Εϊμπάρ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2

Γιώργος Καραμάνος
Εϊμπάρ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2

bet365

Η Ρεάλ δεν έπαιξε τίποτα, αλλά έστω και αναιμικά πέρασε με 2-0 από την Εϊμπάρ και παρέμεινε στο -6 από την κορυφή. Δεν γιάτρεψε όμως τις αγωνιστικές πληγές της.

Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Πάντα θα γίνονται μεταξύ των δύο και αυτή είναι η περίοδος που δεν ευνοεί τη Ρεάλ. Αναμφίβολα δεν είναι ότι καλύτερο για τους ακόλουθους της να βλέπουν τη Μπαρτσελόνα να κάνει τρομερά πράγματα και την ίδια στιγμή η δική τους ομάδα να μην μπορεί να αλλάξει σωστά τρεις πάσες. Σίγουρα οι Μαδριλένοι είχαν σημαντικές (αμυντικές όμως) απουσίες στην έξοδο τους στην Εϊμπάρ, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την άσχημη αγωνιστική εικόνα τους. Ακόμα και έτσι όμως οι Μαδριλένοι πήραν τη νίκη με 2-0 και παρέμειναν στο -6 από την κορυφή.

Μόνο Ρεάλ δεν θύμισε αυτή η ομάδα με τα λευκά που έστησε ο Ράφα Μπενίτεθ στην «Ιπουρούα». Σε όλο το ματς έβγαλε μονάχα τρεις φάσεις. Στις δύο εξ αυτών ο Κριστιάνο (15', 71') απέτυχε να σκοράρει σε τετ α τετ. Ο Πορτογάλος έβγαζε εκνευρισμό και παρά την κινητικότητα του, δεν μπορούσε να λειτουργήσει στην κορυφή, καθώς ο Μπενζεμά είχε μείνει στον πάγκο. Τουλάχιστον ενδιάμεσα (43'), ο Μόντριτς έστειλε συστημένη σέντρα και με κεφαλιά προς τα πίσω ο Μπέιλ βρήκε δίχτυα εκτός έδρας έπειτα από 10 μήνες (Γενάρης στην Κόρδοβα).

Ποιον τίτλο θα σηκώσει φέτος η Ρεάλ Μαδρίτης; Η Novibet προσφέρει σε απόδοση 2.15 να κατακτήσει η «Βασίλισσα» το Copa del Rey.

Η Εϊμπάρ πάλι δεν μπορούσε να απειλήσει από τη μέση και μπροστά και στο 82' οι Μερένγκες καθάρισαν τη νίκη. Ο Λούκας Βάθκεθ πάτησε περιοχή και έπεσε χωρίς να τον ακουμπήσει κανείς. Ανύπαρκτο πέναλτι, στο οποίο ο Κριστιάνο ευστόχησε (έχει βάλει 86 σε 100 πέναλτι στην καριέρα του) και έγραψε ιστορία για πάρτη του. Ο CR7 έφτασε τα 234 τέρματα στην La Liga και έγινε 3ος σκόρερ στην ιστορία της (1ος Μέσι με 289, 2ος Θάρα με 253)!

Αυτή η νίκη επέτρεψε στη Ρεάλ να ανασάνει κάπως, καθώς βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση από κάθε άποψη (παραγοντική, προπονητική, οπαδική, Τύπος, αποδυτήρια). Ωστόσο, δεν δείχνει σε πρώτη φάση να είναι αρκετή, ώστε να αφήσει πίσω την βαριά ήττα στο Clasico. Οι Μαδριλένοι έχουν πολλά θέματα να λύσουν και όσο δεν παίζουν καλά, αυτά μεγαλώνουν...

* Ο Κριστιάνο έφτασε τα 318 γκολ καριέρας σε επίπεδο πρωταθλήματος και έγινε 3ος στην ιστορία των 5 μεγάλων Λιγκών (1ος με 366 ο Τζίμι Γκριβς, 2ος με 365 ο Γκερντ Μίλερ)!


Εϊμπάρ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Ριέσγο, Πάντιτς, Ντος Σάντος, Κάπα, Χουνκά, Εσκαλάντε, Ντάνι Γκαρθία, Σαούλ Μπερχόν (86' Χαϊροβιτς), Ινούι, Αντριάν (70' Βέρντι), Ενριχ (86' Αρουαμπαρένα)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ράφα Μπενίτεθ): Κέιλορ Νάβας, Νάτσο, Πέπε, Καρβαχάλ (84' Μπενζεμά), Ντανίλο, Κόβατσιτς (84' Καζεμίρο), Κρόος, Μοντριτς, Χάμες Ροδρίγκες (65' Λούκας Βάθκεθ), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα