Ο «σταθερός» Ρόι Κιν και το «Καραϊσκάκης»

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Ο «σταθερός» Ρόι Κιν και το «Καραϊσκάκης»

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον «Ευρωπαίο» Ολυμπιακό και το εγκώμια που έχει κερδίσει με την εξαιρετική του παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ήταν εδώ, τέλη Φλεβάρη του 2014. Απεσταλμένος της Αγγλικής τηλεόρασης. Το είδε λοιπόν με τα μάτια του να συμβαίνει στην λατρεμένη του Γιουνάιτεντ. Σε ματς μάλιστα της φάσης των «16». Ξέρει άρα και τι σημαίνει Καραϊσκάκη και πόση δύναμη διαθέτει ο Ολυμπιακός στο Φάληρο ακόμη και όταν η κουβέντα πηγαίνει σε οριακές αναμετρήσεις επιπέδου πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι, δεν έβγαλε κακία ο Ρόι Κιν παρότι δεν την «αγαπά» και όλας την Άρσεναλ του Βενγκέρ. Παρότι και τώρα αν δει τον Βιερά σε κάποιο αεροδρόμιο πιθανόν θα θελήσει να τον πάρει στο «κυνήγι» για να θυμηθούν τα παλιά.

Δεν είναι αυτό το κίνητρο του. Την αλήθεια είπε ο -44 άχρονος πλέον- εμβληματικός, ο αιώνιος αρχηγός της Γιουναίτεντ. Την δική του αλήθεια εν όψει του «τελικού» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Άρσεναλ. «Όχι, δεν πιστεύω πως θα τα καταφέρουν. Δεν το βλέπω, ειδικά εκτός έδρας. Στο γήπεδο της δεν είναι κακή, αποδίδει με μεγαλύτερη άνεση σε σχέση με τις εξόδους. Είναι εντελώς διαφορετικό ματς» σχολίασε για τους Λονδρέζους. Και έγινε -έστω εμμέσως- ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα «αισιοδοξίας» για τους Πειραιώτες. Διότι πάνω-κάτω είπε τα ίδια και ο Στίβεν Τζέραρντ. Και σύμφωνα με το ρεπορτάζ και ο Πεπ Γκουαρντιόλα στον Μάρκο Σίλβα. Και άλλοι πολλοί «επώνυμοι» του ποδοσφαίρου.

Ειδικά ο Ρόι Κιν είχε μιλήσει για αυτό το ζευγάρι και στα τέλη του Σεπτέμβρη, έπειτα από το «μικρό» θαύμα των Ερυθρόλευκων στο Λονδίνο. «Η Άρσεναλ είναι πολύ... λάιτ ομάδα. Είναι αδύναμη. Οι στόχοι που έχει θέσει φαίνονται μακριά. Είδατε στον αγώνα, δύο στημένες φάσεις και πάλι τα ίδια. Δεν έχεις καμία πιθανότητα να κερδίσεις ένα μεγάλο παιχνίδι αν αμύνεσαι μ' αυτόν τον τρόπο. Υπάρχει μια ορισμένη αδυναμία στην ομάδα. Φαίνεται να στερούνται χαρακτήρα και να μην είναι νικητές» είχε πει τότε. Άρα μάλλον εναρμονισμένος παρέμεινε σε αυτά που πιστεύει.

Το ποδόσφαιρο όμως δεν είναι λόγια. Πόσο μάλλον καλά λόγια. Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να νοιώθει καλύτερα ακούγοντας ωραίες κουβέντες. Είτε από τον Μουρίνιο για τον Σίλβα, είτε γενικά. Η Άρσεναλ έρχεται να προκριθεί. Με ένα πλάνο προσαρμοσμένο στις «ειδικές» απαιτήσεις. Για ένα «νοκ άουτ» που θα πρέπει να το νικήσει με δύο γκολ διαφορά. Ο Βενγκέρ μπορεί να μην ασχολήθηκε ιδιαίτερα στον πρώτο γύρο, είτε με την Ντιναμό, είτε με τους Πειραιώτες τώρα όμως καλείται να λύσει έναν «γρίφο» που στοιχίζει πολλά εκατ ευρώ. Που στοιχίζει φήμη. Που εάν και εφόσον αλλάζει διοργάνωση την ομάδα του και τινάζει στον αέρα τον προγραμματισμό του.

«Πόλεμος» θα γίνει στο Φάληρο. Σε μια έδρα που από την τελευταία διετία έχασαν η Γιουνάιτεντ, η Γιουβέντους, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μπενφίκα. (όλες πλην της Μάντσεστερ έχουν ήδη τσεκάρει εισιτήρια και φέτος για τους «16»). «Πόλεμος» που για να τον κερδίσει ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μην σκεφτεί ότι μπορεί να τον... χάσει. Δεν υπάρχει λόγος να παίξει κανείς με τη φωτιά της... ισοπαλίας. Πόσο μάλλον με την ήττα-πρόκριση στο ένα γκολ διαφορά. Οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει αυτό το ματς να το ετοιμάσουν για να το νικήσουν. Μόνο με αυτό το πλάνο θα προκριθούν. Μόνο με αυτό το πλάνο θα επιβεβαιώσουν και τον Ρόι Κιν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής