Τίτλου... τέλος από τον Νοέμβρη

Τίτλου... τέλος από τον Νοέμβρη

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Τίτλου... τέλος από τον Νοέμβρη

bet365

Πώς λέμε... τίτλοι τέλους; Ε, κάπως έτσι και ο Ολυμπιακός το απόγευμα με τον Αστέρα. Τρεις βαθμοί και χάθηκε από τον «ορίζοντα». Μαζί με Παρί, Μπάγερν, Ερυθρό Αστέρα. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Δεν ήταν ποτέ... μυστικό. Ούτε βέβαια μπορεί κάποιος το πρωί να ξυπνήσει με την εντύπωση ότι «ανακάλυψε την Αμερική» υποστηρίζοντας ότι ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να προσθέσει ένα ακόμη τρόπαιο πρωταθλητή στην συλλογή του. Αν όμως όλα κυλήσουν φυσιολογικά το απόγευμα στο Φάληρο; Τότε δεν θα μιλάμε με υποθέσεις, αλλά με γεγονότα. Με νίκη των Ερυθρόλευκων επί του Αστέρα η ομάδα του Μάρκο Σίλβα «κλειδώνει» διψήφια βαθμολογική διαφορά από όλες τις άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Μόλις έπειτα από 11 αγωνιστικές. Και ενώ βεβαίως εκκρεμεί η τύχη του ντέρμπι, που δεν έγινε ποτέ, στην Λεωφόρο. Ένα ισχυρότατο δεδικασμένο τίτλου.

Ναι, αν ρίξει κάποιος μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα θα πειστεί. Σε περίπτωση νίκης της επί του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ το μεσημέρι θα ανέβει στους 23β και μαζί στην δεύτερη θέση. Ο Ολυμπιακός θα έχει 33 και θα περιμένει τα νεώτερα για τη Λεωφόρο. Κοινώς; Πρωταθλητής από τον Νοέμβρη. Η διαφορά που σχηματίζεται, είναι από εκείνες που μπορεί κάλλιστα να θεωρηθούν μη αναστρέψιμες. Όπως έχει κάνει ήδη η Παρί στη Γαλλία. Η Μπάγερν στη Γερμανία. Ο Ερυθρός Αστέρας στη Σερβία (αν και εκεί το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο προχωρημένο σε αγωνιστικές). Διψήφιες διαφορές από όλους τους άλλους. Και τέλος.

Έκπληξη; Είπαμε δεν είναι. Το μομέντουμ έχει ενδιαφέρον. Γιατί η χρονιά που εξελίσσεται «διαφημίστηκε» διαφορετικά. Μια σεζόν που αν μη τι άλλο οι περισσότεροι θα περιμέναμε λιγάκι παραπάνω ανταγωνισμό σε σχέση με τα προηγούμενα. Από ποιον όμως; Η επόμενη καλύτερη ομάδα της φετινής Λίγκας με βάση τα αποτελέσματα ως εδώ είναι ο Πανιώνιος που ξεκίνησε για να σωθεί και σήμερα είναι 2ος. Κανείς δεν ανταποκρίθηκε στην πρόκληση. Παρά τα πολλά καλοκαιρινά λόγια. Και αυτό δεν το μαρτυρούν μόνο οι βαθμοί. Το κάνουν με τρόπο εμφατικό τα γεγονότα. Η ΑΕΚ έδιωξε τον Δέλλα και ο Παναθηναϊκός τον Αναστασίου. Πιο χαρακτηριστικός τρόπος να εκφράσει μια ομάδα την αποδοκιμασία της στην «εικόνα» δεν υπάρχει από την απόλυση προπονητή. Σε δύο κλαμπ που δεν παίζουν καν στην Ευρώπη. Άρα που έχουν την άνεση να διαχειριστούν κανονικές εβδομάδες προετοιμασίας στα προπονητικά τους κέντρα.

Ο ΠΑΟΚ, στο πραγματικά δυνατό του χαρτί παραδοσιακά, στην έδρα του, νίκησε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ αλλά δεν τα κατάφερε με αντιπάλους σαν την Ξάνθη, τον Πανθρακικό και τον Παναιτωλικό. Είναι 6ος με συγκομιδή «κάτω» του 50% των βαθμών. Και πέρσι τέτοιες ημέρες ήταν πρώτος! Ο ΠΑΟΚ που τελικά δεν τα κατάφερε και στο Γιουρόπα σε έναν όμιλο όχι τόσο εύκολο όσο θα υπέθετε κανείς με βάση τα ονόματα των αντιπάλων, αλλά σίγουρα όχι και απαγορευτικό για μια πρόκριση στους «32».

Και οι άλλοι; Ο σημερινός αντίπαλος του Ολυμπιακού, ο Αστέρας όσο προσπαθούσε να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο διοργανώσεις έχασε έδαφος. Λογικό. Ο Ατρόμητος που ήταν τις προηγούμενες σεζόν μέσα στα «ευρωπαϊκά εισιτήρια» έχει φτάσει σε σημείο να νοιώθει άβολα 14ος στην κατάταξη και με δύο βαθμούς απόσταση από την ζώνη του «υποβιβασμού». Και έχει ήδη αλλάξει προπονητή. Όπως το ίδιο έκανε και ο Παναιτωλικός που γενικά καμία σχέση με πέρσι. Ούτε η Ξάνθη, ούτε ο ΠΑΣ, ούτε η Βέροια με το πολύ καλό φετινό ρόστερ. Κανείς δεν δείχνει έτοιμος να κάνει ένα παραπάνω βήμα σε σχέση με τα συνηθισμένα.

Και κάπως έτσι οι Ερυθρόλευκοι τους πήραν... αμπάριζα. Στη δύσκολη περίοδο της σεζόν. Εκείνοι που συνδυάζουν ματς Τσάμπιονς Λιγκ και Σούπερ Λιγκ. Εκείνοι που ταξιδεύουν διαρκώς, που σχηματίζονται στο πρόγραμμα τους ναρκοπέδια επτά αγώνων σε τρεις εβδομάδες. Όμως ο Σίλβα και οι παίκτες του είχαν διαφορετική άποψη. Διπλό στην «Τούμπα» μετά την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Διπλό στο Περιστέρι μετά από εκείνο στο Ζάγκρεμπ. «Διπλό» στην Ξάνθη, μετά την εντός έδρας ήττα από τη Μπάγερν. Η ομάδα που δεν έχει δεχθεί ακόμη γκολ σε πρώτο ημίχρονο αναμέτρησης!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής