Αν ο Στραματσόνι... γνώριζε τον Κύζα!

Αν ο Στραματσόνι... γνώριζε τον Κύζα!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Αν ο Στραματσόνι... γνώριζε τον Κύζα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον νέο Ιταλό τεχνικό του Παναθηναϊκού, τα όσα θα καταλάβαινε βλέποντας το «διπλό» στο Περιστέρι, το σούπερ δίδυμο και τον τεράστιο Στιβ Ρούτερ.

Θα ήταν ευχής έργο, αν ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι παρακολουθούσε μέσω ίντερνετ το «διπλό» της νέας του ομάδας στο Περιστέρι, λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για να έρθει στην Αθήνα για τις υπογραφές από την πανέμορφη και μοναδική Ρώμη.

Μέσα σε ένα ενενηντάλεπτο θα καταλάβαινε χωρίς κόπο, πολύ εύκολα, τι ακριβώς σημαίνει «ελληνική πραγματικότητα» για τον σύλλογο που αναλαμβάνει. Θα καταλάβαινε πως είναι να σε σφυρίζει ο Κύζας και ο κάθε ''κομάντο'' της ΚΕΔ «80-20», θα καταλάβαινε πως στην Ελλάδα γονατιά στην μέση του επιτιθέμενου μέσα στην περιοχή από τον αμυνόμενο, δεν είναι πέναλτι, καθώς ο επιτιθέμενος φοράει την πράσινη φανέλα με το τριφύλλι, θα μάθαινε για τους νέους κανόνες του οφ-σάιντ που ισχύουν στην χώρα μας, δηλαδή ότι αποτελεί παράβαση αν ο ποδοσφαιριστής με την πράσινη φανέλα καλύπτεται και βγαίνει σε φάση για γκολ.

Δεν θα έμενε μόνο σε αυτά. Θα καταλάβαινε πως διαθέτει ένα σούπερ δίδυμο επιθετικών(Μπεργκ-Καρέλης), το οποίο έχει φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο την μεταξύ τους συνεργασία. Θα καταλάβαινε πως έχει έναν ποδοσφαιριστή στον άξονα που όταν είναι καλά(στο δεύτερο ημίχρονο ο Ζέκα) μπορεί να κάνει τα πάντα στην μεσαία γραμμή. Θα διαπίστωνε, επίσης, πως κάτι λείπει από την δημιουργία όταν ο Νίνης δεν είναι στα πάνω του, θα διέκρινε τα ηγετικά χαρακτηριστικά του Σέρχιο Σάντσεθ στο κέντρο των μετόπισθεν.

Ο νεαρός τεχνικός από ώρα σε ώρα θα ανακοινωθεί και μετά τις αποτυχίες σε Ίντερ και Ουντινέζε, έχει ένα τεράστιο κίνητρο να πετύχει στον Παναθηναϊκό και να κάνει... restart στην καριέρα του, δείχνοντας πως τα όσα έγιναν στην Ιταλία ήταν απλά θέμα λεπτομερειών. Για κάθε προπονητή έτσι και για τον «Στράμα», ο μοναδικός καθρέφτης είναι το γήπεδο και τα αποτελέσματα. Είναι... τυχερός που αναλαμβάνει μια ομάδα από το -8 με ντέρμπι μπροστά της στο «καμίνι» της Λεωφόρου, εκεί όπου θα κριθεί αν το «τριφύλλι» μπορεί να επιστρέψει στην μάχη του τίτλου, και όχι στο -11 ή το -10 αν περνούσε του Κύζα.

Γιατί Στραματσιόνι και όχι Παούνοβιτς; Γιατί ο Ιταλός φάνηκε πιο διψασμένος, πιο έτοιμος και πιο σίγουρος για τον εαυτό του από τον Σέρβο, στις επαφές που έγιναν σε Ιταλία και Ισπανία στην... μυστική αποστολή του Γιάννη Αλαφούζου στο εξωτερικό.

Ένα κεφάλαιο, πλέον, ανοίγει για τον Παναθηναϊκό και ένα άλλο έκλεισε, με την εξαιρετική διαχείριση του παιχνιδιού στο Περιστέρι από έναν δάσκαλο του ποδοσφαίρου, έναν καταπληκτικό άνθρωπο, τον Στίβ Ρούτερ. Ο Άγγλος βοηθός του Αναστασίου, ρίσκαρε με αυτό το... περίεργο 4-3-3 με έναν αριστερό επιθετικό(Καρέλη) και δύο στην κορυφή(Πέτριτς, Μπεργκ), δικαιώθηκε για τις επιλογές του και όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει στην πατρίδα του για «να δω τον γιο μου να παίζει ποδόσφαιρο και την κόρη μου να χορεύει. Λείπω δυόμισι χρόνια από το σπίτι μου». Ο Ρούτερ ήταν ένας πραγματικός καθηγητής ποδοσφαίρου στο Κορωπί το διάστημα που εργάστηκε στο «τριφύλλι», ίσως ο καλύτερος βοηθός προπονητή που πέρασε τα τελευταία χρόνια από τον Παναθηναϊκό...

Υ.Γ: Επειδή σε αυτή την γωνιά, δεν κάνουμε το άσπρο-μαύρο, ούτε πουλάμε τρέλα για γκολ με το χέρι, ούτε πέναλτι έξω από την περιοχή τα βαφτίζουμε ''λεπτομέρειες'', ο Κύζας εκτός από το λάθος στην φάση του Πέτριτς, πέντε λεπτά αργότερα δεν δίνει πέναλτι σε παράβαση του Βέμερ πάνω στον Λαζαρίδη. Αυτό, προφανώς, δεν αλλάζει κάτι, ούτε σημαίνει πως ο Ατρόμητος αδικήθηκε. Ειδικά, όταν προηγείται το πέναλτι... μαρς πάνω στον Κροάτη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.