«Νοκ-άουτ» η Πριμέρα! (vid)

«Νοκ-άουτ» η Πριμέρα! (vid)

bet365

Ήττες από ομάδες μικρότερης κατηγορίας για Βιγιαρεάλ, Μάλαγα και Εϊμπάρ, ισόπαλες (1-1) Λεβάντε - Εσπανιόλ, νίκησε την Σοσιεδάδ με 2-1 η Λας Πάλμας.

Ο θεσμός των εκπλήξεων είναι το Κύπελλο, κάτι που... αποδείχτηκε για ακόμα μία φορά στην Ισπανία, όπου οι ομάδες της Πριμέρα έπεσαν «θύματα» της παράδοσης. Συγκεκριμένα, Βιγιαρεάλ, Μάλαγα και Εϊμπάρ ηττήθηκαν από ομάδες μικρότερης κατηγορίας, με την Μπιλμπάο να είναι η μόνη που γλίτωσε το σοκ.

Τα «κίτρινα υποβρύχια» φιλοξενήθηκαν από την Ουέσκα, η οποία και επικράτησε με 3-2. Ο Λουίς Φερνάντεθ άνοιξε το σκορ μόλις στο 3' για τους γηπεδούχους, με τον Λέιβα να ισοφαρίζει στο 51'. Η απάντηση, όμως ήταν άμεση, αφού στο 53' ο Μέριδα εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι και έδωσε στην ομάδα του εκ νέου το προβάδισμα. Συνέχεια στο... τρελό δεκάλεπτο έδωσε ο Μπακαμπού, που ισοφάρισε και πάλι στο 58', όμως ο τελευταίος λόγος ανήκε στην Ουέσκα, που με τέρμα του Ματσίς πήρε προβάδισμα πρόκρισης.

Μία από τα ίδια και για την Μάλαγα, που ηττήθηκε με 2-1 στην έδρα της Μιραντες. Ο Άλεξ Γκαρσία άνοιξε στο 34' το σκορ, με τον Σάντα Κρουζ να ισοφαρίζει προσωρινά στο 52', με τον Κάρλος Λάθαρο στο 69' να γράφει στο 69' το τελικό σκορ και να οδηγεί την ομάδα του σε μία ιστορική νίκη.

Τελευταία «θύμα» η Εϊμπάρ, που γνώρισε βαριά ήττα από την Πονφεραντίνα με 3-0. Ο Τζόρτζεβιτς άνοιξε το σκορ στο 11' για τους γηπεδούχους, που από το 26' μόλις, πήραν αέρα δύο τερμάτων με δράστη τον Χέμπορ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κομτσενόβσκι, «κόβοντας τα φτερά» της φιλοξενούμενης ομάδας, που ψάχνει πλέον την μεγάλη ανατροπή.

Στις μάχες των... μεγάλων, Λεβάντε και Εσπανιόλ άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς (1-1), με σκόρερ τους Σίγια και Μαρτί, με τον Καράμπελα να είναι βασικός, αλλά να βγαίνει στο 52' αλλαγή. Τέλος, στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι, η Λας Πάλμας έκανε την ανατροπή και επικράτησε της Σοσιεδάδ με 2-1. Ο Μπρουμα άνοιξε το σκορ στο 11' για τους φιλοξενούμενους, όμως Ασντρούμπαλ (30') και Χερνάν (50') χάρισαν την νίκη στους γηπεδούχους.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα