Αστέρας Τρίπολης - ΑΠΟΕΛ 2-0 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Αστέρας Τρίπολης - ΑΠΟΕΛ 2-0 (vids)

bet365

Ο Αστέρας δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει στην Τρίπολη, τον απογοητευτικό ΑΠΟΕΛ με 2-0 και πάει στον... τελικό της Πράγας να διεκδικήσει την πρόκριση κόντρα στη Σπάρτα. Διακοπή για 14' λόγω φωτοβολίδων που πέταξαν Κύπριοι οπαδοί.

Πάλεψε, ήταν καλύτερος, έβαλε δύο γκολ σε ένα ημίχρονο, κέρδισε και έμεινε ζωντανός για την πρόκριση! Ο Αστέρας επικράτησε με σκορ 2-0 του ΑΠΟΕΛ στο γήπεδό του, έφτασε τους 4 πόντους και τώρα πάει να παίξει τον... τελικό του στην Πράγα με αντίπαλο την Σπάρτα. Σκόρερ του 1ου τέρματος και MVP ο Μπερτόλιο και το 2ο γκολ ο Γιάννου. Διακοπή για 14 λεπτά λόγω ρίψης φωτοβολίδων από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, που άναψαν και φωτιές στην εξέδρα!!!

Έτσι άρχισαν οι 2 ομάδες
Ο αρχικός σχηματισμός του Αστέρα: Θεοδωρόπουλος κίπερ, οι Σανκαρέ και Ζησόπουλος τα δύο στόπερ, στα δύο άκρα της άμυνας οι Παντελιάδης και Λούι, κέντρο με Ιγκλέσιας και Κουρμπέλη, δεκάρι ο Μπερτόλιο, στα δύο φτερά οι Μάσα και Λανθαρότε και φορ ο Γιάννου.
Από την άλλη η διάταξη του ΑΠΟΕΛ ήταν ως εξής: Βάτερμαν πορτιέρο, Καρλάο και Αστίθ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, στα δύο άκρα της άμυνας οι Σέρχιο και Αντωνιάδης, άξονας με Μοράις, Αρτυματά και Βινίσιους, στις δύο πτέρυγες της επίθεσης οι Στίλιτς και Βάντερ και στράικερ ο Πιατκόφσκι.
Μαγεία από Αστέρα και 2-0!!!
Οι Αρκάδες κατάφεραν να αιφνιδιάσουν με το... καλημέρα τον αντίπαλό τους. Έχοντας τον Μπερτόλιο σε μεγάλα κέφια το 1-0 ήρθε στο 1ο λεπτό έπειτα από γύρισμα του Γιάννου και τραγικό διώξιμο από Καρλάο πρώτα και μετά τον Αρτυματά.
Η μπάλα πήγε σε πλάτη παίκτη των Αρκάδων και από εκεί στον Μπερτόλιο που δεν... χαρίστηκε και με σουτ έγραψε το 1-0. Ο ΑΠΟΕΛ επιχείρησε να αντιδράσει και είχε δύο πολύ καλές φάσεις για το 1-1.
Στο 16' με κεφαλιά του Αστίθ και πολύ δύσκολη επέμβαση του κίπερ των Αρκάδων και ένα λεπτό μετά με δοκάρι σε σουτ του Στίλιτς. Οι γηπεδούχοι βγήκαν ξανά μπροστά και απείλησαν με ευκαιρία του Μπερτόλιο στο 18' για να σκοράρουν ξανά και στις καθυστερήσεις!
Μετά από σέντρα του Μάσα -που τον έχασε ο Σέρχιο- προς τον Γιάννου ο φορ των Αρκάδων βρέθηκε μόνος του με κεφαλιά έκανε το 2-0 παρά την προσπάθεια του Καρλάο -που επίσης τον είχε χάσει- να διώξει. Η... μαγεία του Αστέρα σε συνδυασμό με την αμυντική... τραγωδία των Κυπρίων έφερε το 2-0 στο α' μέρος.
Κοντά στο 3-0 οι Αρκάδες
Ο Αστέρας μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και ενώ στο 51' ο Μπερτόλιο λίγο έλλειψε να σκοράρει ξανά με φάουλ. Από απευθείας εκτέλεση η μπάλα βρέθηκε λίγο έξω.
Στο 56' ο Στίλιτς είχε ένα σουτ άουτ. Λίγο μετά έγινε γνωστό πως το ματς κινδύνευε με διακοπή από ρίψη φωτοβολίδων και κροτίδων (που κατέγραψε ο παρατηρητής της UEFA). Στο 67' ο Στίλιτς είχε ακόμα ένα σουτ λίγο άουτ.
Η... βλακεία έφερε διακοπή!!!
Στο 70ό λεπτό μετά από διαρκή ρίψη φωτοβολίδων στο γήπεδο από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ ο διαιτητής πήρε τις δύο ομάδες και τις πήγε στα αποδυτήρια, μετά την ειδοποίηση που υπήρξε πριν.

Επίσης άναψε και φωτιά στην κερκίδα μπροστά από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ. Ακολούθως μετά από 14 λεπτά υποδείχθηκε η επανέναρξη του αγώνα. Στην συνέχεια πάντως υπήρξαν και άλλες εστίες φωτιάς στην εξέδρα των οπαδών του ΑΠΟΕΛ.
Στην συνέχεια του ματς ο Αστέρας είχε και άλλες φάσεις για να σκοράρει και 3ο γκολ. Ιδίως με τον Φούντα ενώ είχε την ατυχία να δει τον Γιάννου να γυρίζει το αριστερό του πόδι. Εν τέλει η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και ούτε το τελικό σκορ.
ΜΑΝ OF THE MATCH: Ο Μπερτόλιο. Μεγάλο ματς με γκολ στο α' μέρος και σημαντική προσπάθεια και στην επανάληψη. Είχε συμμετοχή και στο 2ο τέρμα.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Μάσα και Γιάννου στάθηκαν στο ύψος τους. Ο πρώτος έφτιαξε το 2ο γκολ και ο δεύτερος το έβαλε. Καλό παιχνίδι και από τον κίπερ Θεοδωρόπουλο. Ο Γιάννου έβαλε το 1ο του ευρωπαϊκό γκολ φέτος μετά από 4 συμμετοχές. Για τον ΑΠΟΕΛ πάλεψε ο Στίλιτς.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τραγική η άμυνα και σε κακή μέρα και ο κίπερ του ΑΠΟΕΛ. Ειδικά οι Καρλάο και Αντωνιάδης ήταν σε άλλο...γήπεδο σήμερα. Ο Καρλάο μάλιστα έχει ευθύνη και στα δύο γκολ του Αστέρα στο α' μέρος!!!
Η ΓΚΑΦΑ: Την έχουν κάνει οι Καρλάο και Αντωνιάδης στην φάση του γκολ του Μπερτόλιο. Ο ένας διώχνει την μπάλα πάνω στον άλλον και από εκεί σε αντίπαλο για να φτάσει στον σκόρερ Μπερτόλιο...
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς πρόβλημα η διαιτησία. Καλώς δεν δίνεται το πέναλτι που ζητάει ο ΑΠΟΕΛ στο α' μέρος διότι πολύ απλά δεν υπάρχει παράβαση. Πέρασε σχεδόν απαρατήρητη.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Τεράστια και απόλυτα δίκαιη νίκη του Αστέρα. Η πρώτη του φέτος στην Ευρώπη. Τεράστια όχι τόσο λόγω του αντιπάλου (ΑΠΟΕΛ) αλλά ως προς την σημασία της. Από εκεί που οι Αρκάδες έδειχναν να έχουν λιγοστές ελπίδες πρόκρισης από τον όμιλό τους στο Γιουρόπα Λιγκ πέτυχαν την πρώτη τους νίκη, έπιασαν τους 4 πόντους και συνεχίζουν την... μάχη τους για την ευρωπαϊκή συνέχειά τους. Συνολικά οι Αρκάδες ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους σε όλους τους τομείς του ματς και στο α' και στο β' μέρος. Πλέον έχουν να παίξουν έναν... τελικό με την Σπάρτα στην Πράγα. Εκεί θα τα δώσουν όλα για όλα.
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα