Ζενίτ - Βαλένθια 2-0

Γιώργος Καραμάνος
Ζενίτ - Βαλένθια 2-0

bet365

Οι Ρώσοι που είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση, καθάρισαν εύκολα (2-0) τη Βαλένθια και έκαναν το 5x5 στον 8ο όμιλο.

Πέρασαν επτά χρόνια από τότε που ηΖενίτ έπαιξε υπέροχο ποδόσφαιρο και κατέκτησε το Europa League. Αυτή τη φορά η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακή, αλλά ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Κάπως έτσι νίκησε 2-0 τη Βαλένθια και συνέχισε το απόλυτο σερί της στον 8ο όμιλο.

Οι Ρώσοι ήταν κυρίαρχοι στο ματς και παρά το ότι είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση, ήθελαν να καθαρίσουν και με την 1η θέση, η οποία είναι και μαθηματικά δική τους. Αυτή την πήραν έπειτα το εκπληκτικό των πέντε νικών σε ισάριθμα παιχνίδια.


Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 14' άγγιξαν το γκολ, αλλά ο Γκαγιά έσωσε στη γραμμή το παραλίγο αυτογκόλ του Βέζο. Ωστόσο, στο επόμενο λεπτό έγινε το 1-0. Οι αμυντικοί της Βαλένθια δεν μπορούσαν να διώξουν, ο Τζιούμπα πέρασε την ασίστ και ο Σάτοβ πλάσαρε με τσιμπηματάκι.

Στο 75' κρύφτηκε το τόπι, ο Ντάνι κέρασε και ήταν η σειρά του Τζιούμπα να βρει δίχτυα και να φτάσει τα πέντε τέρματα στους ομίλους, δηλαδή να πιάσει στην 1η θέση των σκόρερ τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Πέντε λεπτά αργότερα αποβλήθηκε και ο Βέζο για τις Νυχτερίδες που πλέον ανησυχούν μήπως χάσουν την 2η θέση.

Ζενίτ (Αντρέ Βίλας Μπόας): Λοντίγκιν, Γκαράι, Λόμπαερτς, Κρισίτο, Σμολίνκοβ (65' Γιουσούποβ), Νέτο (85' Εβσέεβ), Βίτσελ, Ντάνι, Σάτοβ (83' Ριαζάντσεβ), Χουλκ, Τζιούμπα

Βαλένθια (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Ντομενέκ, Αμπντενούρ, Βέζο, Ζοάο Κανσέλο (79' Ντε Πάουλ), Γκαγιά, Παρέχο, Ενσο Πέρες (74'), Αντρέ Γκόμες, Μιρ (55' Μίνα), Φεγκουλί, Αλκάθερ.


8ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Ζενίτ 15 (12-4)
2. Βαλένθια 6 (5-7)
3. Γάνδη 4 (4-5)
4. Λιόν 2-7

* Λιόν, Γάνδη με ματς λιγότερο

Τελευταία αγωνιστική (9 Δεκεμβρίου)
Βαλένθια – Λιόν
Γάνδη - Ζενίτ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα