Κράσνονταρ - ΠΑΟΚ 2-1 (vid)

Κράσνονταρ - ΠΑΟΚ 2-1 (vid)

bet365

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στο γήπεδο μόνο μισή ώρα... Από κει και πέρα τίποτα! Μοιραία η Κράσνονταρ νίκησε με 2-1, με τον «Δικέφαλο» πλέον να αναζητά ένα... ποδοσφαιρικό θαύμα για πρόκριση. AΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ.

Από την αρχή της κλήρωσης, ήταν δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ θα πάλευε για την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην Κράσνονταρ. Στη Τούμπα με τον Ιγκόρ Τούντορ να κάνει πολλές αλλαγές οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Έτσι σήμερα στην Ρωσία, οι Θεσσαλονικείς πήγαν με την λογική να τα παίξουν όλα για όλα και να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες είχαν για να πάρουν την πρόκριση. Στο μυαλό όλων αυτό ίσχυε, αλλά στο γήπεδο δεν το είδαμε ποτέ με συνέπεια ο «δικέφαλος του βορρά» να χάσει με 2-1 και πλέον να περιμένει ένα... θαύμα για να συνεχίσει στον θεσμό.

Το 4-4-2 που δεν βοήθησε τον ΠΑΟΚ

Από την αρχή της χρονιάς ο Ιγκόρ Τούντορ κατέβαζε τον ΠΑΟΚ είτε με 3-5-2, είτε με 3-4-2-1. Σήμερα στην Ρωσία ο Κροάτης έκανε την έκπληξη προτιμώντας το 4-4-2 με τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τον Τζαβέλλα αριστερό μπακ, τον Σκόνδρα δεξί, τους Μαλεζά και Κόστα στο κέντρο της άμυνας, τους Γκολάσα και Σάμπο δεξιά και αριστερό εξτρέμ, τους Χαρίση και Τζιόλη στο κέντρο και τους Μακ και Ροντρίγκες στην επίθεση.

Ένα σύστημα που δεν έπιασε ίσως γιατί έλειπε το καθαρό φορ, ίσως γιατί έλειπε ο οργανωτής στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Πολλά μπορούν να είναι τα ίσως, όμως το σίγουρο είναι πως ο «δικέφαλος» δεν κατάφερε να γλιτώσει την ήττα, μένοντας ουσιαστικά εκτός συνέχειας.

Ένα λάθος έφτανε στο πρώτο

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος. Ένα πρώτο μέρος που όπως και συνολικά το ματς ανήκε στους Ρώσους. Για την ακρίβεια ανήκε μετά το 20', καθώς ως εκείνο το λεπτό οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να πιέσουν και είχαν κλείσει ωραία τους διαδρόμους. Στην συνέχεια όμως η Κράσνονταρ ανέλαβε τα ηνία και κατάφερε στο 33' να ανοίξει το σκορ. Ο Γλύκος έκανε κακή απομάκρυνση της μπάλας, αυτή έφτασε στον Αχμέτοφ που πάσαρε στον Αρί και ο τελευταίος με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Κακός στο δεύτερο εκτός του γκολ

Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα για τον ΠΑΟΚ, με την Κράσνονταρ να πιέζει από το πρώτο λεπτό, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία, με τους Θεσσαλονικείς στο διάστημα αυτό να μην μπορούν να βγουν μπροστά με αξιώσεις. Έτσι φτάσαμε στο 66' όπου οι γηπεδούχοι είχαν αρχικά δοκάρι με εξαιρετικό σουτ του Καμπορέ για να κερδίσουν στην συνέχεια της φάσης πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Καλέσιν από τον Χαρίση.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Ζοαζίνιο, έστειλε στην άλλη γωνία τον Γλύκο και έκανε το 2-0. Οι Ρώσοι συνέχισαν την πίεσή τους μετά το 2-0, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και άλλο τέρμα, με τους παίκτες του Τούντουρ να καταφέρνουν να μειώνουν στο ξεκίνημα των καθυστερήσεων με τον Μακ, αλλά να μην μπορούν να φέρουν το ματς στα ίσια.

Αυτό ίσως θα μπορούσε να γίνει αν στο 72' ο Ροντρίγκες είχε πλασάρει καλύτερα τον Ντίκαν ο οποίος τον νίκησε στο τετ α τετ.

Θέλει ένα... θαύμα

Μετά την ήττα αυτή ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 3 βαθμούς με την Κράσνονταρ να είναι στους 7 και για να προκριθεί θέλει ένα... θαύμα. Θέλει δηλαδή δύο νίκες επί της Καμπάλα και Ντόρτμουντ και να μην νικήσει κανένα από τα δύο παιχνίδια η Κράσνονταρ.

Man of the match: Δεν είναι μόνο το γκολ που πέτυχε. Συνολικά ο Αρί ήταν εξαιρετικός, νίκησε στις περισσότερες μάχες τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και χωρίς αμφιβολία ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης.

Αδύναμος κρίκος: Για ένα ακόμα ματς αδύναμος κρίκος του αγώνα και του ΠΑΟΚ συγκεκριμένα ήταν ο Σάμπο. Ο μεσοεπιθετικός του «δικεφάλου» ήταν εξαφανισμένος και μαζί με τον Γκολάσα δεν δικαίωσαν καθόλου τον Τούντορ που τους προτίμησε.

Στο ύψος του: Ο Αχμέντοφ στάθηκε στο ύψος του για την Κράσνονταρ, καθώς ήταν σχεδόν σε κάθε καλή φάση των γηπεδούχων. Και αυτός βοήθησε σημαντικά την ομάδα του να φτάσει στη νίκη ταλαιπωρώντας την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Η γκάφα: Ο αγώνας είναι στο 72' με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0. Ο Ροντρίγκες φεύγει μόνος του απέναντι στον Ντίκαν και ενώ μπορεί να τον περάσει κάνει ένα κακό πλασέ με τον τερματοφύλακα της Κράσνονταρ να τον νικάει. Θα λέγαμε πως αυτή ήταν η γκάφα στο ματς, μιας και αν σκόραρε ο μεσοεπιθετικός του «δικεφάλου» η ομάδα του θα είχε περισσότερες ελπίδες για κάτι καλό.

Το στραγάλι: Πιο εύκολο βράδυ δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Χάντερ. Κάθε του απόφαση ήταν σωστή και κανείς δεν θα θυμάται ακόμα και αύριο την διαιτησία του, κάτι πολύ καλό για κάθε... άρχοντα του αγώνα.

Το ταμείο του Gazzetta: Στη Τούμπα ο Τούντορ είχε πει ξεκάθαρα πριν το ματς πως στόχος του ΠΑΟΚ είναι το πρωτάθλημα. Αυτή την φορά ο Κροάτης δεν είπε κάτι τέτοιο, αλλά ο «δικέφαλος του βορρά» αυτό έδειξε στο Κράσνονταρ. Οι Θεσσαλονικείς ουσιαστικά δεν μπήκαν ποτέ στο ματς, έχασαν δίκαια με 2-1 και πλέον μόνο με θαύμα θα προκριθούν στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Κρασνοντάρ: Ντίκαν, Γκράνγκβιστ, Καλέσιν (Μαμάεφ 69΄), Σίγκουρντσον, Τορμπίνσκι, Αχμέντοφ (Γκαζίνσκι 78΄), Λαμπόρντε (Σμολόφ 63΄), Ζοαοζίνιο, Καμπορέ, Πετρόφ, Αρί.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Κόστα, Τζαβέλλας (Κίτσιου 81΄), Τζιόλης, Χαρίσης, Μακ, Γκολάσα (Αθανασιάδης 68΄), Ροντρίγκες, Σάμπο (Πέλκας 58΄).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα