Καλός, εδράκιας και γκαντέμης

Καλός, εδράκιας και γκαντέμης

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τον ορισμό του διαιτητή του ντέρμπι.

Όποιος και να ορίζονταν διαιτητής για τη Λεωφόρο, δεν θα άλλαζα την γνώμη μου.

Δεν υπάρχει διαιτητής που σε ντέρμπι, ειδικά μεταξύ των δύο αυτών ομάδων, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που θα μπει στο παιχνίδι για να κάνει χοντράδα.

Βάλτε όλα αυτά τα 20 χρόνια που το παίρνει ο Ολυμπιακός, σχεδόν πάντα. Τι μας μένει στην μνήμη; Το λάθος πέναλτι του Παπουτσέλη το 1997, η λάθος αποβολή του Δούρου το 2004 και το οφσάϊντ γκολ του επόπτη από την Κέρκυρα το 2011. Κάθε εφτά χρόνια βρίσκεις ένα πραγματικά μεγάλο και σοβαρό λάθος!

Οπότε το ίδιο λέω και για τον Παππά. Θα μπει για να παίξει καλά, πιστεύω εγώ.

Δεν είναι διαιτητής που κάνει χοντράδες. Τουλάχιστον δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Γενικά είναι ένας καλός διαιτητής, νομίζω ΑΕΚτζής. Για να είμαι ειλικρινής, δεν τον ήθελα, γιατί τον θεωρώ, πλέον, γκαντέμη! Και για εμένα παίζει ρόλο αυτό το πράγμα,η γκαντεμιά, από την στιγμή που στα ντέρμπι δεν πρόκειται ποτέ κανείς διαιτητής να έχει πρόθεση να κάνει ζημιά είτε στον ένα, είτε στον άλλο.

Γιατί γκαντέμης;

Γιατί στα τρία τελευταία παιχνίδια που έχει παίξει τον Ολυμπιακό, ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει: 1-1 στο Αγρίνιο (εκεί μάλιστα δεν είχε δώσει και πέναλτι στον Μαζουακού), 0-0 με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη (α΄ προημιτελικός Κυπέλλου) και 1-2 στην Τρίπολη από τον Αστέρα (με καθαρό γκολ-οφσάϊντ στο 90’, με ευθύνη του επόπτη).

Γιατί στο μοναδικό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που έχει παίξει τον Ολυμπιακό, ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει: 1-1 και δη μέσα στο Καραϊσκάκη.

Ποιόν θα προτιμούσα; Τον Κουκουλάκη, παρότι φιλοπαναθηναϊκός και αντιολυμπιακός! Διότι, με τον Κουκουλάκη ο Ολυμπιακός έχει μόνο νίκες, έστω σε αυτά τα όχι πολλά παιχνίδια που τον έχει παίξει.

Ο δεύτερος λόγος που δεν ήθελα Παππά; Για εδράκια τον κόβω. Βλέπω την κάρτα με τα παιχνίδια του τους τελευταίους 12 μήνες: σε 18 παιχνίδια, 13 άσοι, 4 ισοπαλίες κι ένα διπλό (Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ, με διαμαρτυρίες του ΠΑΟΚ).

Εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός έχει μαζί του όλα τα αποτελέσματα. Αλλά εντός έδρας έχει παίξει τον Παναθηναϊκό τέσσερις φορές. Με αποτελέσματα τρεις νίκες (1-0 τον Ατρόμητο, 2-1 τον Αστέρα, 3-1 τον ΠΑΣ) και μία ισοπαλία (με ΠΑΟΚ 1-1).

Μακάρι να με επιβεβαιώσει στο «καλός» και να με διαψεύσει στο «εδράκιας και γκαντέμης»!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.