Οι αριθμοί ενός ιστορικού ρεκόρ!

Οι αριθμοί ενός ιστορικού ρεκόρ!

Αντώνης Σαούλης
Οι αριθμοί ενός ιστορικού ρεκόρ!

bet365

Οι 23 παίκτες που αγωνίστηκαν, οι 3 που έχουν το απόλυτο, οι 10 διαφορετικοί σκόρερ, αυτοί που έπαιξαν κι έφυγαν κι άλλα πολλά για την ομάδα που ξεπέρασε μία επίδοση 49 ετών.

Είναι οι πρωταγωνιστές αυτοί που γράφονται στην ιστορία. Τότε ήταν η «ομαδάρα του Μπούκοβι». Τώρα είναι αυτή του Μάρκο Σίλβα. Αυτός έμελλε να είναι ο προπονητής ο οποίος έσπασε ένα ρεκόρ 49 ετών! Αυτός παίρνει τα credits και από τον κόσμο της ομάδας, από την διοίκηση. Αυτός είναι που μπαίνει στο βιβλίο της ιστορίας.

Ο μόλις 38 ετών Πορτογάλος κατάφερε αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με 11 σερί νίκες οι οποίες θα γίνουν 12 μόλις τελεσιδικήσει η υπόθεση του ντέρμπι! Δεν το κατάφερε ούτε η Μπάγερν αυτό φέτος η οποία σταμάτησε στις 10 νίκες! Στο 11ο παιχνίδι ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Αϊντραχτ. Εκτός του ότι έσπασε το ρεκόρ ο Ολυμπιακός (και μπορεί να διευρύνει αυτό το σερί) είναι και η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που το έχει καταφέρει για φέτος.

Εκτός όμως από τον Μάρκο Σίλβα (ο οποίος το χάρηκε ιδιαίτερα αυτό το ρεκόρ) ιστορία έγραψαν και οι παίκτες του Ολυμπιακού. Κι έχει ενδιαφέρον να δούμε μερικούς από τους αριθμούς των «ερυθρολεύκων» σε αυτά τα 11 παιχνίδια πρωταθλήματος (μιας και δεν έγινε ποτέ το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Μέχρι στιγμής λοιπόν ο Σίλβα έχει χρησιμοποιήσει 23 διαφορετικούς παίκτες στα έντεκα ματς της Σούπερ Λίγκας. Αυτοί είναι οι: Ρομπέρτο, Μποτία, Ντα Κόστα, Ομάρ, Σιόβας, Μασουακού, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Κασάμι, Φουστέρ, Κολοβός, Καμπιάσο, Φορτούνης, Τσόρι, Ντουρμάζ, Φινμπόγκασον, Χάρα, Ερνάνι, Ντοσεβί, Πάρντο, Σεμπά και Ιντέγε.

Από αυτούς τους 23 ήδη δύο αποτελούν παρελθόν. Ο Ματιέ Ντοσεβί (ο οποίος μάλιστα έχει σκοράρει κιόλας στο ματς με τον Πανιώνιο) και ο Φράνκο Χάρα.

Από τους 23 παίκτες μόλις 3 έχουν το απόλυτο! Δηλαδή να έχουν παίξει και στα 11 παιχνίδια δίχως να έχουν χάσει λεπτό. Φυσικά ο Ρομπέρτο και μαζί του ο Δημήτρης Σιόβας και ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς! Δεν έχουν χάσει... δευτερόλεπτο στην Σούπερ Λίγκα. 11 παιχνίδια έχει παίξει και ο Κώστας Φορτούνης αλλά στα 2 από αυτά είχε περάσει ως αλλαγή. Στα 10 παιχνίδια έχουν αγωνιστεί οι Μασουακού και Ντουρμάζ.

Ο Ντοσεβί λοιπόν είναι ο ένας από τους δέκα σκόρερ που έγραψαν ιστορία σε αυτά τα 11 παιχνίδια. Από ένα γκολ έχουν βάλει οι Μασουακού, Μπουχαλάκης, Κασάμι και Τσόρι. Τρία γκολ έχει πετύχει ο Μιλιβόγεβιτς, από 4 οι Μποτία και Ντουρμάζ, 5 ο Ιντέγε και πρώτος σκόρερ είναι ο Φορτούνης με 9 γκολ. Παρεμπιπτόντως ο «Φορτού» είναι και ο πρώτος σε ασίστ (με 4).

Κάνοντας και την σύγκριση με την ομάδα του Μπούκοβι διαπιστώνει κανείς πως ο Ολυμπιακός έχει πετύχει και περισσότερα γκολ. Σε 11 παιχνίδια έχει πετύχει 31 ενώ η ομάδα της σεζόν 66/67 είχε σημειώσει 24. Αμφότερες με παθητικό 5 τερμάτων.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό ότι αυτοί οι αριθμοί έχουν επιτευχθεί με μία ομάδα που ο μέσος όρος της είναι ο δεύτερος μικρότερος πίσω από τον Πανιώνιο. Οι «μπέμπηδες» του Σίλβα έγραψαν ιστορία...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα