Όντως τραβηγμένο πέναλτι (pics)

Όντως τραβηγμένο πέναλτι (pics)

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος παραδέχεται μέσα από το blog του στο gazzetta ότι το πέναλτι χθες ήταν τραβηγμένο. Και το αποδεικνύει!

Τραβηγμένη χαρακτηρίστηκε από πολλούς, από τους λεγόμενους αντικειμενικούς, η απόφαση του Κύζα να σφυρίξει πέναλτι υπέρ του Μιλιβόγεβιτς στο χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα. Εγώ συμφωνώ.

Τραβηγμένο πρέπει να το πεις αυτό το πέναλτι. Γιατί αυτός που το έκανε, ο Κουρμπέλης, τραβούσε συνεχώς τον Μιλιβόγεβιτς σε κάθε στημένη φάση. Κι εκτός στημένων φάσεων τραβούσε τον Φορτούνη! Τράβηγμα στο τράβηγμα, κάποια στιγμή θα ερχόταν κι η τιμωρία.

Κι ας αφήσουμε τη φάση του πέναλτι, την οποία έχετε δει κι έχετε ξαναδεί κι έχετε αναλύσει, μόνοι σας η, με τη βοήθεια των και καλά ειδικών.

Εγώ θα σας παρουσιάσω σήμερα αυτά που δεν θα δείτε αλλού. Προφανώς γιατί δεν τα έχουν παρατηρήσει. Κανένα πρόβλημα.

Δείτε την ακριβώς από κάτω φωτογραφία. Είναι από κόρνερ του Ολυμπιακού στο 9’. Το εκτελεί ο Ντουρμάζ κι ο Κουρμπέλης μαρκάρει τον Μιλιβόγεβιτς με τον τρόπο που βλέπετε: τραβώντας του τη φανέλα, τόσο ξεκάθαρα όσο δε γίνεται. Στη φάση αυτή, παίρνει κεφαλιά ο Σιόβας από τον Σανκαρέ κι αστοχεί.

Δείτε και αυτή την φωτογραφία. Είναι από το 50ο λεπτό. Ο Κουρμπέλης, πάλι, έχει χάσει τον Φορτούνη και τον ρίχνει κάτω τραβώντας τον από το χέρι, τόσο ξεκάθαρα όσο δε γίνεται. Ξανά. Είναι κι η μοναδική περίπτωση που ο διαιτητής Κύζας έκανε χθες λάθος και δεν έβγαλε κάρτα σε παίκτη του Αστέρα. Και του αξίζουν, παρεμπιπτόντως, συγχαρητήρια του Κύζα, που έδειξε όλες τις άλλες κάρτες που έπρεπε να δείξει για φάουλ. Επιτέλους βρέθηκε ένας διαιτητής να τιμωρήσει τα φάουλ για κάρτες με κάρτες!

Και κάτι τελευταίο: υπάρχει στα τελευταία λεπτά του α΄ ημιχρόνου ένα άλλο αγκάλιασμα, στην περιοχή, του Γκοϊάν στον Κασάμι. Ορθά εκεί δεν δόθηκε πέναλτι.Η μεγάλη διαφορά, κατά την γνώμη μου, με το πέναλτι που δόθηκε δεν ήταν μόνο η αμφιβολία για την ένταση του μαρκαρίσματος, αλλά κυρίως ότι στο πέναλτι η μπάλα πήγαινε ακριβώς εκεί που ήταν οι Μιλιβόγεβιτς και Κουρμπέλης. Πέρασε η μπάλα από Ιντέγε, Ντα Κόστα κι αμυνόμενους. Θα έφτανε στο Μιλιβόγεβιτς. Δεν ξέρω τι θα έκανε. Μπορεί να σκόραρε με κεφαλιά, μπορεί να αστοχούσε, μπορεί και να έχανε τη μονομαχία από τον Κουρμπέλη. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Κουρμπέλης, όπως και στις φάσεις που βλέπετε στις φωτογραφίες, χρησιμοποίησε τα χέρια του και δεν τον άφησε να παίξει την μπάλα. Όλα τα άλλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε.

Σε ό,τι αφορά τις υποδείξεις του Σίπκα, είναι αλήθεια ότι κακώς σταμάτησε με οφσάϊντ τον Παπαδόπουλο στο 19’, αφού τον κάλυπτε ο Μαζουάκου. Όμως ο ίδιος επόπτης στο 13’ είχε αφήσει να εξελιχθεί εξίσου επικίνδυνη φάση με τον Μάσα σε θέση οφσάϊντ. Κι αν δεν έκοβε σωτήρια ο Ντα Κόστα σε κόρνερ, θα γίνονταν το 0-1 με ένα γκολ οφσάϊντ.

Αλλά ξέρω: στο 13’ έκανε λάθος. Στο 19’ ευνόησε τον Ολυμπιακό…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.