Κολομβία – Αργεντινή 0-1

Gazzetta team
Κολομβία – Αργεντινή 0-1

bet365

Το γκολ του Λούκας Μπίλια ξεκλείδωσε την άμυνα της Κολομβίας και χάρισε στην Αργεντινή την πρώτη της νίκη με 1-0, μετά από τρεις αποτυχημένες απόπειρες. Τρένο το Εκουαδόρ, «μηδέν» η Βενεζουέλα.

Απογοήτευση στοπ για την Αργεντινή στην Μπανκίγια, όπου η καλή εμφάνιση για τους παίκτες του Τάτα Μαρτίνο συνδυάστηκε με την πρώτη τους νίκη στην προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στην 4η αγωνιστική. Η «αλμπισελέστε» δεν φοβήθηκε ούτε από την θερμή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Κολομβιανοί, ούτε από την ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν, κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο για το μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Η υπεροχή τους σφραγίστηκε στο 20' όταν ο χαφ της Λάτσιο έκλεψε τη μπάλα έξω από τα καρέ των φιλοξενούμενων και έφυγε στην αντεπίθεση. Η μπάλα πέρασε από τα πόδια του Μπανέγα για να φτάσει δεξιά μέσα στην περιοχή στον Λαβέτσι, που γύρισε στη μικρή περιοχή για τον ξεμαρκάριστο Μπίλια, που πλάσαρε προ κενής εστίας για το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Ασταμάτητο το Εκουαδόρ

Με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς για το Εκουαδόρ και τρεις ήττες για τη Βενεζουέλα, το τελικό αποτέλεσμα δεν προκάλεσε έκπληξη. Οι «τρικολόρ» ανάγκασαν τον Αλάιν Μπαρόχα να μαζέψει τρεις φορές τη μπάλα από τα δίχτυα του (3-1) και έφυγαν με το 4x4 από το Πουέρτο Ορντάς.

Μόλις στο 23', οι παίκτες του Γκουστάβο Κιντέρος προηγούνταν με 2-0 με τα γκολ των Φιντέλ Μαρτίνες και Τζέφερσον Μοντέρο, ενώ στο 60' ο Φελίπε Καϊσέδο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Οι Βενεζουελάνοι που ψάχνουν ακόμη τον πρώτο τους βαθμό στα προκριματικά, μείωσαν με τον Ζοσέφ Μαρτίνες στο 84.

* Ο Ρόναλντ Βάργκας έμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε.

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες):

1. Εκουαδόρ 12
2. Χιλή 7 (*)
3. Ουρουγουάη 6 (*)
4. Αργεντινή 5
---------------------------------
5. Βραζιλία 4 (*)
---------------------------------
6. Παραγουάη 4 (*)
7. Κολομβία 4
8. Βολιβία 3 (*)
9. Περού 3 (*)
10. Βενεζουέλα 0

(*): Με ματς λιγότερο

 

Τελευταία Νέα