Μακάμπι Τελ Αβίβ - Τσέλσι 0-4

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Τσέλσι 0-4

bet365

Η Τσέλσι πέρασε από το Ισραήλ κόντρα στην Μακάμπι (0-4), η Ντιναμό Κιέβου από το Πόρτο (0-2) και την τελευταία αγωνιστική τα σενάρια όλα είναι πιθανά...

Η εύκολη νίκη της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο κόντρα στην Μακάμπι ήταν μέσα στο πρόγραμμα, όμως το διπλό της Ντιναμό στο Ντραγκάο έκανε το Group G αυτό με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Τσέλσι και Πόρτο ισοβαθμούν ήδη στους 10 πόντους και στο παιχνίδι του Stamford Bridge υπάρξει ισοπαλία και οι Ουκρανοί νικήσουν την Μακάμπι θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα μετρήσουν οι βαθμοί μεταξύ των τριών, όμως και τότε όλες θα έχουν 5 με την Πόρτο να έχει χειρότερο συντελεστή και να μένει 3η. Αυτό σημαίνει ότι -αν η Ντιναμό νικήσει τους Ισραηλινούς- οι Δράκοι μόνο με νίκη στο Λονδίνο θα συνεχίσουν στα νοκ άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης. Με λίγα λόγια, η Τσέλσι αν δεν χάσει περνάει και αν νικήσει είναι σίγουρα πρώτη.

Καθάρισε εύκολα η Τσέλσι
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή φάση, με τον Πέρετς να κάνει στο 2' την κεφαλιά αμαρκάριστος αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ. Η Τσέλσι απάντησε στο 7' όταν Αθπιλικουέτα και Οσκαρ συνδυάστηκαν αλλά το αριστερό σουτ του Ισπανού μετά το τακουνάκι του Βραζιλιάνου έφυγε έξω και στο 19' ο Σεσκ είχε καλό σουτ στην ανοικτή γωνία, με τον Ραΐκοβιτς να παρακολουθεί. Ενα λεπτό αργότερα η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο βρέθηκε σε θέση οδηγού στον αγώνα. Ο Γουίλιαν εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κέιχιλ πήρε την κεφαλιά, ο Ραΐκοβιτς απέκρουσε και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ο Αγγλος στόπερ στην επαναφορά έγραψε το 0-1 από κοντά. Στο 40' κλείδωσε ουσιαστικά η νίκη για τους Μπλε αφού ο Ταλ Μπεν Χαΐμ (πρώην κεντρικός αμυντικός της Τσέλσι) σε μία αψυχολόγητη ενέργεια κλώτησε απί πίσω τον Ντιέγο Κόστα και είδε φυσιολογικά απευθείας κόκκινη.

Με το «καλημέρα» στην επανάληψη ο Μπέγκοβιτς αναγκάστηκε σε επέμβαση σε σουτ του Ντάσα, με την Μακάμπι να προσπαθεί να παίξει επιθετικά παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Στο 63' ο Ραΐκοβιτς έκανε διπλή επέμβαση στο βολέ του Αζάρ και το σουτ του Αθπιλικουέτα και στο επόμενο λεπτό ο Μπέγκοβιτς με τα ακροδάχτυλα σταμάτησε τον Ζάχαβι. Ο άνθρωπος του Μουρίνιο, Γουίλιαν, εμφανίστηκε στο 73' και με το 4ο φάουλ του στο φετινό Champions League έκανε το 0-2 και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Οσκαρ με κεφαλιά από ύψος της περιοχής μετά τη σέντρα του Μπαμπά από αριστερά έγραψε το 0-3. Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο 91' ο Ζουμά -είχε μπει αλλαγή στο 71' στη θέση του τραυματία Τέρι- με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Σλάβισα Γιοκάνοβιτς): Ραΐκοβιτς, Μπεν Χαΐμ, Κάρλος Γκαρθία, Μπεν Χαρούς, Ντάσα, Αλμπερμαν (85' Αζουλάι), Ζάχαβι (89' Ιτσάκι), Ιγκιεμπόρ, Ρίκαν, Πέρετς, Μπεν Χαΐμ (80' Μπεν Μπασάτ).

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Μπέγκοβιτς, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Τέρι (71' Ζουμά), Μπαμπά, Μάτιτς, Φάμπρεγας, Οσκαρ, Γουίλιαν (79' Γουίλιαν), Αζάρ (69' Πέδρο), Ντιέγο Κόστα.

Τρελό διπλό η Ντιναμό
Η Πόρτο απείλησε πρώτη στον αγώνα με τον Ντανίλο να κλέβει από τον Ριμπάλκα στο κέντρο αλλά να σουτάρει άουτ με το αριστερό και στο 7' και πάλι ο Ντανίλο ήταν στη φάση κάνοντας κεφαλιά στα χέρια του Σοβκόβσκι από το κόρνερ του Λαγιούν. Η Ντιναμό αντέδρασε στο 20' με τον Γκονσάλες να συγκλίνει από αριστερά και να κάνει σέντρα που πέρασε απ' όλους και μόλις δίπλα από το δοκάρι και στο 25' ο Ικερ Κασίγιας έπιασε δουλειά για να πετάξει την μπάλα πάνω από την εστία του σε νέα προσπάθεια του Γκονσάλες. Στο 28' οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με κεφαλιά του Γκαρμάς από κοντά ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα του Γιαρμολένκο από δεξιά με τον Μοράες να μην μπορεί να σκοράρει στην επαναφορά. Στο 34' η ομάδα του Ρεμπρόφ πήρε προβάδισμα. Ο Ιμπουλά ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ριμπάλκα και ο Γιαρμολένκο ξεγέλασε τον Κασίγιας για το 0-1. Στο 40' ο Τέγιο έδωσε στον Ρούμπεν Νέβες αλλά το σουτ του 18χρονου απέκρουσε ο Σοβκόβσκι και στο 43' η Ντιναμό είχε ευκαιρία όταν ο Γιαρμολένκο έκανε δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Κασίγιας σε επέμβαση.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος στο 52' με το αριστερό σουτ του Τέγιο να φεύγει έξω και έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης δεν βρήκε στόχο. Τα χειρότερα για τους Δράκους ήρθαν στο 64' όταν ο Ντερλίς Γκονσάλες έκανε το πλασέ-λόμπα μέσα από την περιοχή για να κάνει ο Κασίγιας γκάφα και παρότι βρήκε την μπάλα δεν κατάφερε να αποκρούσει και την είδε στην εστία του (0-2). Στο 66' ο σκόρερ βρέθηκε κοντά και σε δεύτερο γκολ αλλά το σουτ πέρασε έξω από το παραθυράκι. Στο 77' η Πόρτο θα μπορούσε να είχε μειώσει και να αλλάξει τη μοίρα της στον αγώνα με την Τσέλσι, με τον Αντρέ Αντρέ να φεύγει από δεξιά και να κάνει το σουτ που πήγε στο δοκάρι του Σοβκόβσκι που στη συνέχεια μπλόκαρε. Στη συνέχεια το ματς δεν είχε πολλές φάσεις, με την Ντιναμό να βγάζει αυτοπεποίθηση και να μην έχει πρόβλημα και στο 93' στην τελευταία φάση του ματς ο Αντρέ Αντρέ σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Χατσερίντι και πήγε στο δοκάρι.

Πόρτο (Χούλεν Λοπετέγκι): Κασίγιας, Μάξι Περέιρα (46' Αντρέ Αντρέ), Μαρκάνο, Μάρτινς Ιντι, Λαγιούν, Ντανίλο Περέιρα, Ιμπουλά (67' Χεσούς Κορόνα), Ρούμπεν Νέβες, Μπραχίμι (67' Οσβάλντο), Τέγιο, Αμπουμπακάρ.

Ντιναμό Κιέβου (Σεργκέι Ρεμπρόβ): Σκοβκόβσκι, Αντούνες, Ντάγκοβιτς, Ντανίλο Σίλβα, Χατσερίντι, Γιαρμολένκο, Σίντορτσουκ (84' Μπουγιάλσκι), Ριμπάλκα, Γκαρμάς, Ζούνιορ Μοράες (86' Τεόντορτσικ), Ντερλίς Γκονσάλες (78' Μπελχαντά).

Τα αποτελέσματα

Πόρτο - Ντιναμό Κιέβου 0-2
(34' πεν. Γιαρμολένκο, 64' Ντερλίς Γκονσάλες)

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Τσέλσι 0-4
(20' Κέιχιλ, 73' Γουίλιαν, 77' Οσκαρ, 91' Ζουμά)

Η βαθμολογία (5 αγώνες)
1. Τσέλσι 10 (11-3)
2. Πόρτο 10 (9-6)
3. Ντιναμό Κιέβου 8 (7-4)
4. Μακάμπι Τελ Αβίβ 0 (1-15)

Τελευταία αγωνιστική (09/12)

Τσέλσι - Πόρτο
Ντιναμό Κιέβου - Μακάμπι Τελ Αβίβ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα