Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (vid)

Φώτης Καρακούσης
Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (vid)

bet365

Με το αυτογκολ του Τσουκαλά να ανοίγει τον δρόμο της νίκης και την γκολάρα του Μαρκόφσκι να την σφραγίζει, ο Παναιτωλικός μετά από 2 μήνες νίκησε ξανά (2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα)!

Πέρσι είχε φτάσει κοντά στα πλέι οφ και φέτος στον Παναιτωλικό περίμεναν μια τουλάχιστον ίδια πορεία. Στις πρώτες εννιά αγωνιστικές όμως οι Αγρινιώτες ήταν σκιά του εαυτού τους, φτάνοντας μάλιστα στην τρίτη από το τέλος θέση με μόλις 8 βαθμούς. Έτσι ο σημερινός αγώνας επί του επίσης κακού το τελευταίο διάστημα ΠΑΣ Γιάννινα ήταν τελικός για τα... καναρίνια.

Αυτόν τον τελικό οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη τον κέρδισαν επικρατώντας με 2-1, πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα και επέστρεψαν στις νίκες μετά τις 13 Σεπτεμβρίου και το 1-0 επί του Πανθρακιού για την 3η αγωνιστική.

Για να έρθει αυτή η σημαντική νίκη για τους γηπεδούχους χρειάστηκε αρχικά το αυτογκόλ του Τσουκαλά, η... γκολάρα του Μαρκόφσκι, αλλά κυρίως οι εκπληκτικές αποκρούσεις του Κυριακίδη. Ο έμπειρος τερματοφύλακας ήταν εξαιρετικός γλιτώνοντας την ομάδα του από τουλάχιστον τρεις τρομερά δύσκολες περιπτώσεις και συνέβαλε τα μέγιστα στο να έρθει αυτό το τρίποντο και βοηθάει εκτός από βαθμολογικά και ψυχολογικά τον Παναιτωλικό.

Καλύτεροι αρχικά οι Γιαννιώτες

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που δεν θα λέγαμε πως ήταν και το καλύτερο από πλευράς θεάματος. Στο ξεκίνημά του οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι και το γεμάτο άγχος παιχνίδι των γηπεδούχων, ανέλαβαν τα ηνία και ως το 7' είχαν χάσει δύο σημαντικές ευκαιρίες. Η πρώτη στο 3' με τον Σκόνδρα μετά από φάουλ του Ίλιτς να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ στην δεύτερη ο Κυριακίδης έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Μιχαήλ.

Ισορρόπησαν και με αυτογκόλ προηγήθηκαν

Μετά το πρώτο τέταρτο τα... καναρίνια προσπάθησαν να ισορροπήσουν το ματς και το κατάφεραν χωρίς όμως να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Βελλίδη. Ότι όμως δεν κατάφεραν οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη, το... κατάφερε ο Τσουκαλάς, ο οποίος στο 43' σκόραρε εναντίον της ομάδας του μετά από σέντρα του Ουαρντά κάνοντας άθελά του το 1-0.

Γκολάρα ο Μαρκόφσκι, φοβερός ο Κυριακίδης και η νίκη ήρθε

Στο δεύτερο μέρος το ξεκίνημα ήταν διαφορετικό, με τον Παναιτωλικό να είναι αυτός που μπήκε καλύτερα χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 46' και 47' με τον Μαρκόφσκι, ο οποίος είδε αρχικά τον Μιχαήλ να του κοντράρει το σουτ και την μπάλα να καταλήγει κόρνερ και εν συνεχεία τον Φόνσι να σώζει τον ΠΑΣ πάνω στην γραμμή.

Ο επιθετικός των γηπεδούχων όμως συνέχισε να ζητάει το γκολ και κατάφερε να το βάλει στο 56' και μάλιστα με εξαιρετικό τρόπο. Ο Ρουσκουγιέδα του έκανε ωραία πάσα και αυτός με... κεραυνό νίκησε τον Βελλίδη κάνοντας το 2-0.

Από εκείνο το σημείο μίλησε ο Κυριακίδης, ο οποίος δεν έλεγε να φάει γκολ με τίποτα κάνοντας εκπληκτικές αποκρούσεις στις κεφαλιές των Ίλιτς και Τσάβες και σουτ του Ηλιάδη. Τελικά στις καθυστερήσεις ο Ηλιάδης τον νίκησε, αλλά ο Παναιτωλικός πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με τον έμπειρο τερματοφύλακα να είναι από τους πρωταγωνιστές.

MVP: Ένα από τα σοβαρά θέματα που είχε ο Παναιτωλικός από το ξεκίνημα της χρονιάς ήταν τα λάθη από τους τερματοφύλακες. Για την ακρίβεια τον Στεφανάκο, με τον Κυριακίδη να του παίρνει τη θέση, να κάνει και αυτός τα λάθη του, αλλά σήμερα να είναι ο καλύτερος του αγώνα συμβάλλοντας με τις αποκρούσεις του στην μεγάλη νίκη της ομάδας του.

Στο ύψος του: Ο Μαρκόφσκι πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ δίνοντας προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του και με την συνολική του παρουσία στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του.

Αδύναμος Κρίκος: Οι άμυνες και των δύο ομάδων. Καθώς τόσο μπροστά στην εστία του Βελλίδη, όσο και μπροστά σε αυτή του Κυριακίδη οι αντίπαλοι επιθετικοί πήραν πολλές κεφαλιές απειλώντας με καλές ευκαιρίες.

Η γκάφα: Φυσικά και δεν το ήθελε, αλλά όπως και να το κάνουμε ένα αυτογκόλ είναι πάντα γκάφα και σήμερα στο Αγρίνιο την έκανε το Τσουκαλάς ανοίγοντας το σκορ σε βάρος της ομάδας του.

Το στραγάλι: Δεν είχε προβλήματα ο Παπαπέτρου που πέρασε ένα εύκολο απόγευμα χωρίς ευτυχώς για τον ίδιο να υπάρχει και η μεγάλη φάση στο ματς.

Ταμείο του gazzetta: Ο αγώνας για τον Παναιτωλικό ήταν τελικός. Αυτό γέμισε με άγχος τους παίκτες του Ματζουράκη που δεν μπήκαν καθόλου καλά χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Το αυτογκόλ του Τσουκαλά έδιωξε το άγχος, ο Κυριακίδης... κατέβασε ρολά και τα «καναρίνια» έφτασαν τους Γιαννιώτες στους 11 βαθμούς και ανάσαναν βαθμολογικά.

Οι συνθέσεις

Παναιτωλικός (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Παπουτσογιαννόπουλος (87' Κωνσταντινόπουλος), Παπάζογλου, Πάουλο, Κέβιν, Μάκος, Μύγας, Ουαρντά, Κάπελ (76' Κόρσενς), Ρουσκουγιέδα (71' Ρουμπουλάκου), Μαρκόφσκι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας (61' Λίλα), Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ναδάλες, Τσουκαλάς (54' Μανιάς), Κοζορώνης, Ακόστα (76' Ηλιάδης), Τσάβες, Γιάκος, Ίλιτς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα