«Απολύτως αδιάφθορη η FIFA»!

Δημήτρης Ρούσσος
«Απολύτως αδιάφθορη η FIFA»!

bet365

Κάθετος αναφορικά με την «αγνότητα» της FIFA και του τρόπου διοίκησης της, καθώς επίσης και του ίδιου, ήταν ο προσωρινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ίσα Χαγιάτου.

Μετά τις νέες συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών νωρίς τα ξημερώματα της Πέμπτης (3/12), το σίριαλ για τη διαφθορά της παγκόσμιας Ομοσπονδίας απέκτησε νέα επεισόδια, σε μια υπόθεση που «βασανίζει» εδώ και καιρό της εικόνα της και πλήγει την αξιοπιστία κάθε διοργάνωσης και προσώπου διαπλέκεται μαζί της.

Μιλώντας αναφορικά με τα πρόσφατα γεγονότα, ο Χαγιάτου, που είναι και πρόεδρος της αφρικανικής ομοσπονδίας, υπερασπίστηκε εαυτόν και FIFA, όντας κατηγορηματικός: «Είμαστε όλοι καθαροί, δεν έχουμε σχέση με φαινόμενα διαφθορας. Η FIFA δεν είναι διεφθαρμένη, απλώς υπάρχουν άνθρωποι που επιδεικνύουν κακή συμπεριφορά. Ταυτόχρονα όμως υπάρχουν και άνθρωποι που δουλεύουν εκεί για 20 και 30 χρόνια και δεν έχουν κατηγορηθεί ποτέ και για τίποτα.

» Το ίδιο ισχύει και για μένα. Αν ήμουν διεφθαρμένος, δεν θα βρισκόμουν εδώ. Τόσα χρόνια εργάζομαι στο συγκεκριμένο χώρο και το όνομα μου δεν έχει αναμειχθεί σε κανένα σκάνδαλο, απ’ όσο γνωρίζω…», κατέληξε ο Χαγιάτου.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως το 2011 ο Χαγιάτου είχε κατηγορηθεί για δωροληψία ύψους 1,5 εκατ. ευρώ απ’ το Κατάρ, λίγο καιρό πριν την ψηφοφορία για την ανάληψη του Μουντιάλ 2022, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

 

Τελευταία Νέα