Αλήθειες και ψέματα για την Λεωφόρο

Αλήθειες και ψέματα για την Λεωφόρο

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Αλήθειες και ψέματα για την Λεωφόρο

bet365

Κουρασμένος από τις ανακρίβειες και την απίστευτη προπαγάνδα-τσουβάλιασμα, ο Νίκος Αθανασίου γράφει για όσα πραγματικά έγιναν στην Λεωφόρο το απόγευμα του Σαββάτου.

Ας ξεκινήσουμε ανάποδα-και να με συγχωρείτε για το πρώτο πρόσωπο- με μια απάντηση στα όσα σχόλια έφτασαν κάτω από το προηγούμενο ποστ, δεν δημοσιεύθηκαν(δεν είναι δική μου δουλειά, αν ήταν θα τα ανέβαζα όλα, ακόμη κι αυτά που βρίζουν ζωντανούς, πεθαμένους, μάνες, γυναίκες γιατί πολύ απλά δεν με ''αγγίζουν'' και γελάω με την κατάντια ορισμένων) και είχαν σαν κοινό άξονα ότι ''σιγοντάρω'' τα επεισόδια και ''ντροπή μου''. Δεν ξέρω αν κάποιοι από τους σχολιαστές(κάποιοι εξ' αυτών με την ίδια ip και άλλα nicknames) έχουν πρόβλημα κατανόησης. Δεν με απασχολεί κιόλας. Επειδή δεν γράφω όσα θέλετε να διαβάσετε, επειδή δεν παίρνω μέρος στην απίστευτη προπαγάνδα ψεύδους και ανακριβειών του τελευταίου διημέρου για όσα έγιναν στην Λεωφόρο, επειδή δεν έχω μνήμη χρυσόψαρου, δεν σημαίνει πως γουστάρω τα επεισόδια, ότι τα δικαιολογώ, ούτε πως τα επικροτώ. Εκτός από τα 50 σχόλια που βρίζουν, υπάρχουν και 3.100 share, ανθρώπων που προφανώς συμφωνούν μέχρι κεραίας και μοιράζονται στον ''τοίχο'' τους το συγκεκριμένο κείμενο.

«Στην Λεωφόρο, λανθασμένα, κατακριτέα και εντελώς βλακωδώς από την στιγμή που ξέρεις ότι σε περιμένουν στην γωνία και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πετάξεις στιλό είτε σε προκαλέσουν είτε όχι, πέφτουν τέσσερις φωτοβολίδες-μία βρίσκει τον Φινμπόγκασον- κατά την είσοδο των παικτών του Ολυμπιακού για την καθιερωμένη βόλτα. Ξέρεις ότι έχει αλλάξει ο νόμος, ξέρεις ότι ψάχνουν ευκαιρία, ξέρεις ότι θέλουν να βάλουν λουκέτο στην Λεωφόρο, γιατί το κάνεις αυτό ρε ''φίλε''; Δεν υπάρχει εξήγηση πραγματικά και είναι κρίμα για 3-4 ανεγκέφαλους που «παίζουν» με τα στιλό να ''χρεώνεται'' ένας ολόκληρος σύλλογος, ένα ολόκληρο πέταλο». Το παραπάνω προφανώς δεν φτάνει σε μερικούς. Δεν είναι... τσιτάτο. Δεν λέει πως πρέπει να κλείσει η 13, δεν λέει πως η Λεωφόρος είναι ακατάλληλη, δεν τσουβαλιάζει, δεν είναι politically correct. Είμαι υπεύθυνος, λοιπόν, για όσα γράφω και όχι για όσα καταλαβαίνετε μερικοί. Πάμε παρακάτω.

Από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και σήμερα, γίνεται το άσπρο-μαύρο. Σε σάιτ, ραδιόφωνα, κανάλια, εφημερίδες. Ο καθένας λέει την δική του εκδοχή και οι 9 στους 10 δεν έχουν περάσει ούτε μια φορά έξω από την Λεωφόρο ή βρήκαν τον δρόμο μόνο για το μεγάλο ντέρμπι και νομίζουν πως είναι ''ειδικοί''. Ο καθένας... φαντάζεται πράγματα, τσουβαλιάζει γεγονότα χωρίς να έχει εικόνα με τα μάτια του, χωρίς να ξέρει τα βασικά και όποιον πάρει ο χάρος.

Όλες οι απόψεις είναι δεκτές. Σεβαστές. Δημοκρατία έχουμε. Η άποψη, όμως, για να έχει μια βαρύτητα, για να είναι σοβαρή προϋποθέτει πως υπάρχει και η γνώση. Ειδικά όταν αυτή η άποψη δεν είναι στο καφενείο ή στο προποτζίδικο αλλά δημόσια. Κι εγώ έχω άποψη για την πυρηνική φυσική. Τι σημασία έχει πως δεν ξέρω να λύσω μισή εξίσωση δευτέρου βαθμού; Λεπτομέρειες. Στην Ελλάδα μπορείς να έχεις άποψη για τα πάντα. Κρίνοντας με το ''άκουσα'', ''μου είπαν'', ''νομίζω''.

Η αλήθεια, όμως, είναι ΜΙΑ. Μοναδική. Όση προπαγάνδα και αν χρησιμοποιούν καθημερινά, όσοι ήταν στην Λεωφόρο από νωρίς το μεσημέρι, ξέρουν πολύ καλά τι έγινε.

ΤΟ ΨΕΜΑ: ''ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ''

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο απλός κόσμος που δεν ασχολείται με τα ''αθλητικά'' έχει αυτή ακριβώς την άποψη, κρίνοντας από τα δελτία ειδήσεων που ως συνήθως τσουβαλιάζουν. Το ψέμα είναι πως ''οι χούλιγκαν τα έσπασαν και δεν έγινε το ματς''

Το ντέρμπι του Σαββάτου ακυρώθηκε παράνομα(δεν υπάρχει πουθενά κανονισμός που να προβλέπει ματαίωση του παιχνιδιού για ρίψη φωτοβολίδων πριν την έναρξη του ματς, ούτε καν στον νόμο του Κοντονή) για την φωτοβολίδα που ΒΛΑΚΩΔΩΣ έφυγε από τις κερκίδες και πέτυχε τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Φινμπόγκασον, με αποτέλεσμα έναν εριθισμό στο δέρμα του. Ο Σάββας Θεοδωρίδης πήρε την ομάδα, μπήκε στα αποδυτήρια και ξεκαθάριζε πως το ματς δεν θα γίνει. Και δεν έγινε.

Η αστυνομία, που δουλειά της δεν είναι να κάνει μαγκιές αλλά να διασφαλίζει την τάξη, δήλωσε πως δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα παρά την παρουσία χιλιάδων αστυνομικών και έδωσε... πάτημα στον διαιτητή Παππά. Να σημειώσουμε πως κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ο υφυπουργός αθλητισμού, κατά δήλωσή του, είχε επαφές με τον Μαρινάκη και τον Βρέντζο από τον Ολυμπιακό και με τον... κανέναν από τον Παναθηναϊκό.
Μετά τα όσα αναφέραμε παραπάνω, ματαιώθηκε το ντέρμπι...

ΤΟ ΨΕΜΑ: ''ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΠΟΡΤΑΚΙ ΤΗΣ 13 ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ''

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Κανένα πορτάκι δεν είχε ανοίξει και υπάρχουν ένα κάρο βίντεο που το επιβεβαιώνουν. Το συγκεκριμένο αναληθές περιστατικό ήταν ένα από τα στοιχεία που χρησιμοποίησε ο διαιτητής Παππάς για την ''ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα''. Λες και υπάρχει ντέρμπι που η ατμόσφαιρα θυμίζει Μεγάλη Παρασκευή.

Η πόρτα στο πέταλο δεν άνοιξε. ΠΟΤΕ! Η πόρτα στο πέταλο και ενώ το παιχνίδι είχε ματαιωθεί και επίσημα από την ανακοίνωση στα μεγάφωνα, έσπασε και για να γίνει αυτό χρειάστηκαν τέσσερα και πέντε άτομα, καθώς υπήρχαν βαριές αλυσίδες.
Μέχρι την ματαίωση και για μιάμιση ώρα δεν είχε συμβεί το παραμικρό.
Προφανώς και ότι ματαιώθηκε το παιχνίδι, όσο σκάνδαλο κι αν αποτελεί, δεν είναι δικαιολογία για κανέναν, ώστε να μπουκάρει και να κάνει «μπάχαλα» με την αστυνομία. Όση οργή και μίσος έχει μέσα του για αυτά που ζει στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια.

ΤΟ ΨΕΜΑ: ''ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ 11 ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ''

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Μιλάμε για την απόλυτη παπάτζα. Έτσι γίνεται όταν δεν ξέρεις και δεν ρωτάς να μάθεις. Από την πρώτη στιγμή που ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην Λεωφόρο στην Θύρα 11 βρίσκονται κάτοχοι διαρκείας, οι ίδιοι σε κάθε παιχνίδι. Οι ίδιοι ήταν και το απόγευμα του Σαββάτου. Και για να τα λέμε όλα, ποια επεισόδια έγιναν στην 11; Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, οι δυνάμεις των ΜΑΤ χτυπούσαν αδιακρίτως όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Υπάρχουν δεκάδες φωτογραφίες από την στιγμή της έντασης που όσοι βρίσκονταν πιο κοντά στα κάγκελα, δεν βρίσκονται σε θέση ''μάχης'' αλλά σε μια κατάσταση να αποτρέψουν τα χειρότερα.

ΤΟ ΨΕΜΑ: ''Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΖΗΣΕ ΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ''

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Με εξαίρεση την φωτοβολίδα στον Φινμπόγκασον(πράξη καταδικαστέα που δεν συνάδει με τον αθλητισμό και όσα θέλουμε να βλέπουμε στα γήπεδα) κανένας άνθρωπος του Ολυμπιακού δεν κινδύνευσε ούτε για μια στιγμή. Καθόλη την διάρκεια της παραμονής των «ερυθρολεύκων» στην Λεωφόρο, άπαντες βρίσκονταν στα αποδυτήρια και δεν είχαν καμία επαφή με τα γεγονότα, ούτε με κάποιον που θα ήθελε να τους βλάψει. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πάτησαν ξανά το χορτάρι της Λεωφόρου, αρκέτες ώρες μετά την εκκένωση του, ήταν χαμογελαστοί και κάποιοι εξ' αυτών έβγαζαν selfie...

ΥΓ1: Την Τετάρτη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Λεωφόρο, στο συλλαλητήριο των φίλων του Παναθηναϊκού. Αυτή την στιγμή ο σύλλογος χρειάζεται όσο τίποτα άλλο ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δείχνει πως υπάρχουν και άλλοι ισχυροί Παναθηναϊκοί, εκτός από τον Γιάννη Αλαφούζο, που αφουγκράζονται την οργή του κόσμου και δηλώνουν παρόντες στην ''μάχη'' κατά του συστήματος.

Ωραίο θα ήταν να βλέπαμε και μια ανάλογη δήλωση από τον Νικόλα Πατέρα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.