Παναιγιάλειος - Ολυμπιακός 0-4 (vids)

Gazzetta team
Παναιγιάλειος - Ολυμπιακός 0-4 (vids)

bet365

O Ολυμπιακός με... τα δεύτερα και τους Καμπιάσο, Τσόρι, Κολοβό, Ερνάνι να σκοράρουν, έκανε... προπόνηση κόντρα στον Παναιγιάλειο (0-4)!

Στο Αίγιο είχαν ετοιμαστεί για παιχνίδι - γιορτή αλλά ο Ολυμπιακός έκανε το δικό του πάρτι! Οι ερυθρόλευκοι με τα πρώτα γκολ των Καμπιάσο και Κολοβού και σκόρερ επίσης τους Τσόρι και Ερνάνι δεν είχαν καμία δυσκολία στο να ξεπεράσουν το εκτός έδρας εμπόδιο του Παναιγιάλειου με το τελικό 0-4, που αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Πολύ όμορφο τέρμα του Τσόρι με κεφαλιά - ψαράκι.

Με 4-2-3-1 ο Μαραντάς
Ο τεχνικός της ομάδας του Αιγίου παρέταξε την ομάδα του ως εξής: Πίτκας κίπερ, δεξί μπακ ο Σανδραβέλης, αριστερά ο Ομάρ Αμπούντ, στόπερ οι Ιωάννου και Κολόκας, αμυντικά χαφ οι Κρισμάρεβιτς και Γκοτσούλιας, δεξί εξτρέμ ο Σκαρτσίλας, αριστερά ο Σπίνουλας και δεκάρι Πέρεθ με φορ τον Πέριτς.
To rotation του Σίλβα με βασικούς Τσόρι, Καμπιάσο και Φουστέρ
Όπως αναμενόταν ο Σίλβα έκανε το rotation του κόντρα στον Παναιγιάλειο, επιβραβεύοντας τον Φουστέρ για το ματς με τον Αστέρα και χρίζοντας βασικό τον Τσόρι. Η διάταξή του ήταν με Καπίνο κίπερ, άμυνα με στόπερ Ντα Κόστα και Αυλωνίτη και άκρα με Σαλίνο δεξιά και Τσιμίκα αριστερά, Καμπιάσο και Ζντιέλαρ στον άξονα, δεκάρι ο Τσόρι, στα... φτερά οι Ερνάνι και Φουστέρ και φορ ο Φινμπόγκασον.
Οι πρώτες κινήσεις των ομάδων
Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να βάλει δύσκολα στον αντίπαλό του στο 3' με φάουλ του Τσόρι και στο 5' με σουτ του Ερνάνι ενώ απείλησε και λίγο μετά με τον Φινμπόγκασον. Οι γηπεδούχοι έφτασαν πρώτη φορά στην αντίπαλη εστία στο 3' όταν ο Καπίνο έδιωξε την μπάλα προ του Γκοτσούλια που έβγαινε μόνος του.
Στο 8' καταγράφτηκε ένα σουτ του Τσιμίκα αρκετά άουτ. Στο 14' ένα σουτ του Καμπιάσο έφυγε ψηλά έξω μετά από διπλή κόντρα σε σουτ των Ερνάνι και Τσόρι.
Πρώτο γκολ με τα ερυθρόλευκα ο Καμπιάσο και 0-1!
Ο Ολυμπιακός σε μία στιγμή αδράνειας των γηπεδούχων και χάρις στην επιμονή και τα τρεξίματα του Σαλίνο βρήκε γρήγορα το γκολ που ήθελε. Κούρσα από τα δεξιά από τον έμπειρο μπακ που έκανε την σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Φινμπόγκασον που την άφησε για τον Καμπιάσο. Ο Αργεντίνος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναιγιάλειου και σούταρε από τα αριστερά στην δεξιά γωνία του Πίτκα (σ.σ. η μπάλα φάνηκε να βρίσκει και λίγο σε πόδι αντιπάλου) για το 0-1 και το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού!
Στην συνέχεια ο Παναιγιάλειος απείλησε και με τον Σπίνουλα και με τον Γκοτσούλια και με τον Σκαρτσίλα αλλά δίχως αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός από την άλλη είδε να μην του δίνεται πέναλτι στο 37' όταν ο Ιωάννου πάτησε το πόδι του Ερνάνι στην περιοχή και στο 38' είχε φάση με τον ίδιο παίκτη που πέρασε άουτ ένα γυριστό σουτ του.
Γκολάρα ο Τσόρι και 0-2
Στο 41ο λεπτό ο Ολυμπιακός σφράγισε τη νίκη στο ματς με το 0-2 με εξαιρετική κεφαλιά - ψαράκι του Τσόρι. Ο Τσιμίκας κινήθηκε εκπληκτικά από αριστερά, έβγαλε μία πολύ καλή και δύσκολη σέντρα και ο Αργεντίνος βρέθηκε μόνος και ανενόχλητος στα αντίπαλα καρέ για το γκολ.
Ο «δάσκαλος» Καμπιάσο και η κίνηση με νόημα στον Τσιμίκα
Ότι είναι μία κορυφαία ποδοσφαιρική προσωπικότητα δεν χρειάζεται να το πιστοποιήσουμε εμείς. Ο Καμπιάσο δείχνει όμως με κάθε κίνησή του την ποιότητά του. Ο Αργεντίνος άσος των Πειραιωτών με το που έληξε το α' μέρος έπιασε από κοντά και τον Τσιμίκα και τον Ζντιέλαρ για να τους δώσει κατευθύνσεις για την συνέχεια και να τους δείξει κάνοντας κινήσεις με τα χέρια το τι δεν έκαναν καλά στο ματς. Επίσης στο γκολ του Τσόρι αν και... κολλητός του πήγε πρώτα να συγχαρεί τον πιτσιρικά Τσιμίκα για την σέντρα του.
Φάσεις ακόμα και με συντήρηση δυνάμεων και διαχείριση
Στην επανάληψη αν και ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση να βάλει και άλλο γκολ και να πιέσει έως ένα σημείο στο μεγαλύτερο μέρος του β' 45λεπτου θέλησε να πάει σε λογικη διαχείρισης του σκορ και του ματς και συντήρηση δυνάμεων για τους παίκτες που παίζουν περισσότερο. Στο 59' ο Φουστέρ είχε πάντως χαμένο τετ α τετ και ένα λεπτό μετά ο Φινμπόγκασον απείλησε με κεφαλιά.
Ο Σίλβα έκανε και αλλαγές. Μέσα ο Βούρος και έξω ο Ντα Κόστα και μέσα και ο Κολοβός αντί του Τσόρι. Στο 67' και ο Φινμπόγκασον είχε χαμένο τετ α τετ. Στο 73' ένα κόρνερ του Ερνάνι αποκρούστηκε με γροθιές. Στο 84' ο Αμπούντ Ομάρ είχε ένα σουτ αρκετά άουτ από πολύ καλό σημείο.
Παρθενικό γκολ ο Κολοβός και 0-3 και σκόρερ ο Ερνάνι για το 0-4
Στο 86' ο Καμπιάσο είχε και ασίστ. Έβγαλε εξαιρετικά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας τον Κολοβό που 'κρέμασε' τον Πίτκα για το 0-3. Στο 89' από μπαλιά του Σαλίνο ο Ερνάνι δεν... συγχώρεσε τη νεά αμυντική αδράνεια και από κοντά... εκτέλεσε τον Πίτκα για τελικό 0-4. Λίγο πριν την λήξη του ματς ο Ομάρ πήρε την μπάλα από λάθος του Αυλωνίτη και από εξαιρετική θέση την έστειλε άουτ.
MAN OF THE MATCH: Ο Καμπιάσο. Μεστό και σοβαρό ματς από τον Αργεντίνο που έβαλε και το πρώτο του τέρμα με την ερυθρόλευκη φανέλα, κάνοντας το 0-1 και ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο στην ομάδα του για τη νίκη. Έχει και την ασίστ στο γκολ του Κολοβού.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από τον Ολυμπιακό οι περισσότεροι παίκτες προσπάθησαν αισθητά. Ο Τσόρι έχει βάλει γκολ, ο Φινμπόγκασον έχει ασίστ στο 0-1, ο Σαλίνο πήγε καλά αμυντικά και δημιουργικά (σ.σ. έχοντας συμμετοχή σε 2 γκολ) και ο πιτσιρικάς Τσιμίκας έχει βγάλει την ασίστ στο 0-2 του Τσόρι. Ο Τσιμίκας είχε δείξει καλά στοιχεία και με τον Πλατανιά στο Κύπελλο. Γκολ έβαλαν και οι Κολοβός και Ερνάνι βέβαια. Ειδικά η λόμπα του Κολοβού ήταν εξαιρετική ενώ ωραίο τελείωμα έκανε και ο Ερνάνι. Από τον Παναιγιάλειο προσπάθησαν πιο πολύ οι Σπίνουλας και Γκοτσούλιας.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τραγική η άμυνα του Παναιγιάλειου. Κάκιστες αντιδράσεις στα γκολ του Ολυμπιακού, με τις οποίες εξέθεσε και τον κίπερ της.
Η ΓΚΑΦΑ: Την έχει κάνει η άμυνα του Παναιγιάλειου στην φάση του 0-1. Χάνει και τον Σαλίνο και τον Φινμπόγκασον και τον σκόρερ Καμπιάσο. Από εκεί ξεκινάνε όλα...
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Υπήρξαν διαιτητικά λάθη στο ματς. Όπως ορισμένες υποδείξεις φάουλ, που δεν υπήρχαν καν και για τις δύο ομάδες. Στο 13' ο Ντα Κόστα ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα στην περιοχή του Παναιγιαλείου. Στο 37' δεν δίνεται πέναλτι στον Ολυμπιακό όταν ο Ιωάννου πάτησε αρκετά άσχημα τον Ερνάνι στην περιοχή. Επίσης ο ρέφερι με τους βοηθούς του ελέγχονται για τουλάχιστον 2 υποδείξεις οφσάιντ στο β' μέρος. Επίσης ελέγχεται και για την φάση του 0-3 με τον Κολοβό όπου δεν είναι βέβαιο πως ο σκόρερ έχει φύγει από κανονική θέση. Τέλος στην φάση του 0-4 οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για οφσάιντ στον Ερνάνι την ώρα που βγαίνει απέναντι στον γκολκίπερ του Παναιγιάλειου για να σκοράρει.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός δεν χρειαζόταν να... θαμπώσει με την εμφάνισή του για να κερδίσει άνετα και δίκαια έναν υποδεέστερο αντίπαλο σαν τον Παναιγιάλειο. Και πάλι όμως κερδίζει παίκτες μέσα από το Κύπελλο. Με τον Πλατανιά ήταν ο Ερνάνι. Με την ομάδα του Αιγίου ήταν η σταθερότητα του Σαλίνο και τα πολύ καλά στοιχεία του πιτσιρικά Τσιμίκα. Και φυσικά ότι ο Καμπιάσο έβαλε το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα, που άνοιξε και τον δρόμο για τη νίκη. Ακόμα και το πρώτο τέρμα του Κολοβού αλλά και ότι ο Ερνάνι σκόραρε ξανά. Ο Παναιγιάλειος δεν... κρύφτηκε. Επιχείρησε να παίξει μπάλα, να γίνει επικίνδυνος επιθετικά και να επιδιώξει το καλύτερο δυνατό. Οι διαφορές των δύο ομάδων ήταν όμως εμφανείς στο γήπεδο και αποτυπώθηκαν ξεκάθαρα στα 4 τέρματα. Ο Ολυμπιακός έπιασε τους 4 πόντους και έκανε έτσι ένα καθοριστικό βήμα πρόκρισης στην συνέχεια του Κυπέλλου.
5oς όμιλος - Βαθμολογία:
1. Ολυμπιακός 4
-. Πλατανιάς 4
3. Απόλλων Σμύρνης 3
4. Παναιγιάλειος 1
1η αγωνιστική
Απόλλων Σμύρνης - Παναιγιάλειος 3-1
Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-2
2η αγωνιστική
Πλατανιάς - Απόλλων Σμύρνης 3-1
Παναιγιάλειος - Ολυμπιακός 0-4
3η αγωνιστική - 16/12:
Παναιγιάλειος - Πλατανιάς
Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός
Παναιγιάλειος (Γιώργος Μαραντάς): Πίτκας, Σανδραβέλης, Ομάρ Καμίλ, Πέρεθ (64’ Μπουρλάκης), Κρτσμάρεβιτς (71’ Ρέλλας), Πέριτς (71’ Μαυρόπουλος), Σπίνουλας, Γκοτσούλιας, Ιωάννου, Κολόκας και Σκαρτσίλας.
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Αυλωνίτης, Σαλίνο, Ντα Κόστα (63’ Βούρος), Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Καμπιάσο, Φουστέρ (82' Σεμπά), Ντομίνγκες (63’ Κολοβός), Ερνάνι και Φινμπόγκασον.
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 2015-16 - 2η αγωνιστική
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4 (2/12/2015 - 19.30)
ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Αιγίου
ΣΚΟΡΕΡ: - / 23' Καμπιάσο, 41' Ντομίνγκες, 86' Κολοβός, 89' Ερνάνι
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Μπέτσογλου (Κορίνθου)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 76' Ομάρ, 90' Μαυρόπουλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΔΟΚΑΡΙΑ: -
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα