Ηλιάδης: «Πήραμε αυτό που αξίζαμε εδώ και καιρό»

Νίκος Μαρούδας
Ηλιάδης: «Πήραμε αυτό που αξίζαμε εδώ και καιρό»

bet365

Ο Πανθρακικός έφτασε στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και ο Στέλιος Ηλιάδης μιλάει στο gazzetta.gr γι' αυτή, η οποία ήρθε μετά από δικό του γκολ κόντρα στον Ατρόμητο...

Κατάφερε να φτάσει στην πρώτη του νίκη ο Πανθρακικός το Σάββατο, που επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου και μείωσε στους δύο την διαφορά από τους Περιστεριώτες. Ο σκόρερ του... χρυσού τέρματος της ομάδας από την Κομοτηνή, Στέλιος Ηλιάδης, μίλησε στο gazzetta.gr γι' αυτό το πρώτο τρίποντο και πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα του.

Ο άλλοτε άσος του ΠΑΟΚ, τόνισε πως η ομάδα του δείχνει στα τελευταία παιχνίδια ένα πολύ καλό πρόσωπο, όμως της έλειπε μέχρι τώρα η νίκη. Αυτή ήρθε κόντρα στον Ατρόμητο, με τον Ηλιάδη να υπογραμμίζει πως δίνει ψυχολογία για τη συνέχεια στον ίδιο και στους συμπαίκτες του. Επίσης, ο 29χρονος μέσος, μίλησε για την έλευση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, αλλά και για τη δύσκολη συνέχεια της ομάδας, η οποία θεωρεί πως μπορεί να σωθεί...

Πρώτη νίκη για τον Πανθρακικό κόντρα στον Ατρόμητο... Πόσο μεγάλη σημασία έχει αυτή για τη συνέχειά σας στο πρωτάθλημα;

«Ήταν πολύ σημαντική νίκη για τους βαθμούς που είχαμε μεγάλη ανάγκη. Οι εμφανίσεις μας στα τελευταία παιχνίδια ήταν πολύ καλές, όμως δεν ερχόταν η νίκη. Το Σάββατο τα καταφέραμε και αυτό ήταν πολύ καλό και για τους βαθμούς που είχαμε ανάγκη, αλλά και για την ψυχολογία μας, γιατί είναι άσχημο να είσαι 12 παιχνίδια χωρίς νίκη, σε παίρνει από κάτω».

Γίνεται ακόμα πιο σημαντική νίκη από την στιγμή που ήρθε απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται κοντά σας στην βαθμολογία;

«Ο Ατρόμητος τα τελευταία χρόνια είναι από τις δυνατές ομάδες, άσχετα που έχει κακό πρόσωπο μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρος πως θα ανακάμψει κάποια στιγμή και θα δείξει το κανονικό του πρόσωπο... Εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή, πρέπει σε όλα τα παιχνίδια είτε ο αντίπαλος λέγεται Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, να παίρνουμε τους βαθμούς. Αυτό κάναμε και στο Περιστέρι και δίκαια πήραμε το αποτέλεσμα».

Όταν έρχεται η νίκη με δικό σου γκολ η χαρά είναι μεγαλύτερη;

«Η χαρά είναι η ίδια, ειδικά όταν η νίκη είναι η πρώτη στο πρωτάθλημα. Φυσικά είναι πολύ σημαντικό να έρχεται η νίκη και με δικό σου γκολ, αλλά αυτό που κρατάμε είναι η νίκη. Τόσο για τους βαθμούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Είναι δύσκολο το έργο μας, ειδικά τώρα που παίζουμε με τον Ολυμπιακό. Θα προσπαθήσουμε όμως και σε αυτό το παιχνίδι όσο δύσκολο και να είναι, ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά ποδόσφαιρο είναι και δε ξέρεις τι μπορεί να γίνει».

Ο Πανθρακικός παρουσιάζει καλύτερο πρόσωπο από την μέρα που ήρθε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος... Τι έχει αλλάξει ο ερχομός του στην ομάδα;

«Με τον Μάνουελ (σ.σ. Ρόχας) ήμασταν από πέρσι μαζί. Ήταν άθλος που σωθήκαμε. Φέτος τα πράγματα δεν άρχισαν καλά και ήταν αναμενόμενο να γίνει η αλλαγή αυτή, γιατί πάντα ο προπονητής την πληρώνει σε τέτοιες καταστάσεις. Με την έλευση του Ελευθερόπουλου, υπήρχε κίνητρο για όλους τους παίκτες, όπως γίνεται πάντα όταν έρχεται ένας νέος προπονητής. Δουλεύουμε σκληρά στο γήπεδο πλέον αυτό, γι' αυτό το λόγο στα τελευταία παιχνίδια αν όχι καλύτεροι, είμαστε ισάξιοι με τους αντιπάλους μας, αλλά δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε. Πλέον ήρθε και η νίκη».

Πριν την διακοπή πραγματοποιήσατε μια πολύ καλή εμφάνιση στην Τούμπα, αλλά και πάλι δεν τα καταφέρατε. Νιώσατε τότε ότι όλα πηγαίνουν στραβά;

«Ίσως αδικούμαστε, όταν σκοράρεις 3 γκολ στην Τούμπα και δε νικάς, σου μένει μια πικρία γιατί δεν το κάνουν πολλές ομάδες αυτό. Μπορούσε βέβαια και ο ΠΑΟΚ να το τελειώσει μετά το 3-2, αλλά θα μπορούσαμε και εμείς όταν το κάναμε 3-3 να πάρουμε και τη νίκη. Αυτό δεν έγινε, όμως οι εμφανίσεις μας είναι εξίσου καλές με αυτή στην Τούμπα και στα υπόλοιπα παιχνίδια».

Η νίκη επί του Ατρόμητου, θα αναγκάσεις πιστεύεις και τους αντιπάλους σας πλέον να σας αντιμετωπίζουν διαφορετικά;

«Οι αντίπαλοί μας πλέον θα μας αντιμετωπίζουν σίγουρα διαφορετικό. Μέχρι και το Σάββατο μας έβλεπαν σαν σάκο του μποξ, άσχετα που εμείς με τις εμφανίσεις μας δεν είχαμε δώσει δικαιώματα για κάτι τέτοιο. Πλέον θα έχουν άγχος οι ομάδες που είναι πάνω από εμάς, κάτι που δεν θα υπήρχε χωρίς την νίκη το Σάββατο».

Όταν είδατε τον Ατρόμητο να κάνει το 1-1, υπήρξε ο φόβος ότι πάλι κάτι θα γίνει και δεν θα έρθει η νίκη;

«Με τον τρόπο που ήρθε η ισοφάριση, από μια στημένη φάση, υπήρξε απογοήτευση. Αντιδράσαμε όμως άμεσα και όλοι πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε. Το πιστεύαμε σε κάθε ματς, όμως δεν ερχόταν. Ήρθε τελικά το Σάββατο και ελπίζω να έρθει σύντομα και η επόμενη νίκη».

Στον κόσμο τι μπορείτε να υποσχεθείτε για τη συνέχεια;

«Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι πως είτε με τον Ολυμπιακό παίζουμε, είτε με την Καλλονή θα δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να κρατήσουμε την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Μέχρι την τελευταία αγωνιστική είτε έχουμε σωθεί είτε όχι, θα παίζουμε σαν να είναι τελικός. Αυτό το υποσχόμαστε στον κόσμο, στους εαυτούς μας, στη διοίκηση σε όλους».

Πιστεύεις θα τα καταφέρετε;

«Δεν θα κρυφτούμε. Έχουμε μείνει αρκετά πίσω. Ειδικά κάποια ματς στην έδρα μας έπρεπε να τα έχουμε πάρει. Όπως αυτό με τον Λεβαδειακό που μέχρι το 83' ήμασταν μπροστά στο σκορ και έγινε η ανατροπή. Αυτό το παιχνίδι ήταν και η αρχή του κακού, καθώς μετά είχαμε καλές εμφανίσεις αλλά δεν μπορούσαμε να πανηγυρίσουμε νίκη. Και πέρσι ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο αλλά τα καταφέραμε. Πρέπει να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και να μείνουμε στην κατηγορία. Πρέπει να τα καταφέρουμε γιατί δεν έχουμε εικόνα διάλυσης σε κανέναν τομέα, όπως είχε πέρσι η Νίκη Βόλου που είναι μια ιστορική ομάδα, αλλά είχε πολλά διοικητικά προβλήματα. Εμείς έχουμε μια πολύ οργανωμένη ομάδα σε όλους τους τομείς και θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα