Πλατανιάς - Απόλλων Σμύρνης 3-1

Gazzetta team
Πλατανιάς - Απόλλων Σμύρνης 3-1

bet365

Στο ματς, που λογικά θα κρίνει την 2η θέση στον όμιλο του Ολυμπιακού, ο Πλατανιάς επικράτησε με 3-1 του Απόλλωνα Σμύρνης και είναι... μια ανάσα από την επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Αγκαλιά με την πρόκριση βρίσκεται πλέον ο Πλατανιάς, αφού επικράτησε με 3-1 του Απόλλωνα. Οι Κρητικοί ήταν ανώτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και από το πρώτο κιόλας ημίχρονο έβαλαν τις βάσεις για να φτάσουν στο τρίποντο.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έστειλε τις προειδοποιητικές βολές στον Αποστολίδη με τις προσπάθειες από Πάγκαλο (20’) και Γουνδουλάκη (24’), όμως λίγο έλειψε να γυρίσουν όλα ανάποδα στο 28’ όταν το γύρισμα του Αποστολόπουλου έγινε ασίστ για τον Κρητικό, ο οποίος καθυστέρησε να εκτελέσει μπροστά στον Κοκκαλά, που βγήκε και μπλόκαρε στα πόδια του.

Δεν πέρασε ούτε ένα λεπτό για να εξιλεωθεί ο Αποστολόπουλος, που δευτερόλεπτα μετά, γύρισε ωραία στο πρώτο δοκάρι από δεξιά για τον Πάγκαλο και εκείνος με προβολή με το εξωτερικό νίκησε τον Αποστολίδη, ανοίγοντας το σκορ. Οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν απειλήθηκαν στη συνέχεια, αλλά σφράγισαν και την υπεροχή τους με ένα δεύτερο γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ μέρους.

Με τον Απόλλωνα να έχει βγει μπροστά, οι Χανιώτες έκλεψαν τη μπάλα και ο Γουνδουλάκης σήκωσε για τον Ντίνα που βγήκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων και απέναντι στον Αποστολίδη, πλάσαρε όμορφα στη δεξιά γωνία για το 2-0, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Οι αλλαγές του Τεννέ στην επανάληψη, δεν άλλαξαν και πολλά, αφού ο Απόλλωνας αδυνατούσε να δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους, πέρα από μία καλή στιγμή με τον Βάντερσον στο 59’ και ένα φάουλ του Παρπέξ άουτ στο 68’. Ο Ράμος έχασε την ευκαιρία για το 3-0 στο 72’ και τρία λεπτά αργότερα, ο Παρπέξ έβαλε ξανά στο ματς την Ελαφρά Ταξιαρχία, όταν πήρε τη μπάλα από τον Κονέ στο ύψος του πέναλτι και την έστειλε με δυνατό πλασέ στο δεξί παράθυρο του Κοκκαλά για το 2-1.

Εις μάτην όμως, αφού στο 81’ ο Πλατανιάς έγειρε οριστικά υπέρ του την πλάστιγγα. Το κόρνερ του Γουνδουλάκη από δεξιά, βρήκε το κεφάλι του Τσουράκη. Η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Ιτούα, που απέφυγε Κρητικό και Αποστολίδη, γυρίζοντας με τακουνάκι στον Ράμος, ο οποίος πλάσαρε ανενόχλητος σε κενή εστία για το τελικό 3-1.

Σκορ που δίνει όλους τους βαθμούς στους Χανιώτες, που φτάνουν τους 4 και αφήνουν στους 3 την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ. Με τον Απόλλωνα να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό και την ομάδα του Παράσχου τον Παναιγιάλειο, οι Κρητικοί έγιναν το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Μπανανά, Δημήτρης (68’ Ράμος), Τσιμότζι (73’ Μαχαμάτ), Στανισλάβλιεβιτς, Γουνδουλάκης, Ντίνας (77’ Τσουράκης), Γκόμες, Πάγκαλος
Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Πάνος, Κύργιας, Γκότοβος, Πάνος, Αρναούτογλου, Φατιόν, Παρπέξ, Πολίτης (46’ Βάντερσον), Συμελίδης (75’ Τζιώρας), Λαγός (46’ Κονέ), Κρητικός

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα