ που η πρόοδος των Ερυθρόλευκων προκύπτει με τρόπο εμφατικό. Πέρσι 12 χαμένοι βαθμοί σε 12 αγωνιστικές. Φέτος για το 12 στα 12 σήμερα κιόλας στην Κομοτηνή. Και για ένα ρεκόρ μισού... αιώνα. Πέρσι στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, φέτος σε διψήφια βαθμολογική διαφορά όλες οι άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ.

Πέρσι «τελικός» με τη Μάλμε στις 9 του Δεκέμβρη αλλά με στόχο το Γιουρόπα Λιγκ. Φέτος στις 9 του μήνα «τελικός» με την Άρσεναλ και ξεκάθαρη συγκέντρωση για την 4η παρουσία της ομάδας στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ από το 2007 και έπειτα. Πέρσι «σύννεφα» για τον Μίτσελ, που έδειχναν ότι σύντομα έρχεται καταιγίδα. Φέτος αποθέωση για τον Μάρκο Σίλβα που η δημοφιλία του πλέον βρίσκεται πραγματικά σε πολύ υψηλό επίπεδο, και όχι μόνο στο Ερυθρόλευκο κοινό.

Δεν άλλαξαν πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτόν τον χρόνο. Από τον Γιάκο και τις 6/12/2014 ως την σημερινή αποστολή στην Κομοτηνή. Άλλαξε όμως ο Ολυμπιακός. Και το έκανε προς το καλύτερο. Προς τη σωστή κατεύθυνση. Σε όλα τα επίπεδα. Φέτος ο ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη ηττήθηκε με 5-1, πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής στο 86΄. Πέρσι για να «γυρίσει» το ματς με τους Γιαννιώτες, ο Μίτσελ έφερε από τον πάγκο τον Διαμαντάκο, τον Γκαζαριάν και τον Εντινγκά. Φέτος αν χρειάζονταν έναν φορ, έναν επιτελικό μέσο και έναν «κόφτη» ο Σίλβα θα φώναζε τον Φινμπόγκασον, τον Τσόρι και τον Καμπιάσο! Όπως και να το δεις... διαφέρει!

Το πήραν οι Ερυθρόλευκοι το μήνυμα της περσινής σεζόν. Και ας έφτασαν στο φινάλε της σε ένα ακόμη νταμπλ. Το πήραν και απάντησαν «κατάλληλα» όπως μαρτυρά το φετινό τους ρόστερ, η φετινή τους εικόνα. Όπως μαρτυρά το «ρεκόρ» για το οποίο αγωνίζονται σήμερα κόντρα στον Πανθρακικό. Όπως ομολογεί ο «τελικός» της Τετάρτης που έρχεται.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής