Βαρύ πρόστιμο σε Μαρινάκη από ΕΕΑ

Βαρύ πρόστιμο σε Μαρινάκη από ΕΕΑ

Gazzetta team
Βαρύ πρόστιμο σε Μαρινάκη από ΕΕΑ

bet365

Mε ψήφους 4-3 κρίθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ασκεί διοίκηση και για τον λόγο αυτό του δόθηκε διορία ενός μήνα ώστε να υπάρξει αλλαγή στον προεδρικό θώκο.

Χρηματικό πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ θα πληρώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος ασκεί διοίκηση σύμφωνα με την απόφαση της Επαγγελματικής Επιτροπής Αθλητισμού.Mάλιστα με την ίδια απόφαση πρόκειται να του δοθεί ένας μήνας προθεσμία για την αποκατάσταση των νομίμων όρων άσκησης διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός!

Ετσι, οι ψήφοι (4-3) έκριναν ότι ο ισχυρός άντρας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ παραβαίνει τον περιοριστικό όρο που του επέβαλε ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης.

Η ανακοίνωση της ΕΕΑ:

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Υπόθεση ΠΑΕ ΟΣΦΠ και Ε. Μαρινάκη ενόψει του περιεχομένου της απαγορευτικής διάταξης του ειδικού ανακριτή για τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, προκειμένου η Επιτροπή να αποφασίσει μέσα στα νομικά πλαίσια που καθορίζουν οι σχετικές διατάξεις του ν.2725/1999 (άρθρο 77Α παρ. 3, 5, 6).

Έγινε διάσκεψη των μελών της Ε.Ε.Α. για τη συζητηθείσα στη συνεδρίαση της 22.10.15 υπόθεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και του Προέδρου της.

Μετά από διαλογική συζήτηση η Επιτροπή κατέληξε, κατά πλειοψηφία, στην ακόλουθη απόφαση:

- Ότι πράγματι έλαβε χώρα παράβαση του Αθλητικού Νόμου εκ μέρους της ΠΑΕ και του Προέδρου της.

- Επιβάλλει πρόστιμο 150.000€ εις έκαστον εξ αυτών και προσέτι, ορίζει προθεσμία ενός μηνός για την αποκατάσταση των νομίμων όρων της Διοίκησης της ΠΑΕ.

Κατά δε τη μειοψηφήσασα άποψη δεν συντρέχει περίπτωση παράβασης του νόμου.

 

Τελευταία Νέα