Ο... πρωτάρης Κατσιμήτρος (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ο... πρωτάρης Κατσιμήτρος (vids)

bet365

Στα 18 του χρόνια ο κίπερ Δημήτρης Κατσιμήτρος μπήκε για πρώτη φορά σε αποστολή της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού. Διαβάστε το story για τον ταλαντούχτο πορτιέρο.

Γεννημένος το 1997 (12/6/1997) ο Κατσιμήτρος προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια. Από την οικογένειά του προέρχεται ο Κώστας Κατσιμήτρος, παλιός γκολκίπερ, που είχε αγωνιστεί μεταξύ άλλων και στον Λεβαδειακό.

Ο Κατσιμήτρος γεννήθηκε στην Οινόη Σχηματαρίου αλλά έχει καταγωγή από την Χαλκίδα. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 5 ετών στην Ακαδημία του Ατρόμητου στο Σχηματάρι σαν τερματοφύλακας.
Από τον Ατρόμητο μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό, όπου συμπληρώνει φέτος επτά χρόνια συνολικής παρουσίας στις Ακαδημίες του και ενώ έχει χριστεί και διεθνής στις μικρές Εθνικές.
Ο Κατσιμήτρος έγινε επαγγελματίας τον περασμένο Σεπτέμβριο και ξεχωρίζει το ύψος του και τα εν γένει σωματικά προσόντα του και τα ρεφλέξ του. Ο τραυματισμός του Λευτέρη Χουτεσιώτη τον έφερε για πρώτη φορά στην αποστολή της πρώτης ομάδας. Ο Μάρκο Σίλβα τον συμπεριέλαβε στους εκλεκτούς ως αναπληρωματικό κίπερ πίσω από τον Στέφανο Καπίνο για το ματς Κυπέλλου με τον Παναιγιάλειο στο Αίγιο.
Το μεγάλο του ματς με αφιέρωση, το μηδέν με Μπάγερν και οι Γερμανοί scouts
Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο με όμορφες ιστορίες. Και βέβαια ο Κατσιμήτρος έχει γράψει με την Κ-17 του Ολυμπιακού την δική του. Ήταν το 2014 με προπονητή τον Μπερντ Στορκ και ο ημιτελικός του πρωταθλήματος όπου ο Ολυμπιακός νίκησε 5-4 στα πέναλτι τον ΠΑΟΚ και στην συνέχεια πέρασε στον τελικό με την Ξάνθη. Στο 117' είδε την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι από σουτ του Κάκκου με το σκορ τελικώς να μένει στο 1-1 μετά την παράταση για να πάνε οι 2 ομάδες στα πέναλτι.
Η σειρά των πέναλτι με τον ΠΑΟΚ να σουτάρει πρώτος: Ο Κώστας έκανε το 1-0 και ο Παπανικολάου ισοφάρισε σε 1-1. Ο Κατσιμήτρος έπιασε το πέναλτι του Συράκου στη συνέχεια και κράτησε το 1-1, ενώ ο Νικολάου σκόραρε και έδωσε προβάδισμα 2-1 στον Ολυμπιακό. Ο Παναγιωτίδης ισοφάρισε σε 2-2 και ο Τόλι έκανε το 3-2 για τον Ολυμπιακό. Ο Τοπαλίδης έκανε το 3-3 για τον ΠΑΟΚ και ο Κιρτιζαλίδης έκανε το 4-3 για τον Ολυμπιακό. Ο Πατράλης ισοφάρισε σε 4-4 για να κάνει ο Αράπης το τελικό 5-4.
Για τον Κατσιμήτρο όμως δεν ήταν μόνο το πέναλτι που έβγαλε σε εκείνο το παιχνίδι. Από το 110’ της παράτασης αγωνιζόταν τραυματίας, καθώς χτύπησε σε μία σύγκρουσή του με παίκτη του ΠΑΟΚ σε σωτήρια έξοδο που πραγματοποίησε και έδιωξε τον κίνδυνο. Από εκείνη την φάση και μετά κούτσαινε και έδειχνε να πονάει αρκετά. Παρόλα αυτά η θέληση και το ταλέντο του τον ανέδειξαν σε μεγάλο πρωταγωνιστή του ματς.
Τότε μάλιστα είχε αφιερώσει τη νίκη στον παππού του που είχε χάσει δύο χρόνια πριν ενώ είχε τονίσει πως «είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Όλοι μαζί δώσαμε τα πάντα. ξέραμε πόσο δύσκολο είναι αυτό το παιχνίδι και πόσο σημαντικός ήταν ο αντίπαλος. Από δικό μου λάθος παραλίγο να δεχθούμε γκολ και για αυτό φίλησα το δοκάρι (σ.σ. μιλούσε για την φάση του Κάκκου). Έτρεξα στον πατέρα μου για να το πανηγυρίσω. Θέλω να αφιερώσω την πρόκριση στον παππού μου, τον οποίο έχασα πριν από δύο χρόνια»!
Φέτος ο Κατσιμήτρος έχει πάρει χρόνο συμμετοχής με την Κ-20 και ενώ ήταν βασικός στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού με την Μπάγερν στο Μόναχο (0-1). Ακόμα ήταν βασικός στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (σ.σ. στους Νέους που έληξε 4-0 υπέρ της ομάδας του). Μάλιστα εδώ και κάποιο διάστημα τον έχουν εντοπίσει και τον τσεκάρουν scouts γερμανικών ομάδων...
Όταν είχε υπογράψει το επαγγελματικό του συμβόλαιο είχε δηλώσει ότι «θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους μας πίστεψαν και μας πιστεύουν. Θα δουλέψουμε σκληρά και θα παλέψουμε έως την πρώτη ομάδα». Το βιογραφικό του ανέφερε ότι «γεννήθηκε στις 12.6.1997 και είναι διεθνής τερματοφύλακας. Είναι μέλος της Κ-20, πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία και είναι 7 χρόνια στην Ακαδημία».
Δείτε εδώ το βίντεο από τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα