Λεβαδειακός - Ξάνθη 1-0

Νίκος Τσιώκος
Λεβαδειακός - Ξάνθη 1-0

bet365

Ο Λεβαδειακός... καίγοταν για το τρίποντο ώστε να ξεκολλήσει από τις επικίνδυνες θέσεις! Το βρήκε με το γκολ του Ντομοβτσίσκι, καθώς νίκησε με 1-0 την Ξάνθη! Οι Βοιωτοί που ήταν καλύτεροι είχαν και δοκάρι!

Με πολλές αλλαγές

Πολλές αλλαγές έκαναν στις αρχικές ενδεκάδες που επέλεξαν οι δύο προπονητές. Για τον Λεβαδειακό ο Βερέμκο ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Στάθης δεξιά στην άμυνα, ο Μανωλάς αριστερά και οι Ουόν, Τριποτσέρης στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Νικολάου, Μαχαίρας, δεξιά τους ο Φαβάλι και αριστερά ο Γιακουμάκης. Επιθετικό δίδυμο στο 4-4-2 του Άκη Μάντζιου οι Μάντζιος, Ντομοβτσίσκι.

Από τη μεριά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν άλλαξε το 4-2-3-1. Ο Τσέναμο πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Μπαξεβανίδη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Ζαραδούκα το αριστερό, και τους Φάρκας, Λισγάρα να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Λουσέρο, Έλτον και μπροστά τους οι Ερέα, Σολτάνι, Ντιμιτρόφ. Μοναδικός προωθημένος ο Ράνος.

Καλύτερος ο Λεβαδειακός, δοκάρι και γκολάρα Ντομοβτσίσκι

Ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και πίεσε εξ' αρχής για το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα στο σκορ. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή ήρθε στο 14', όταν ο Νικολάου έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Μάντζιος έπιασε την κοντινή κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσέναμο.

Η Ξάνθη άρχισε σιγά-σιγά να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να έχει κάποιες επιθετικές προσπάθειες, όμως δεν απείλησε τη στιγμή που οι Βοιωτοί έψαχναν το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης. Ο Μάντζιος προσπαθούσε να κάνει κάποια σουτ στην κίνηση και το τρίτο που επιχείρησε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσέναμο στο 25'.

Τελικά, στην τρίτη τους φάση στο ματς οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Φαβάλι εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Μανωλάς με κεφαλιά-πάσα τροφοδότησε τον Ντομοβτσίσκι, ο οποίος με ανάποδο ψαλίδι σημείωσε ένα από τα καλύτερα γκολ όλης της σεζόν και όχι μόνο της αγωνιστικής στο 33'.

Έχασε Βερέμκο

Ένα λεπτό νωρίτερα ο Άκης Μάντζιος αναγκάστηκε να προβεί στην πρώτη του αλλαγή, καθώς είδε τον Βερέμκο να έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό και να μην μπορεί να συνεχίσει για να πάρει τη θέση του ο Παναγιώτης Τσιντώτας. Από εκεί και πέρα, δεν υπήρξε κάτι άλλο μέχρι την ανάπαυλα, όπου οι δύο ομάδες πήγαν με το 1-0 υπέρ του Λεβαδειακού.

Το έψαξε η Ξάνθη, δεύτερο δοκάρι οι Βοιωτοί

Στην επανάληψη η Ξάνθη ανέβασε... στροφές και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης για να συνεχίσει το αήττητο σερί. Η Σκόντα παρουσίασε καλύτερη εικόνα στο δεύτερο μέρος και είχε τις ευκαιρίες για να φύγει με τον βαθμό από τη Λιβαδειά.

Τα δύο σουτ του Ντιμιτρόφ στο 54' και στο 58' δεν ανησύχησαν τον Τσιντώτα, ενώ ο Λεβαδειακός έφτασε σε δύο περιπτώσεις μια... ανάσα από το να «κλειδώσει» το ματς. Στο 62' η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Ντομοβτσίσκι, όμως ο Λισγάρας πρόλαβε και παραχώρησε κόρνερ πριν κάνει το πλασέ, και στο 65' οι γηπεδούχοι είχαν και δεύτερο δοκάρι.

Ο Μανωλάς απέφυγε έναν αντίπαλο και έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με το εξωτερικό φάλτσο, με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Τσέναμο και να καταλήγει άουτ. Από εκεί κι έπειτα, οι ακρίτες πήραν τα ηνία, είχαν τις φάσεις, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα για να φτάσουν στην ισοφάριση.

Η κοντινή κεφαλιά του Ερέα, μετά από σέντρα του Σολτάνι από τα δεξιά, πήγε στα χέρια του Τσιντώτα, ενώ το διαγώνιο σουτ του Λισγάρα στην κίνηση από δεξιά πέρασε εκτός. Μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Έλτον κατέληξε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του αντίπαλου γκολκίπερ στο 85', με τη Σκόντα να μη βρίσκει δίχτυα ούτε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Σ' εκείνο το σημείο η μπάλα έφτασε στον Τριάδη, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ από αριστερά, με αυτή να καταλήγει εκτός και το 1-0 να μένει μέχρι τέλους. Με αυτόν τον τρόπο, ο Λεβαδειακός πήρε τη νίκη, που του δίνει μεγάλη βαθμολογική ανάσα, βάζοντας σερί στο αήττητο σερί των πέντε αγώνων της Ξάνθης.

Man of the match: Γκολάρα από τον Ντομοβτσίσκι, που πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα και χάρισε μία σημαντική νίκη στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Η Ξάνθη είχε προβλήματα στην άμυνα και τα πλήρωσε με ένα γκολ κατά. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτίωσε την εικόνα της, αλλά δεν είχε λύσεις στην επίθεση.

Στο ύψος του: Καλό ματς από Μανωλά, Μάντζιο. Ο πρώτος βοήθησε πολύ ανασταλτικά, ενώ είχε και το δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και ο Μάντζιος στο πρώτο.

Η γκάφα: Την έκανε ο Φάρκας στο 40', όταν έκανε λάθος στο πίσω γύρισμα προς τον Τσέναμο. Ο γκολκίπερ της Ξάνθης πρόλαβε το κόρνερ, όμως αυτό στάθηκε αιτία για να γίνει έξαλλος με τον συμπαίκτη του.

Το στραγάλι: Εύκολο απόγευμα για τον Κουκουλάκη στη Λιβαδειά. Ο ρέφερι από το Ηράκλειο δεν είχε τη δύσκολη φάση και έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Πέντε αγώνες κράτησε το αήττητο σερί της Ξάνθης. Η Σκόντα είχε να ηττηθεί από την 6η αγωνιστική (0-1 από τον Παναθηναϊκό) και το έπραξε ξανά στην 12η, αφού έφυγε χωρίς βαθμό ή βαθμούς από τη Λιβαδειά.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος και πήρε δίκαια το προβάδισμα με την γκολάρα του Ντομοβτσίσκι και στο δεύτερο οι ακρίτες βελτίωσαν την εικόνα τους, είχαν τις φάσεις, αλλά δεν έφτασαν ποτέ στην ισοφάριση.

Συνθέσεις ομάδων

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Βερέμκο (32' Τσιντώτας), Στάθης, Νικολάου, Μανωλάς, Μαχαίρας, Ουόν, Γιακουμάκης, Τριποτσέρης, Φαβάλι (49' Μίνγκας), Μάντζιος, Ντομοβτσίσκι (76' Ναβάρο).

Σκόντα Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Έλτον, Λουσέρο, Ερέα, Φάρκας, Λισγάρας, Ζαραδούκας (46' Παπαστεριανός), Ντιμιτρόφ (68' Τριάδης), Ράνος (46' Καπετάνος).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα