Respect Μάρκο Σίλβα…

Respect Μάρκο Σίλβα…

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Respect Μάρκο Σίλβα…

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος δεν χρειάζεται πολλά για να καταλάβει πόσο σπουδαίος είναι ο Πορτογάλος τεχνικός, του φτάνει ένα πλάνο, ένα δευτερόλεπτο…
Κάνοντας το Λεπτό προς Λεπτό στον ΟΤΕ TV είχα εικόνα από το ματς του Ολυμπιακού, αλλά όχι ξεκάθαρη για να μπορώ να προχωρήσω σε ανάλυση. Δεν χρειάστηκε όμως παρά μόνο ένα πλάνο για να καταλάβω πόσο σπουδαίος προπονητής είναι ο Μάρκο Σίλβα, πόσο συγκεντρωμένος, πόσο έτοιμος για να διαχειριστεί κάθε λεπτό, κάθε δύσκολη στιγμή, κάθε πλεονέκτημα, κάθε μειονέκτημα, να βγάλει από την μύγα ξύγκι, να έχει καθαρό μυαλό όταν ο κόσμος καίγεται…
Το ματς ήταν στο 79’ όταν ο Πίβαριτς δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Την ώρα που έβγαινε η κόκκινη κάρτα, όλο το Καραϊσκάκη ήταν στο πόδι και πανηγύριζε. Ακόμη και οι παίκτες του Ολυμπιακού μέσα στο γήπεδο πανηγύριζαν…
Ο Σίλβα όχι. Ο Σίλβα το ίδιο ακριβώς δευτερόλεπτο φώναζε στον Φιμπόγκασον να επιστρέψει από την προθέρμανση για να μπει στο ματς. Ετοιμος από καιρό, έτοιμος να κάνει το τελικό χτύπημα. Ηξερε ότι ο Πίβαριτς είχε κίτρινη κάρτα, είχε δώσει εντολή στον Πάρντο να τον σημαδέψει, είχε δώσει εντολή να του πάρει την δεύτερη κίτρινη. Με το που έγινε το μαρκάρισμα ο Σίλβα ήξερε την συνέχεια.
Πήρε το ρίσκο του, πήρε την απόφαση του, χωρίς δεύτερη σκέψη. Ηξερε ότι ήταν η ευκαιρία του, την είχε ψάξει με τόσο κόπο μέσα στο ματς. Αυτομάτως φώναξε τον Φιμπόγκασον για να παίξει με δεύτερο φορ προκειμένου να βρει το δεύτερο γκολ. Και το βρήκε! Σε ματς με τέτοια ένταση είναι δύσκολο να θυμηθεί αυτός που έχει πάρει κίτρινη κάρτα ότι είναι χρεωμένος, όχι ο αντίπαλος προπονητής.
Ο Σίλβα όμως δεν αφήνει καμία λεπτομέρεια να πέσει κάτω.
Και αυτές οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν την διαφορά. Στο Λονδίνο, στο Ζάγκρεμπ, στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός παίρνει το ένα τρίποντο πίσω από το άλλο χάρη στις λεπτομέρειες, χάρη στον προπονητή του που αυτές τις λεπτομέρειες τις κάνει πάντα τεράστιο πλεονέκτημα για την ομάδα του.
Του βγάζεις το καπέλο, για την δουλειά του, για την πειθαρχεία του, για την αυτοσυγκέντρωσή του, για τον επαγγελματισμό του, μα πάνω απ’ όλα για την φιλοσοφία του και την ποδοσφαιρική και όχι μόνο παιδεία του.
Υ.Γ. 1 Ο Πάρντο παίζει 26 λεπτά. Εχει δύο τελικές και δύο γκολ. Εχει κερδίσει την αποβολή του Πίβαριτς και έχει μόλις πέντε επαφές με την μπάλα που όμως έκαναν την διαφορά. Ο Σίλβα τον έφερε, ο Σίλβα τον άφησε στον πάγκο ως ντεφορμέ και κουρασμένο, ο Σίλβα τον έχει όμως τόσο ζεστό, όπως όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού, που τον ρίχνει στο ματς και ο Πάρντο το τινάζει στον αέρα.
Υ.Γ.2 Το πόσο… ζεστούς έχει όλους τους παίκτες του ο Σίλβα φαίνεται στον τρόπο που πανηγυρίζει ο Καμπιάσο το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Ο Καμπιάσο που και πάλι έμεινε καθηλωμένος στον πάγκο. Ο Καμπιάσο που έχει ζήσει τα πάντα στην καριέρα του και δεν έχει να περιμένει τίποτα περισσότερο λογικά… Κι’ όμως στα 35 του σαν μικρό παιδί φεύγει από τον πάγκο να πανηγυρίσει μία νίκη στην οποία δεν είχε την παραμικρή συμμετοχή. Τη νίκη της ΟΜΑΔΑΣ με όλη τη σημασία της λέξης που έχει φτιάξει ο Σίλβα. Respect!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.