Όταν ο Σαββίδης πιέζεται…

Όταν ο Σαββίδης πιέζεται…

Όταν ο Σαββίδης πιέζεται…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την εικόνα του ΠΑΟΚ και το αν ο περίγυρος της ομάδας είναι σε θέση να δείξει την απαραίτητη στήριξη στο «πλάνο».

Ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει κανέναν και αλήθεια είναι ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι η απόδοσή του χειροτερεύει. Είναι αυτή η περίοδος που περιγράφαμε το καλοκαίρι, περιμένοντας αν όλος ο οργανισμός ΠΑΟΚ (κόσμος,Σαββίδης, περίγυρος, παράγοντες, Τύπος,) μπορεί να στηρίξει την ομάδα στα δύσκολα.

Ας αφήσουμε όλους τους άλλους στην άκρη… Εξάλλου είναι τόσοι πολλοί αυτοί που άλλα λένε το… Σάββατο και άλλα υποστηρίζουν τη… Δευτέρα, που δεν έχει αξία να ασχοληθούμε με… όσους πανηγύριζαν τέλη Αυγούστου για τι μεταγραφάρες των νεαρών και φιλόδοξων του Άρνεσεν (που δεν πήρε μεγάλους και αποτυχημένους) και τώρα οι ίδιοι, χωρίς καν να δουν τους μισούς από αυτούς, βγάζουν το ρόστερ, τον αθλητικό διευθυντή, την ομάδα και τον προπονητή αποτυχημένους, θεωρώντας ότι η χρονιά έχει τελειώσει…

Θα μείνουμε στον Ιβάν Σαββίδη, από τον οποίο εξαρτώνται πάρα πολλά. (Κι’ αυτή την θέση μας δεν την αλλάζουμε εδώ και χρόνια…).

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είναι συνηθισμένος να ζει σε μία αθλητική κοινωνία όπου ο ιδιοκτήτης παρεμβαίνει κάθε ώρα και στιγμή. Το έκανε, το ξαναέκανε και κάποια στιγμή είδε ότι αυτό δημιουργεί πρόβλημα.

Φέτος εμπιστεύτηκε -με συνέπεια είναι η αλήθεια- άλλους ανθρώπους να «τρέξουν» την ομάδα. Κι’ ενώ στην αρχή (μέχρι τον Οκτώβριο) έβλεπε ότι στον ΠΑΟΚ υπήρχε αρχή-μέση και τέλος, ένα σύνολο με συγκεκριμένη ταυτότητα που είχε αρκετά καλά και μερικές αδυναμίες, μέσα στο Νοέμβριο άρχισε η κρίση. Ένα πρόβλημα και μία κρίση που ξεκίνησε κυρίως από τον αγώνα στην Τρίπολη.

Από εκεί και μετά, στην πρώτη δύσκολη, ο Σαββίδης άρχισε και «πλησίαζε» όλο και πιο πολύ στη ομάδα. Έστω κι’ αν ο ίδιος έκανε δήλωση… περί υπομονής.

Παρενέβη γιατί… έρχονταν αγώνας με την Κράσνονταρ, που ανήκει σε Ρώσο μεγιστάνα. (Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται).

Πλησίασε γιατί άρχισε να ανησυχεί…

Μίλησε ο ίδιος με τον προπονητή και τον πίεσε για αποτελέσματα παραπάνω από το φυσιολογικό.

Έκανε τον πρώτο μεταγραφικό απολογισμό με τον Άρνεσεν, ανησυχώντας για το ότι πολλοί από τους παίκτες που αποκτήθηκαν δεν έχουν δείξει, δεν έχουν προσφέρει.

Πίεσε γιατί διαπίστωσε ότι ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω στην βαθμολογία…

Εξοργίστηκε γιατί είδε την Τούμπα να αδειάζει.

Μαζί με όλα αυτά, άρχισαν και τα γνωστά φαινόμενα-παραινέσεις: «Ιβάν άλλαξε τα όλα. Ιβάν πάρε σκούπα. Ιβάν κάνε τον ΠΑΟΚ μεγάλο. Σαββίδη σου τρώνε τα λεφτά…» και άλλα τέτοια λαϊκίστικα που τον αναστατώνουν πολύ περισσότερο, με αποτέλεσμα να τον οδηγούν σε πιο λανθασμένες κινήσεις.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι παράλογα για έναν ιδιοκτήτη αρκεί να μην συνοδεύονται από τη νοοτροπία Σαββίδη ότι… όλοι κάποια στιγμή (αν εκείνος δεν είναι καλά) μπορεί και να απολυθούν… (Κάτι το οποίο ο Σαββίδης το μεταφέρει με τον τρόπο του. Και όσοι πλέον τον έμαθαν, καλό θα είναι να ενημερώνουν και τους άλλους για το πώς σκέφτεται και ενεργεί, έτσι ώστε να μην πέφτουν από τα σύννεφα όταν έρχονται αντιμέτωποι με το… σοκ).

Ο Σαββίδης έχει όλο το δίκιο του κόσμου να προβληματίζεται για το ότι τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που έβαλε στην ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ, δεν έχουν πιάσει τόπο, αλλά όσο πιο νωρίς αντιληφθεί ότι βασικό μερίδιο της αποτυχίας ξεκινάει από την δική του νοοτροπία, τόσο καλύτερα…

Επαναλαμβάνουμε: Και φέτος η κρίση του ΠΑΟΚ ξεκίνησε ή μεγάλωσε μετά τον αγώνα Αστέρας- ΠΑΟΚ, όταν εκείνος παρενέβη και… όπως πάντα όχι μόνο δεν βοήθησε, αλλά δημιούργησε πιο μεγάλη αναστάτωση, σε ανθρώπους που δυστυχώς… δεν ήξεραν.

Εμείς δεν λέμε ότι στον ΠΑΟΚ είναι όλα καλά… Κρίση περνάει η ομάδα, όπως όλες στον κόσμο. Αλλά αυτός (πιέσεις, απειλές και το πότισμα ανασφάλειας) δεν είναι ο τρόπος να ξεπεραστεί…

* Και κάτι τελευταίο για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, που πολλές φορές θέτουν θέμα κόμπλεξ για τις αναφορές όλων των άλλων στην ομάδα τους.

Αλήθεια, κατάλαβαν και χθες, ότι φέτος το σύνολο που φοράει τα ερυθρόλευκα με τον Πορτογάλο προπονητή, έχει κερδίσει τον σεβασμό και κάπως έτσι δεν υπάρχει ή δεν βγαίνει ιδιαίτερη χαρά-ειρωνεία-καζούρα μετά από μία κακή βραδιά του, όπως δηλαδή συνηθίζονταν τα περασμένα χρόνια;

Ο φετινός καθαρός -μέσα στο γήπεδο- Ολυμπιακός, δεν σου δημιουργεί έχθρα και φανατισμό. (Η αναφορά είναι γενική και σε ένα μέσο όρο, κατά την δική μας αίσθηση).

Άλλο τι μπορεί να γίνεται με την διοίκηση, τον ιδιοκτήτη, το παρελθόν, τις δικαστικές υποθέσεις περασμένων ετών, τους ανθρώπους που τον εκπροσωπούν σε δημόσιες τοποθετήσεις…

Το φετινό αγωνιστικό σύνολο, δεν σου αφήνει και πολλά άλλα περιθώρια να ψάξεις κάτι αρνητικό. Ίσα-ίσα σε κερδίζει με το ποδόσφαιρο που παίζει. (Αυτό ισχύει μέχρι τώρα, όπου το παιχνίδι γι’ αυτούς τους λόγους, παραμένει -σε γενικές γραμμές- καθαρό).

Και όπως το έχουμε ξαναγράψει, αυτό ισχύει -σε πολύ μεγάλο βαθμό- με την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Έτσι, για να καταρριφθούν πολλά που «λέγονται» και γράφονται περί κόμπλεξ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.