Εργοτέλης-Παναιτωλικός 3-2

Gazzetta team
Εργοτέλης-Παναιτωλικός 3-2

bet365

Ο Εργοτέλης... πάτησε τον Παναιτωλικό στο «Γεντί Κουλέ», τον νίκησε με 3-2, τον απέκλεισε και βρίσκεται με το... 1.5 πόδι στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος! Έχασε πέναλτι ο Κάπελ στο 2'!

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, ο Εργοτέλης ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, νίκησε 3-2 τον κάκιστο αμυντικά Παναιτωλικό και έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης στους ''32'' του θεσμού, ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση και τους 4 βαθμούς, την ώρα που η Ζάκυνθος έχει 1 και ο Παναιτωλικός 0.

Οι Αγρινιώτες μετά την δεύτερη σερί τους ήττα αποχαιρετούν νωρίς την διοργάνωση ενώ οι Κρητικοί θέλουν να μην χάσουν την 3η αγωνιστική από τον Πανιώνιο ή να μην νικήσει η Ζάκυνθος την ομάδα του Αγρινίου.

Πέναλτι και... μόνο Εργοτέλης!

Ιδανικότερο ξεκίνημα στο παιχνίδι δεν θα μπορούσε να ζητήσει ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 2' η «μπούκα» του Καπέλ στην περιοχή του Εργοτέλη έφερε το πέναλτι! Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια τεράστια ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ από τα αποδυτήρια, όμως, ο Ολλανδός εξτρέμ νικήθηκε από τον Δερμιτζάκη και την πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων.

Σε εκείνο το σημείο οι Αγρινιώτες... εξαφανίστηκαν από το γήπεδο, ο Εργοτέλης ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια και απείλησε αρκετές φορές την εστία του Στεφανάκου. Οι Κρητικοί πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, είχαν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας ενώ ο Παναιτωλικός είχε τεράστια προβλήματα στην αμυντική του λειτουργία. Ειδικά στα άκρα, όπου Μάνος και Μπουρσελής έκαναν ότι ήθελαν.

Ο Εργοτέλης χτύπησε πολλά... καμπανάκια, στο 31' βρήκε τον δρόμο προς το πλεκτό με μακρινό σουτ του Καμαρά ενώ στο 45' ο Μάνος μετά από εξαιρετική σέντρα του Κούτρη και ολιγωρία του Ρουμπουλάκου, έκανε την προβολή και διαμόρφωσε το 2-0!

Μέσα σε όλα τα στραβά για τον Παναιτωλικό και η αναγκαστική αλλαγή του Ουαρντά στο 37' μετά από αδιαθεσία που ένιωσε!

Φουλ επίθεση αλλά δεν έφτανε

Στο δεύτερο μέρος ο Ματζουράκης έριξε στο παιχνίδι τον Μαρκόφκσι, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του. Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε και πάλι δυνατά το ημίχρονο και αυτή την φορά σκόραρε στο 49' με τον Βασιλείου, ο οποίος ήταν σε θέση οφ-σάιντ! Η... δουλειά για γρήγορο γκολ έγινε για τους Αγρινιώτες, όμως, δύο λεπτά αργότερα η άμυνα πιάστηκε στον ύπνο και ο Ίνιατς σε κενή εστία έκανε το 3-1 για τον Εργοτέλη. Στην αρχή της φάσης, φαίνεται να είναι εκτεθειμένος ο Ρέντζας.

Στην συνέχεια ο Εργοτέλης άρχισε να οπισθοχωρεί, ο Παναιτωλικός κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο ανεβάζοντας την απόδοσή του με κορυφαίο τον Καπέλ και στο 72' ο Βιγιαφάνες έβαλε ξανά στο παιχνίδι τον Παναιτωλικό με πλασέ μέσα από την περιοχή, μειώνοντας σε 3-2.

Η πολιορκία των φιλοξενούμενων κράτησε μέχρι το φινάλε αλλά χωρίς πολλές μεγάλες φάσεις. Εξαίρεση το σουτ του Ρομέρο που απόκρουσε ο εξαιρετικός Δερμιτζάκης. Το 3-3 δεν έγινε ποτέ(ο Βιγιαφάνες σκόραρε στο 95' αλλά ήταν σε θέση οφ-σάιντ και σωστά ακυρώθηκε το γκολ) και ο Παναιτωλικός μένει εκτός Κυπέλλου...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Εργοτέλης (Στ. Λαμπράκης): Δερμιτζάκης, Ρέντζας, Γρομητσάρης, Άλλα, Κυριακόπουλος(88' Γιαλούσης), Φουκαράκης, Καμαρά, Μάνος, Μπουρσέλης, Κούτρης(76' Κούρτης), Ίνιατς(61' Δωματάς).

Παναιτωλικός (Γ. Ματζουράκης): Στεφανάκος, Κουτρουμάνος(46' Μαρκόφσκι), Μάκος, Κόρσιενς(56' Παπάζογλου), Ρουμπουλάκου, Μπεχεράνο, Ρομέρο, Ρουσκουσέδα, Κάπελ, Ουάρντα(37' Βιγιαφάνες), Βασιλείου.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα