Ανέβηκε 2η η Καέν!

Gazzetta team
Ανέβηκε 2η η Καέν!

bet365

Η Καέν επιβλήθηκε με 2-1 της Γκινγκάμπ, επέστρεψε στις νίκες και ανέβηκε στη 2η θέση! Εντυπωσιάζει η Γκαζελέκ, που χτίζει σερί, ενώ η Λοριάν διέλυσε με 4-1 την Τρουά.

Η Καέν βρήκε ξανά τον καλό της εαυτό και μετά από τρεις σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις, επιβλήθηκε με 2-1 της Γκινγκάμπ, για να επιστρέψει στις νίκες και να ανέβει για πρώτη φορά στη σεζόν στη 2η θέση.

Το ματς ξεκίνησε με τον Βερκούτρ να κάνει εκπληκτική απόκρουση στην προσπάθεια του Κοκό, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν. Ο βετεράνος γκολκίπερ είπε «όχι» και στον Ντιαλό λίγο αργότερα, κρατώντας την Καέν στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές μετά το 30’ και έφτασαν κοντά στο γκολ με το μακρινό σουτ του Ντελόρ, πριν ο Ροντλέν δεν καταφέρει να ανοίξει το σκορ λίγο πριν το ημίχρονο. Η επανάληψη ξεκίνησε με δοκάρι του Μπεσάτ για τους καενέ, πριν ο Βερκούτρ κάνει ακόμη μία εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ του Σαλιμπούρ. Το ματς ήταν ανοιχτό και τελικά το γκολ ήρθε για την Καέν με εκπληκτικό σουτ του Φερέ στο 62’! Στο 71’ όλα έδειξαν να τελειώνουν, όταν ο Ντελόρ έκανε το 2-0, όμως οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 στο 85’ με ωραίο σουτ του Λεβέκ, για να δώσουν νέο ενδιαφέρον στο τέλος. Τίποτα δεν άλλαξε, όμως, και η Καέν έφτασε στη μεγάλη νίκη.

Σε φόρμα η Γκαζελέκ
Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την Γκαζελέκ, που επιβλήθηκε με 2-1 της Ρεμς και ξεκόλλησε από την ζώνη του υποβιβασμού. Το ματς ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημα, με τους γηπεδούχους να φτάνουν πρώτοι κοντά στο γκολ και τον Μορί να σώζεται από το δοκάρι του, πριν ο Μπουταΐμπ μετά από ασίστ του Μανγκάν στην πλάτη της άμυνας κάνει το 0-1! Οι Κορσικανοί, μάλιστα, θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει το προβάδισμά τους λίγο πριν το ημίχρονο, όμως ο Ζουά δεν κατάφερε να νικήσει τον Αγκασά. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με αυτοπεποίθηση στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν καλύτεροι και έκαναν και το 0-2 με τον Ζουά στο 71’. Όλα έδειξαν να τελειώνουν, όμως λίγα λεπτά αργότερα η Ρεμς μείωσε με τον Κιέ σε 1-2 (77’), όμως μέχρι εκεί, καθώς οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν σωστά μέχρι το τέλος.

Το έσωσε στο τέλος η Λιλ
Ο Σιντιμπέ σκόραρε στο 87’ και η Λιλ απέφυγε την ήττα, μένοντας στο 1-1 με την Μπαστιά. Το παιχνίδι ήταν βαρετό στο ξεκίνημα και οι ευκαιρίες ελάχιστες. Στο 17’ χάθηκε η μεγαλύτερη, όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά το σουτ του Μπουφάλ, ενώ λίγο πριν το ημίχρονο ο Μποτεάκ δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, όμως δεν έκαναν και πολλά πράγματα επιθετικά. Σουμαορό και Φοφανά έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες στην επανάληψη για Λιλ και Μπαστιά αντίστοιχα, πριν έρθει το γκολ στο 73’ για τους Κορσικανούς. Ο Μπραντάο έκανε το γύρισμα και ο Ντανίκ το 0-1. Στο 82’ τα πάντα έδειξαν να τελειώνουν, όταν ο Μπουφάλ αποβλήθηκε για χτύπημα στον Πεϊμπερνές, όμως οι λιλουά δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 87’ μετά από μπαλιά του Ομπαντί, ο Σιντιμπέ με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-1, για να σώσει τον βαθμό για τη Λιλ.

Λύτρωση με Χίλτον
Τέταρτο σερί ματς χωρίς ήττα για την Μονπελιέ, που με γκολ του Χίλτον στο 90’ επιβλήθηκε με 2-1 της Ναντ και συνεχίζει να ανεβαίνει στη βαθμολογία. Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους μονπελιερέ, που πήραν το προβάδισμα μόλις στο 12’. Σέντρα του Εντιαγέ, κεφαλιά του Ρουσιγιόν και 1-0. Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να απαντήσουν αμέσως, όμως ο Οντέλ είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ στο 15’. Τα καναρίνια έχασαν νέα τεράστια ευκαιρία με τον Μπαμού στο 40’, όμως το 1-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Οι παίκτες του Ντερ Ζακαριάν συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ, με τον Πιονιέ να κάνει μεγάλη απόκρουση στο 53’ στην προσπάθεια του Ιλοκί και τελικά το 1-1 να έρχεται στο 63’ με τον Μπαμού. Η Ναντ ήταν καλύτερη και στη συνέχεια, έφτασε πολύ κοντά στην ανατροπή με τον Ιλοκί, όμως στο τέλος πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες και ο Χίλτον έκανε το τελικό 2-1 στο 90’!

Τεσσάρα η Λοριάν
Τεράστια νίκη για την Λοριάν, που διέλυσε με 4-1 την ουραγό Τρουά και ανέβηκε στην 6η θέση. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα, έχασαν την πρώτη ευκαιρία με τον Μουκάντζο στο 16’ και άνοιξαν το σκορ στο 33’. Μετά από μπαλιά του Ζουφρ, ο Νταμπό έκανε λάθος και έδωσε τη δυνατότητα στον Ζανό να κάνει το 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και στο 58’ έφτασαν και σε δεύτερο γκολ, όταν ο Μουκάντζο μετά από σέντρα του Ζουφρ έκανε το 2-0 με κεφαλιά. Στο 61’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν απροσδόκητα στο γκολ, όταν ο Γκασαμά έκανε χέρι στην περιοχή και ο Νιβέ μείωσε σε 2-1 από την άσπρη βούλα, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν τίποτα από το παιχνίδι. Στο 78’ ο Εντόνγκ έκανε εύκολα το 3-1 μετά από ασίστ του Μουκάντζο, ο οποίος σκόραρε ξανά στις καθυστερήσεις, κάνοντας το τελικό 4-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα