Έμπολι - Λάτσιο 1-0

Έμπολι - Λάτσιο 1-0

bet365

Ενα γκολ του Τονέλι από νωρίς (5') ήταν αρκετό για να επικρατήσει (1-0) η Εμπολι της Λάτσιο, η οποία έχει ένα βαθμό στα τελευταία πέντε ματς!

Με το ένα άσχημο αποτέλεσμα να διαδέχεται το άλλο, ο Κλαούντιο Λοτίτο αποφάσισε να... κλειδώσει την ομάδα στο προπονητικό κέντρο μέχρι το ματς του Europa League με την Ντνίπρο. Οι Λατσιάλι έκαναν το χρέος τους στην Ευρώπη (3-1) και έδειξαν έτοιμοι για νέο ξεκίνημα και στο πρωτάθλημα αλλά δεν... Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι ηττήθηκε στο «Κάρλο Καστελάνι» από την Εμπολι, είναι χωρίς νίκη από τις... 25 Οκτωβρίου (3-0 την Τορίνο) και κινδυνεύει να μείνει αρκετά πίσω στη μάχη της Ευρώπης.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν ιδανικό για την Εμπολι και ό,τι χειρότερο για την Λάτσιο καθώς στο 5' ο Παρέδες βρήκε τον Τονέλι και αυτός με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0. Το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων υποχρέωσε τους φιλοξενούμενους να βγουν από την αρχή μπροστά για την ισοφάριση, την οποία πλησίασαν σε κάποιες περιπτώσεις με τους Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (21') και Τζόρτζεβιτς (24'), τα σουτ των οποίων μπλόκαρε ο Σκορούπσκι. Οι Λατσιάλι είδαν στο 30' την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ μετά την εκτέλεση φάουλ του Μπίλια ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Καντρέβα στην κίνηση, στο 41', μετά την συνεργασία με τον Λούλιτς. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι πίεσε για την ισοφάριση πριν το τέλος του πρώτου μέρους αλλά στο 45' λίγο έλειψε να δεχθεί δεύτερο γκολ από το σουτ του Μακαρόνε που έφυγε λίγο άουτ.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, στο 47', ο Ράντου είχε δοκάρι για την Λάτσιο και στο 57' ο Πιόλι άρχισε τις αλλαγές, βάζοντας τους Κλόζε και Φελίπε Αντερσον αντί των Ράντου και Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Οι Ρωμαίοι είχαν ευκαιρία αμέσως μετά (59') με τον Τζόρτζεβιτς αλλά ο Σκορούπσκι απέκρουσε και στο 67' ακυρώθηκε γκολ του Κλόζε για επιθετικό φάουλ στον πορτιέρε των γηπεδούχων. Ο Σκορούπσκι, ο οποίος είναι δανεικός από την Ρόμα, ήταν πρωταγωνιστής για τους Τοσκανούς αφού στο 74' απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Κλόζε μετά την σέντρα του Παρόλο, με την Λάτσιο να αυξάνει συνεχώς την πίεση της.

Οι φιλοξενούμενοι πίστεψαν ότι ισοφάρισαν στο 88' με τον Κλόζε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ (στο replay φάνηκε ότι μάλλον από κεφάλι αντιπάλου πήγε η μπάλα στον Γερμανό), για να χάσουν την τελευταία τους ευκαιρία στο 95', όταν το σουτ του Παρόλο από καλή θέση έφυγε ελάχιστα άουτ. Ετσι, η Εμπολι πανηγύρισε μια σημαντική νίκη, που την στέλνει στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

 

SERIE A Τελευταία Νέα