ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Πρωταθλητής στα πλέι-οφ και διοργάνωση 14 ομάδων»

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Πρωταθλητής στα πλέι-οφ και διοργάνωση 14 ομάδων»

Νίκος Αθανασίου
ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Πρωταθλητής στα πλέι-οφ και διοργάνωση 14 ομάδων»

bet365

Πρόταση για ανάδειξη πρωταθλητή μέσω πλέι-οφ, διοργάνωση 14 ομάδων, περιορισμούς στους δανεικούς και αλλαγή στην δομή της Σούπερ Λιγκ κατέθεσε ο Παναθηναϊκός στον συνεταιρισμό!

Με στόχο να βοηθήσει στην βελτίωση του πρωταθλήματος, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατέθεσε τις προτάσεις της. Μεταξύ άλλων προτείνει λίγκα 14 ομάδων, ανάδειξη πρωταθλητή μέσα από τα πλέι-οφ και αλλαγές στην οργανωτική δομή της Σούπερ Λιγκ!

Ακολουθούν κάποιες από τις «πράσινες» προτάσεις:

Οι λόγοι για τους οποίους ένας αριθμός ευρωπαϊκών λιγκών επεξεργάστηκε και σε κάποιες περιπτώσεις εισήγαγε το σύστημα των Play-Offs για να καθορίσει την τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδω θα μπορύσαν να συνοψιστούν ως ακολούθως:

*Για να μειωθούν τα ''νεκρά'' παιχνίδια κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να απαοκτήσει το πρωτάθλημα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

*Για να αυξηθούν οι αγώνες μεταξύ των ποιοτικών ομάσδψω και άρα να ενισχυθεί η ποιότητα του πρωταθλήματος και η ανταγωνιστικότητα των ομάδων σε σχέση με τους αντιπάλους που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στην Ευρώπη.

*Για να διασφαλίσουν στον κάτοχο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων περισσότερα εγγυημένα παιχνίδια και μάλιστα μεταξύ των πιο ποιοτικών και δημοφιλών ομάδων ανεβάζοντας την αξία του «προϊόντος» και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα περισσότερα έσοδα για τις ομάδες.

ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΩΝ PLAY-OFFS ΤΗΣ SUPERLEAGUE

*H μη συμμετοχή της πρώτης ομάδας της κανονικής περιόδου στα Play-Offs στερεί από την διοργάνωση την κορύφωση του ενδιαφέροντος για την ανάδειξη του πρωταθλητή και μειώνει την εμπορική της αξία.

*Υπο προϋποθέσεις το ισχύον σύστημα μπορεί να δημιουργήσει σημαντικό αριθμό ''νεκρών'' παιχνιδιών.

*Ο τρόπος υπολογισμού της ειδικής βαθμολογίας αλλοιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
*Πρωτάθλημα 14 ομάδων

*Play off με συμμετοχή των ομάδων 1-6(δομή μίνι πρωταθλήματος) που θα κρίνει τον πρωταθλητή και όλα τα ευρωπαϊκά εισιτήρια(πλην του εισιτηρίου του κυπελλούχου υπό προϋποθέσεις)

*Η ομάδα που τερμάτισε τελευταία στην κανονική περίοδο υποβιβάζεται αυτόματα.

*Οι ομάδες που τερμάτισαν στην 12η και 13η θέση θα παίξουν μεταξύ τους αγώνες μπαράζ παραμονής. Ο νικητής των δύο αναμετρήσεων παραμένει στην SL ενώ ο ηττημένος υποβιβάζεται στην FL.

*Από την FL θα προβιβάζονται στο τέλος της περιόδου 2 ομάδες.

Όλες οι προτάσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ΕΔΩ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα