Μίλαν - Σαμπντόρια 4-1

Μίλαν - Σαμπντόρια 4-1

bet365

Στην καλύτερη τους φετινή εμφάνιση, οι Ροσονέρι «απάντησαν» σε οπαδούς και ΜΜΕ επικρατώντας πολύ εύκολα της Σαμπντόρια με 4-1, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Νιανγκ.

Επί μία εβδομάδα ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς άκουγε και διάβαζε επικριτικά σχόλια για το παθητικό παιχνίδι της Μίλαν στο Juventus Stadium και για την επιμονή του στον Νιανγκ... Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσουν όλα αυτά, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη γκέλα, ήταν να έρθει μια άνετη νίκη επί της Σαμπντόρια και το σενάριο ήταν ιδανικό για τον Σέρβο τεχνικό καθώς τον δικαίωσε και ο Γάλλος επιθετικός. Ο Νιανγκ έδωσε έτοιμο το γκολ στον Μποναβεντούρα για το 1-0 και στη συνέχεια πέτυχε τα πρώτα του δύο ως Ροσονέρο, για το 3-0, οδηγώντας την ομάδα του σε μια νίκη που τη διατηρεί σε τροχιά Ευρώπης. Από την άλλη πλευρά, ο Βιτσέντσο Μοντέλα γνώρισε την δεύτερη ήττα του σε ισάριθμα ματς ως προπονητής των Μπλουτσερκιάτι και καταλαβαίνει από νωρίς ότι έχει πολλή δουλειά να κάνει...

Στα πρώτα δευτερόλεπτα η Σαμπντόρια είχε ευκαιρία με τον Σοριάνο, μετά την λάθος πάσα του Ντοναρούμα, αλλά αυτή ήταν και η... τελευταία καλή στιγμή της για το πρώτο 45λεπτο. Η Μίλαν πήρε τον έλεγχο στο κέντρο, ήταν πολύ πιο επιθετική και στο 8' απείλησε με τον Μπάκα, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Βιβιάνο. Στην επαναφορά ο Τσέρτσι βρήκε δίχτυα αλλά ήταν οφσάιντ... Στο 16', πάντως, όλα ήταν κανονικά μετά την πολύ όμορφη κίνηση του Νιανγκ, ο οποίος γύρισε από δεξιά για τον Μποναβεντούρα και αυτός στην κενή εστία άνοιξε το σκορ (1-0). Δύο λεπτά μετά ο Νιανγκ έκανε πολύ ωραίο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ, με τον Μοντέλα να ζητάει από τους παίκτες του να βγουν μπροστά.

Το ότι το ζήτησε, βέβαια, δεν σημαίνει ότι έγινε και πράξη... Οι Μπλουτσερκιάτι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα αφού το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο, με αποτέλεσμα η Μίλαν να έχει τον έλεγχο και να ψάχνει το δεύτερο γκολ. Αυτό, τελικά, ήρθε στο 37', όταν ο Ντε Σιλβέστρι έριξε στο έδαφος τον Μποναβεντούρα και το πέναλτι εκτέλεσε ο Νιανγκ για το 2-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Γάλλου επιθετικού με την φανέλα των Ροσονέρι μετά από 36 συμμετοχές στη Serie A.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, στο 48', ο Νιανγκ πήγε να βάλει μαγικό γκολ με τακουνάκι αλλά ο Βιβιάνο του το στέρησε με την απόκρουση του. Στο επόμενο λεπτό, πάντως, ο πορτιέρε της Σαμπντόρια... απολογήθηκε για την απόκρουση του, δίνοντας την μπάλα στον Γάλλο, ο οποίος τον πλάσαρε σωστά για να γράψει το 3-0! Με τους Γενοβέζους να... απουσιάζουν, οι Μιλανέζοι είχαν ευκαιρία να βάλουν κι άλλα γκολ αλλά ο Μποναβεντούρα είδε την μπάλα να φεύγει άουτ μετά την εκτέλεση φάουλ στο 68', για να χάσει πολύ καλή ευκαιρία ο Λουίζ Αντριάνο στο 78', πλασάροντας άουτ από κοντά μετά το γύρισμα του Αντονέλι από αριστερά.

Δευτερόλεπτα μετά, πάντως, ο Βραζιλιάνος εξιλεώθηκε καθώς με κοντρόλ και γυριστό σουτ εντός περιοχής, μετά την σέντρα του Τσέρτσι, ανέβασε το σκορ στο 4-0, το οποίο θα μπορούσε να γίνει και 5-0 στο 85' αλλά ο Βιβιάνο νίκησε τον Μπάκα στο τετ α τετ. Κι αφού δεν έβαλε άλλο γκολ η Μίλαν, έβαλε αυτό της τιμής η Σαμπντόρια στο 87' με το πέναλτι του Εντερ, μετά το μαρκάρισμα του Πόλι (4-1).

Μίλαν (Σίνισα Μιχαΐλοβιτς): Ντοναρούμα, Αμπάτε, Αλεξ, Ρομανιόλι, Αντονέλι, Τσέρτσι (80' Χόντα), Κούτσκα (53' Πόλι), Μοντολίβο, Μποναβεντούρα, Νιανγκ (74' Λουίζ Αντριάνο), Μπάκα.

Σαμπντόρια (Βιτσέντσο Μοντέλα): Βιβιάνο, Ντε Σιλβέστρι (64' Περέιρα), Σιλβέστρε, Ρετζίνι, Μεσμπά, Μπαρέτο, Φερνάντο, Ιβαν (74' Παλόμπο), Σοριάνο, Εντερ, Μουριέλ (63' Μπονατσόλι).

 

SERIE A Τελευταία Νέα