Μόνο κερδισμένος από την Άρσεναλ!

Μόνο κερδισμένος από την Άρσεναλ!

Μόνο κερδισμένος από την Άρσεναλ!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο Gazzetta την πρώτη του προσέγγιση για τον τελικό Ολυμπιακός - Άρσεναλ…

Σε μία εβδομάδα λοιπόν το μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ. Μεγάλη αγωνία, μεγαλύτερη προσμονή. Μία πρώτη γνώμη; Ο Ολυμπιακός ό,τι και να γίνει, κερδισμένος θα βγει από αυτό τον τελικό. Χάσει η, κερδίσει!

Σίγουρα όλοι στον Ολυμπιακό τη νίκη θέλουν. Την πρόκριση τέλος πάντων. Να ολοκληρωθεί η υπέρβαση του αποκλεισμού της Άρσεναλ, ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό αυτή την στιγμή στο αγγλικό πρωτάθλημα…Λογικό. Εδώ που έφτασε ο Ολυμπιακός, αυτό τον στόχο πρέπει να υπηρετήσει την άλλη Τετάρτη τη νύκτα. Ομάδα και κόσμος, μαζί.

Μία πρόκριση θα δώσει στον Ολυμπιακό κι άλλο πρεστίζ στην Ευρώπη. Μόλις πρόπερσι είχε περάσει πάλι στους 16, αφήνοντας έξω ολόκληρη Μπενφίκα. Και θα γεμίσει και τα ταμεία του κλαμπ με εξτρά 5 εκ. Ευρώ! Κι η προσδοκία στη συνέχεια; Μία κλήρωση όχι με Μπαρτσελόνα η, Ρεάλ, αλλά με καμία Ζενίτ, Μπενφίκα η, Πόρτο, ίσως Βόλφσμπουργκ η, ΠΣΒ!..Δεν θέλει και πολύ μετά να πας στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ!

Αν, κτύπα ξύλο, αποκλειστεί ο Ολυμπιακός; Δεν θα μας αρέσει. Αλλά θα έχει αποκλειστεί από την Άρσεναλ. Μία καλύτερή του ομάδα. Όχι, ξέρω γω, από καμία Γκαμπάλα. Δεν θα είναι για να κλαίει ο Ολυμπιακός. Θα συνεχίσει στην Ευρώπη, όπου μάλιστα, αν είναι ξύπνιος, μπορεί να κάνει μεγάλη διαδρομή στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου μη γελιόμαστε, οι αντίπαλοι δεν είναι όπως στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Κι ο Ολυμπιακός, όπως δείχνουν τα πράγματα τουλάχιστον μέχρι στιγμής, μπορεί φέτος να εξασφαλίσει πολύ νωρίς το πρωτάθλημα. Και από το Φλεβάρη να συγκεντρωθεί στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Και να γεμίσει με βαθμούς τόσο το δικό του το σακούλι, όσο και της Ελλάδας.

Μπορεί δηλαδή να χάσει το βραχυπρόθεσμο, τα μίνιμουμ 5 εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά να κερδίσει βραχυπρόθεσμα, δηλαδή πολλούς πόντους, που ουσιαστικά κι αυτοί σε εκατομμύρια θα μεταφραστούν κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον, ίσως και του χρόνου. Άσε που όσο πιο πολύ προχωράς στο Γιουρόπα, όλο και 2 με 3 εκ. Ευρώ θα τα πάρεις.

Ό,τι και να γίνει με την Άρσεναλ, ο Ολυμπιακός αξίζει ένα χειροκρότημα. Και έχει την ευκαιρία, απ΄ όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, να κάνει φέτος σπουδαία πράγματα στην Ευρώπη, κι από τον Φλεβάρη κι έπειτα. Αρκεί να το βάλει σαν στόχο. Να ξεμπερδέψει με την Ελλάδα μέσα στο Γενάρη, κάνοντας μία διαφορά +20 και να επικεντρωθεί μετά στην Ευρώπη.

Με οποιαδήποτε ομάδα και σε οποιαδήποτε διοργάνωση κι αν κληρωθεί, πλην δύο-τριών, θα μπορεί αν μη τι άλλο να παλέψει τότε για την πρόκριση!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.