Ήταν η Μπάγερν. Τόσο απλά...

Αντώνης Σαούλης
Ήταν η Μπάγερν. Τόσο απλά...

bet365

O Αντώνης Σαούλης γράφει από το Μόναχο για το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην καλύτερη ομάδα του κόσμου και σχολιάζει τα όσα γράφτηκαν μετά το παιχνίδι.

Υπάρχουν παιχνίδια που δεν χρειάζονται αναλύσεις. Ποδοσφαιρικές, ψυχολογικές ή... αστρολογικές. Αυτό με την Μπάγερν για παράδειγμα στο Μόναχο. Πας, παίζεις, φεύγεις. Ν' αναλύσεις τι; Τι θα μπορούσε να κάνει ο Ολυμπιακός; Πως θα μπορούσε να γλιτώσει; Οσοι προσπάθησαν ν' αναλύσουν το ματς πιθανότατα ξεχνάνε το μέγεθος του συλλόγου.

Ηταν η Μπάγερν. Που σε 18 παιχνίδια έχει μόλις μία ήττα (από την Αρσεναλ) και μόλις μία ισοπαλία από την Αϊντραχτ!

Ηταν η Μπάγερν. Που ξεκίνησε την Μπουντσεσλίγκα με 10 σερί νίκες και σε αυτές τις νίκες είχε κάνει σμπαράλια την Ντόρτμουντ (5-1) κι έκανε πλάκα στην έδρα της Σάλκε (1-3) και στο Κύπελλο Γερμανίας πέρασε αέρα από την Βόλφσμπουργκ (1-3).

Ποιος θα σταματήσει άραγε αυτή τη Μπάγερν; Σε απόδοση 4.00 στη Νοvibet, να κατακτήσει το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρδιόλα το φετινό Champions League.

Ηταν η Μπάγερν. Που σε 13 ματς στο πρωτάθλημα έχει 12 νίκες και μια ισοπαλία. Που σε αυτά τα 13 παιχνίδια έχει πετύχει 40 γκολ (!) και έχει δεχτεί μόλις 5. Τρία γκολ ανά ματς δηλαδή μόνο στο πρωτάθλημα.

Ηταν η Μπάγερν. Που σε τέσσερις αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ είχε πετύχει 13 γκολ. Που σκόραρε πέντε φορές παίζοντας σβηστά κόντρα στην Αρσεναλ!

Ηταν η Μπάγερν. Που στα τελευταία της εντός έδρας παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ διαλύει αντιπάλους. 5-1 την Αρσεναλ, 5-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, 6-1 την Πόρτο, 7-0 την Σαχτάρ, 3-0 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, 2-0 την Ρόμα.

Ηταν η Μπάγερν. Που σε 18 παιχνίδια έχει δεχτεί μόλις 8 γκολ! Που σε αρκετά από αυτά δεν χρειάζεται καν να υπάρχει ο Μάνουελ Νόιερ.

ΟΚ, μπορούμε να σταθούμε σε κάποια διαστήματα που ο Ολυμπιακός θα μπορούσε ν' αντιδράσει διαφορετικά. Κάποιοι άλλοι θα πουν πως εάν δεν υπήρχε ο Ρομπέρτο στο δεύτερο ημίχρονο και αν ο Μίλερ δεν την έστελνε στο δοκάρι θα μιλάγαμε για διασυρμό. Να το δεχτώ. Να δεχτούμε όμως και πως η Μπάγερν κάνει το 2-0 από ένα κακό σουτ του Κομάν που γίνεται... πάσα στο Λεβαντόφσκι. Πως το 3-0 γίνεται από στραβοκλωτσιά του Κομάν και πάει η μπάλα στο Ρόμπεν. Πως το 4-0 βγαίνει η ασίστ από τη πλάτη του Ντα Κόστα.

Οχι ότι δεν θα έχανε ο Ολυμπιακός εάν δεν έμπαιναν αυτά. Θα έμπαιναν κάποια άλλα. Και γι' αυτό θεωρώ μη σοβαρή την ανάλυση από τους «εκτός ομάδας» για το τι θα μπορούσε να κάνει ο Ολυμπιακός. Αντε και μείωνε μετά το 3-0 και την αποβολή... Θα γύρναγε το ματς; Η συγκεκριμένη ανάλυση για το συγκεκριμένο ματς μπορεί να γίνει μόνο από τον Σίλβα στους παίκτες του. Το τι μπορεί να βελτιώσει-διορθώσει ο Ολυμπιακός.

Σ' αυτήν την Μπάγερν μέσα στην Αλιάνζ Αρίνα παραδίνεσαι. Είτε λέγεσαι Ολυμπιακός, είτε Ντόρτμουντ, είτε Πόρτο. Δεν δέχονται όρους στην παράδοση του αντιπάλου. Το σύνθημά τους είναι «take no prisoners».

Ο Ολυμπιακός σε 16 επίσημα παιχνίδια έχει 13 νίκες (10 σερί στο πρωτάθλημα), 1 ισοπαλία (από τον Πλατανιά) και μόλις 2 ήττες. Ναι και οι δύο από την Μπάγερν.

Ηταν η Μπάγερν. Τόσο απλά...

Η διαφορά είναι ότι η Αρσεναλ δεν είναι Μπάγερν. Και ο Ολυμπιακός δεν θα παίζει στην Αλιάνζ αλλά στο «Καραϊσκάκης» στις 9 Δεκεμβρίου. Σ' ένα γήπεδο που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν συνήθως το ίδιο σύνθημα με τους Βαυαρούς. «Take no prisoners».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα