Ας ψάξει στο... google

Ας ψάξει στο... google

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Ας ψάξει στο... google

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον πιο «προσαρμοσμένο» Ολυμπιακός που είδαμε ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ και μπορεί κάλλιστα να πάει τη βαλίτσα μακριά φέτος στην Ευρώπη. Απόψε όμως καλείται να γκρεμίσει με τα χέρια του μια... ποδοσφαιρική πολυκατοικία!

Πως το είπε ο Στιβ Γιατζόγλου αναλαμβάνοντας την Καβάλα; Τι ζήτησε από όσους παίκτες του πιθανόν δεν γνωρίζουν για εκείνον; «Όποιος δεν με ξέρει ας με ψάξει στο google». Ε, τόσο γάντι αποκλείεται να ταιριάζει άλλη ατάκα εν όψει της επικίνδυνης αποστολής του Ολυμπιακού στο Μόναχο. Ακριβώς όπως το είπε το «Λιοντάρι».

Διότι αν (τέλος πάντων υπάρχει) κάποιος που αγαπά το ποδόσφαιρο και δεν ξέρει τι σημαίνει Μπάγερν, ειδικά φέτος, αν έχει κατά νου μονάχα το όνομα και όχι τη «χάρη» του δημιουργήματος του Πεπ, το μόνο που χρειάζεται είναι να ψάξει στο... google. Για όλα εκείνα τα στοιχεία που οδηγούν με ακρίβεια σε ένα συμπέρασμα. Ότι αυτό που έρχεται είναι μια τελείως διαφορετική εμπειρία για τους Πειραιώτες σε σχέση με την παρουσία τους εδώ και δύο δεκαετίες κοντά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ας έχουν παίξει με την Ρεάλ σε σεζόν που πήρε την κούπα. Ας έχουν αντιμετωπίσει την Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ. Ας έχουν βρεθεί απέναντι στην Τσέλσι κλπ. Αυτό που βρίσκεται προ των πυλών δεν έχει σχέση με οτιδήποτε άλλο, από τη στιγμή που δεν έτυχε στους νταμπλούχους να παίξουν όλα αυτά τα χρόνια με τη Μπαρτσελόνα. Δεν αντιμετωπίζουν οι Ερυθρόλευκοι μια ομαδάρα, ακόμη. Αντιμετωπίζουν τύπους που εδώ και μήνες αποδεικνύουν ότι δεν παίζονται. Ακόμη και στις άσχημες βραδιές τους.

Με τη Σάλκε ας πούμε το Σάββατο. Εκτός έδρας. Δεν ήταν στα «καλά» τους οι Βαυαροί. Και έκαναν 25 τελικές. Έβαλαν τρία γκολ για πλάκα. Στην 12η φετινή νίκη τους στην Μπουντεσλίγκα σε 13 αγωνιστικές (37β). Και ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ; Έχουν πέντε εντός για το 2015. Από τα περσινά χιαστί ως τον φετινό όμιλο. Θέλετε αριθμό γκολ; Ακριβώς 26. Πάνω από πέντε μέσο όρο. Επτά η Σαχτάρ, 6 η Πόρτο, 5 η Άρσεναλ, 5 η Ντιναμό. Μόνο η Μπαρτσελόνα δέχτηκε 3 στον περσινό ημιτελικό. Δεν υπάρχει άλλος προπονητής σαν τον Πεπ στο ποδόσφαιρο του 2015. Κάποιος που να κάνει το παιχνίδι τόσο όμορφο. Στο υψηλότερο επίπεδο.

Καταφέρνει πάλι εκείνο που έγινε στην προηγούμενη 10ετία με τη Μπάρτσα. Να την «αναζητάς» στην τηλεόραση τη Μπάγερν. Να την θεωρείς ότι καλύτερο για την ψυχαγωγία σου με ποδόσφαιρο. Να είσαι σίγουρος ότι στα ενενήντα λεπτά που θα ακολουθήσουν θα δεις κάτι που θα σου φτιάξει την διάθεση. Ακόμη και στη μοναδική της ήττα φέτος, αυτή στο Λονδίνο από την Άρσεναλ (2-0) ήταν «χορταστική». Ακόμη και στη βραδιά που χάνει.

Και ο Ολυμπιακός; Οι Ερυθρόλευκοι φέτος είναι καλύτεροι από ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι μόνο για τα αποτελέσματα που έχουν καταφέρει και για το γεγονός ότι είναι πολύ κοντά στην πρόκριση στους «16» έπειτα από μόλις 4 αγωνιστικές. Ο Ολυμπιακός είναι πιο προσαρμοσμένος από ποτέ στο κορυφαίο επίπεδο. Έχει μια ομάδα με ταχύτητα. Με ικανότητα στο τρανζίσιον.

Με παίκτες που πραγματικά μπορούν να παίξουν στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Όχι απαραίτητα στις τοπ ομάδες. Αλλά στις καλύτερες λίγκες. Ο Ρομπέρτο, ο Ομάρ, ο Μαζουακού, ο Μιλιβόγεβιτς, ο Κασάμι, ο Φορτούνης, ο Ιντέγε, ο Πάρντο, ο Σεμπά. Ακόμη και «αλλαγές» όπως ο Σαλίνο και ο Φινμπόγκασον. Και δεν αναφερόμαστε στους πιο έμπειρους τύπου Καμπιάσο και Τσόρι. Είναι σχεδόν όλη η ομάδα σε μια συγκεκριμένη ταχύτητα. Με έναν καλό προπονητή, που βλέπει το δικό του δημιούργημα να αποκτά ταυτότητα. Να έχει ομοιογένεια. Να αμύνεται πολύ καλά.

Αυτός ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάει ως την 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ με ένα καλό «χιαστί» (τύπου Μπενφίκα, Πόρτο, Ζενίτ). Θα μπορούσε να πάει μακριά στο Γιουρόπα Λιγκ. Έχει σκαρφαλώσει ψηλά. Απόψε όμως θα πρέπει σε ενενήντα λεπτά να επιχειρήσει το αδύνατο. Να γκρεμίσει μια... πολυκατοικία με τα χέρια. Αν το καταφέρει και αυτό; Θα γυρίσει ο Σίλβα όχι με αεροπλάνο, αλλά θα τον φέρουν οι φίλοι των Ερυθρόλευκων στις πλάτες τους από το Μόναχο στο Ρέντη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής