Τορίνο - Μπολόνια 2-0

Τορίνο - Μπολόνια 2-0

bet365

Με Μπελότι και Βίνες η Τορίνο νίκησε με 2-0 την Μπολόνια, υποχρεώνοντας την στην πρώτη ήττα με τον Ρομπέρτο Ντοναντόνι στον πάγκο.

Πριν μία εβδομάδα η Γκρανάτα έφευγε από το Μπέργκαμο με νίκη (0-1) επί της Αταλάντα και έβαζε τέλος σε αρνητικό σερί επτά αγωνιστικών. Τώρα έδωσε συνέχεια σε αυτή τη νίκη επικρατώντας της Μπολόνια στο «Ολίμπικο», βάζοντας τέλος σε ένα άλλο, θετικό σε αυτή την περίπτωση, σερί. Αυτό του Ρομπέρτο Ντοναντόνι στον πάγκο των Ροσομπλού. Ετσι, η ομάδα του Τζιαμπιέρο Βεντούρα βρίσκει ξανά τα πατήματα της και βελτίωσε τη θέση της στην κατάταξη.

Από νωρίς φάνηκε ότι το ματς θα ήταν ισορροπημένο, με την Τορίνο να απειλεί για πρώτη φορά στο 11' με το σουτ του Μπαζέλι που απέκουσε ο Μιράντε. Η Γκρανάτα είχε την μπάλα περισσότερη ώρα αλλά η Μπολόνια αμυνόταν σωστά και δεν άφηνε κενούς χώρους, με αποτέλεσμα να μην νιώθει κάποιο κίνδυνο. Ετσι, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν κυρίως από μακριά να κάνουν κάτι καλό, έχοντας ακόμη ένα καλό σουτ στο 31' με τον Βίνες, για να αντιδράσει ξανά σωστά ο Μιράντε. Η μοναδική φορά στο πρώτο μέρος που πήγε να κάνει κάτι καλό επιθετικά η Μπολόνια ήταν στο 39' με τον συνδυασμό των Τζακερίνι και Μπρίγκι αλλά ο Μπόβο έκλεισε τον πρώτο, για να βγει το ημίχρονο χωρίς γκολ.

Στο δεύτερο μέρος η κατάσταση δεν έδειξε να αλλάζει, με την Μπολόνια να είναι πάντα προσεκτική ανασταλτικά και την Τορίνο να ψάχνει τον τρόπο για να κάνει κάτι καλό δημιουργικά. Τον βρήκε στο 59' με την σέντρα του Μολινάρο για το κεφάλι του Κουαλιαρέλα αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι, το οποίο ήταν το 4ο στα τελευταία τρία ματς της Γκρανάτα... Ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι άρχισε τις αλλαγές για τους Ροσομπλού, ο Τζιαμπιέρο Βεντούρα τον ακολούθησε με την είσοδο του Μάξι Λόπες αντί του Κουαλιαρέλα αλλά ήταν ο Μπελότι αυτός που έδωσε την λύση στο 75'... Κοντρόλ με το στήθος και σουτ εντός περιοχής για το 1-0!

Η Μπολόνια είχε χρόνο για να αντιδράσει και να φτάσει στην ισοφάριση αλλά δεν είχε μια καθαρή ιδέα για το πώς θα το πετύχει αυτό και στο 92' δέχθηκε και δεύτερο γκολ, όταν ο Μαϊέτα έκανε λάθος στην προσπάθεια του να γυρίσει στον Μιράντε με το κεφάλι και ο Βίβες πήρε την μπάλα, απέφυγε και τον πορτιέρε και πλάσαρε από πλάγια στην κενή εστία (2-0).

Τορίνο (Τζιαμπιέρο Βεντούρα): Παντέλι, Μπόβο, Γκλικ, Μορέτι, Μπρούνο Πέρες, Ακουα, Βίβες, Μπαζέλι, Μολινάρο, Κουαλιαρέλα (68' Μάξι Λόπες), Μπελότι.

Μπολόνια (Ρομπέρτο Ντοναντόνι): Μιράντε, Ροσετίνι, Γκασταλντέλο, Μαϊέτα, Μαζίνα, Ρίτσο, Ντιαβαρά, Ντονσά (79' Μουνιέρ), Μπρίγκι, Μανκόζου (63' Ακουαφρέσκα), Τζακερίνι (54' Μπριέντσα).

 

SERIE A Τελευταία Νέα