Πογιέτ: «Ενίσχυση στην επίθεση»

AYTA ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΟΓΙΕΤ!

Πογιέτ: «Ενίσχυση στην επίθεση»

Πογιέτ: «Ενίσχυση στην επίθεση»

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Κυριακή στο Ολυμπιακό Στάδιο την Καλλονή και ο Γκουστάβο Πογιέτ δεν μίλησε μόνο για αυτό αλλά και για τα μεταγραφικά.

Ο Ουρουγουανός προπονητής έκανε δηλώσεις στη NOVA και σε αυτές, για πρώτη φορά, αναφέρθηκε σε μεταγραφικά θέματα ενόψει Ιανουαρίου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πογιέτ.

Για το σύστημα (4-4-2) που χρησιμοποίησε κόντρα στον Πανελευσινιακό: «Αυτό που μου άρεσε ήταν η ύπαρξη πολλών επιθετικών μέσα στην περιοχή, γεγονός το οποίο αυξάνει τις πιθανότητες για να σκοράρουμε. Σε ότι αφορά στο σύστημα ίσως δεν ήμασταν τόσο οργανωμένοι μέσα στο γήπεδο, σε σχέση με το προηγούμενο που δουλεύαμε μέχρι τώρα. Το τέλειο θα ήταν κάπου στη μέση. Περισσότερο έχει να κάνει με τη συγκέντρωση. Δεν αφορά τόσο στη φυσική κατάσταση ή την τεχνική. Είναι θέμα συγκέντρωσης για το πως πρέπει να κινείται κάθε παίκτης στο γήπεδο χωρίς τη μπάλα. Με τη μπάλα είναι εύκολο».

Για το αν θα επιμείνει στο 4-4-2: «Είναι μια επιλογή για την Κυριακή. Θα δούμε αν είναι έτοιμοι οι παίκτες που έπαιξαν στο κύπελλο και θα αποφασίσουμε. Είναι όμως μια επιλογή».

Για τους Τζιμπούρ και Μπακάκη: «Πλέον έχω μια ξεκάθαρη εικόνα για τους παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής, αφού τους είδα σε επίσημο παιχνίδι, για το πως συμπεριφέρονται και πως κινούνται μέσα στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα που είναι επίσημος».

Για τις μεταγραφικές συζητήσεις: «Με τον κ. Μπάγεβιτς και τον κ. Μιλοβάνοβιτς βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή. Έχουμε ήδη αρχίσει να κοιτάμε κάποιους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και να μελετάμε τις επόμενες κινήσεις μας. Προφανώς είναι πιο εύκολο όταν τα ονόματα δε βγαίνουν στη δημοσιότητα. Πρέπει να συμβούν πολλά πράγματα για να κάνουμε μια μεταγραφή, όπως για παράδειγμα να βρούμε έναν παίκτη με ποιότητα και να είναι στα οικονομικά δεδομένα που θέλουμε. Πρέπει να φροντίσουμε να γίνουν διάφορες κινήσεις έτσι ώστε να κάνουμε μια καλή μεταγραφή τον Ιανουάριο».

Για τις θέσεις που θέλει να ενισχυθεί η ΑΕΚ: «Αν αναλύσουμε τους παίκτες και το ρόστερ της ομάδας θα δούμε ότι έχουμε ποιότητα και ποσόστητα τόσο στους τερματοφύλακες όσο και στην άμυνα, άρα εμείς θα επικεντρωθούμε περισσότερο στο κέντρο και στην επίθεση. Σε επιθετικούς παίκτες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά».

Για το ματς με την Καλλονή: «Έχω παρακολουθήσει την Καλλονή και έχω δει ότι πρόκειται για μια πολύ καλοδουλεμένη ομάδα. Σε πολλά παιχνίδια θα μπορούσε να πάρει θετικό αποτέλεσμα, άρα είναι θέμα χρόνου να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Γι” αυτό εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι μας και να μπούμε δυνατά στο γήπεδο».

Best of internet