Πανθρακικός - ΑΕΚ 1-2

Γιώργος Τσακίρης
Πανθρακικός - ΑΕΚ 1-2

bet365

Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή στην Κομοτηνή. Όμως τα γκολ του Γιόχανσον και του Μπουονανότε της έδωσαν την πρώτη νίκη (1-2 τον Πανθρακικό) στην εποχή Πογιέτ! Επανεμφάνιση για Τζιμπούρ.

«Μετά την διακοπή θα αρχίσετε να βλέπετε την δική μου ΑΕΚ», έχει πει ο Γκουστάβο Πογιέτ αλλά μάλλον κατάλαβε και ο ίδιος ότι θα χρειαστεί χρόνος... Η Ενωση δεν ήταν καλή στην Κομοτηνή αλλά τουλάχιστον πήρε την δεύτερη φετινή εκτός έδρας νίκη της, ελπίζοντας να βρει ρυθμό και σταθερότητα από εδώ και πέρα. Ντεμπούτο έκανε ο Αρθρο, επανεμφανίστηκε μετά τον τραυματισμό της πρεμιέρας ο Τζιμπούρ.

Το ξεκίνημα ήταν καλό για την ΑΕΚ αφού μπήκε δυνατά και στο πρώτο 5λεπτο είχε προλάβει να κάνει τρεις καλές φάσεις. Ο Πασχαλάκης, όμως, αντέδρασε σωστά στην κεφαλιά του Γιόχανσον και το σουτ του Γκάλο, κρατώντας το 0-0. Οχι για πολύ όμως καθώς στο 17' ήταν εκτός θέσης και ο Γιόχανσον με κεφαλιά έβαλε μπροστά την Ενωση (0-1). Αυτή η εξέλιξη θεωρητικά έδινε στους Κιτρινόμαυρους την άνεση να διαχειριστούν τον αγώνα όπως ήθελαν αλλά μετά το 20λεπτο η απόδοση της ΑΕΚ άρχισε να πέφτει, με αποτέλεσμα ο Πανθρακικός να αρχίσει να το πιστεύει...

Και αφού το πίστεψαν, οι γηπεδούχοι απείλησαν με σουτ του Μπαϊκαρά στο 23' ενώ ο ίδιος παίκτης λίγα λεπτά μετά, στο 30', δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Μπαρόχα. Ο Πανθρακικός υποχρώθηκε και σε αλλαγή στο 35', με τον τραυματία Μελίσση να αφήνει τη θέση του στον Μπουγαΐδη, χωρίς όμως να επηρεαστεί από αυτό καθώς συνέχισε να προσπαθεί για το καλύτερο, προκαλώντας προβλήματα στην ασταθή άμυνα της ΑΕΚ με κάποιες σέντρες...

Η κακή εικόνα της Ενωσης συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος καθώς, για κάποιο λόγο, είχε αποφασίσει να μείνει πιο πίσω και να αφήσει χώρο στην ομάδα της Κομοτηνής... Με την άμυνα να μην πατάει καλά αυτό ήταν μεγάλο ρίσκο αλλά τα πράγματα φάνηκε να στρώνουν στο 60', όταν ο Μάνταλος ανατράπηκε από τον Πασχαλάκη και ο Μπουονανότε από τα 11 βήματα έκανε το 0-2. Η λογική έλεγε ότι ο αγώνας, κάπου εκεί, έλαβε τέλος αλλά στο 68' το σουτ του Μάρτινς κόντραρε στον Αρθρο και κατέληξε στα δίχτυα, με τον Πανθρακικό να αποκτά ξανά ελπίδες (1-2).

Αυτές οι ελπίδες υπήρχαν λόγω της κακής απόδοσης της ΑΕΚ, η οποία από το 74' έπαιξε με 3-5-2 μετά τις αλλαγές του Πογιέτ (μέσα οι Κορδέρο, Λαμπρόπουλος και έξω οι Μάνταλος, Μπαρμπόσα). Κάτι καλό δημιουργικά δεν έγινε, με τον Μπουονανότε να κάνει λάθος κοντρόλ στην αντεπίθεση στο 82', αλλά τουλάχιστον δεν υπήρξε κάποια βαθμολογική ζημιά αφού το 1-2 έμεινε ως το τέλος, με την Ενωση να παίρνει το δεύτερο διπλό μετά από αυτό της Βέροιας (επίσης με 1-2).

Man of the match: Ο Γκάλο. Είχε σωστές μεταβιβάσεις, ανταποκρίθηκε στα ανασταλτικά καθήκοντα του, έγινε απειλητικός σε κάποιες περιπτώσεις και τα πήγε καλά και στο 3-5-2 παίζοντας όλη την πλευρά.

Αδύναμος κρίκος: Ο Πασχαλάκης... Ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού είχε κάποιες καλές επεμβάσεις αλλά το λάθος που κάνει στη φάση του 17' στοίχισε στην ομάδα του...

Στο ύψος του: Ο Αραβίδης επέστρεψε στην 11άδα και ήταν πολύ καλός καθώς κράτησε μπάλα, την μοίραζε σωστά, πήρε αρκετά φάουλ και γενικά έκανε αυτά που έπρεπε.

Η γκάφα: Το λάθος κοντρόλ του Μπουονανότε στην αντεπίθεση του 82ου λεπτού και ενώ έμπαινε μόνος στην περιοχή του Πανθρακικού.

Το στραγάλι: Απρόσμενα καλός ο διαιτητής Δελφάκης! Μακάρι να είναι έτσι σε κάθε αγώνα της ΑΕΚ.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ πήρε την πρώτη της νίκη με τον Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο και συνεχίζει την δουλειά της για να εμφανιστεί καλύτερη στην πορεία. Η Ενωση είχε σωστή παρουσία στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης αλλά στη συνέχεια έκανε αρκετά λάθη, δίνοντας το δικαίωμα στον Πανθρακικό να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης (35' Μπουγαΐδης), Παπαχρήστος, Μεχία, Λαδάκης (63' Νικόλτσης), Ντιγκινί, Μπαϊκαρά, Φερνάντεθ (46' Μάρτινς), Χασομέρης.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Αρθο, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος (74' Κορδέρο), Μπαρμπόσα (74' Λαμπρόπουλος), Μπουονανότε, Αραβίδης (86' Τζιμπούρ).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα