Ρεάλ Μαδρίτης - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0

Ρεάλ Μαδρίτης - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0

bet365

Αν και η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν καλύτερη, η Ρεάλ ήταν πιο ουσιαστική, επικράτησε 1-0 στην Μαδρίτη και πέρασε στα νοκ άουτ. Τεσσάρα και προβάδισμα Europa η Σαχτάρ.

Με όπλο κάτι που πολύ συχνά στο ματς νευρίαζε τους οπαδούς της, την άμυνα, η Ρεάλ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του keeper των Γάλλων, Κέβιν Τραπ, και με 1-0 πήρε τη νίκη που της χάρισε την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ είναι πλέον η μοναδική που δεν έχει δεθχεί γκολ και ο Κέιλορ Νάβας ο πρώτος 'πρωτοεμφανιζόμενος' τερματοφύλακας που φτάνει τα 530 λεπτά χωρίς να δει την εστία του να παραβιάζεται. Δύο λεπτά αφού μπήκε στο ματς μετά τον τραυματισμό του Μαρσέλο σκόραρε ο Νάτσο, δεν ακούμπησε μπάλα στο παιχνίδι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ρονάλντο (4') και Ιμπραΐμοβιτς (15') έκαναν τις πρώτες προσπάθειες στο ματς του Santiago Bernabeu και στο 17' η Παρί είχε την ατυχία να χάσει τον Μάρκο Βεράτι με τραυματισμο (μπήκε ο Ραμπιό). Παρά την απώλεια του Ιταλού, οι Παριζιάνοι μετά το 20λεπτό, αφού δεν απειλήθηκαν, πήραν μπροστά επιθετικά και είχαν τις φάσεις για να σκοράρουν. Στο 21' ο Ντι Μαρία έβγαλε στον Οριέ, εκείνος έκοψε στον Ματουιντί αλλά το δεξί σουτ του σταμάτησε στον -ανίκητο ακόμα- Νάβας και στο 22' ο Μάξουελ έδωσε στον Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος γύρισε μπροστά στον Ράμος αλλά το curler που δοκίμασε πέρασε μόλις έξω. Στο 24' ακολούθησε καλό αριστερό του Ντι Μαρία έξω, με την γκρίνια σιγά σιγά να αρχίζει.

Στο 26' ο Ρονάλντο ακούστηκε για δεύτερη και τελευταία φορά στο ματς με ένα φάουλ που κόντραρε στο τείχος και πήγε στον Τραπ, όμως εκείνο του Ζλάταν στο 29' ήταν καταπληκτικό και πέρασε εκατοστά έξω από την αριστερή γωνία του Νάβας. Ο τελευταίος δεν είχε πρόβλημα να αρνηθεί κάτι καλό στον Οριέ (30') και στο 33' συνέβη μία από τις ιστορίες που βλέπουμε συχνά πλέον στο ποδόσφαιρο. Ο Μαρσέλο τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή για να μπει ο Νάτσο, ο οποίος μόλις δύο λεπτά αργότερα πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης. Ο Κροος έκανε μακρινό σουτ που βρήκε στον Ντι Μαρία, η μπάλα πήρε ύψος και βγήκε πλάγια αριστερά στην άμυνα της Παρί, όμως ο Τραπ έκανε μία από τις χειρότερες επιλογές... όλων των εποχών και με 100% λάθος εκτίμηση της φάσης άφησε όλο το τέρμα του κενό για τον Νάτσο που με αριστερό πλασέ (καθόλου εύκολο) από πλάγια έγραψε το 1-0.

Στο 39' το διαγώνιο δεξί του Ραμπιό πέρασε έξω και στο 40' η Παρί είχε καλή στιγμή όταν η σέντρα του Μάξουελ πέρασε από Ιμπρα και Καβάνι. Στο 45+3' το σουτ του Ισκο πήγε στον Τραπ και στο 45+4' ο Καβάνι είχε τεράστια ευκαιρία αλλά έκανε αδιάφορο/χλιαρό τσίμπημα πάνω από τον Νάβας σε καθαρό τετ-α-τετ και ο εξαιρετικός σε όλο το ματς Βαράν έκοψε σχεδόν πάνω στην γραμμή.

Στην επανάληψη οι φάσεις δεν ήταν τόσες πολλές. Στο 48' ο Ντι Μαρία έκανε καλό κοντρόλ αλλά σούταρε στον Νάβας και οι φίλοι της Ρεάλ συνέχισαν να γκρινιάζουν για αυτά που δεν έβλεπαν. Στο 56', ο πιο δραστήριος επιθετικά παίκτης των Merengues, Ισκο, έκανε σουτ που κόντραρε στον Νταβίντ Λουίζ για να αποκρούσει ο Τραπ και στο 64' αδύναμη κεφαλιά στα χέρια του Γερμανού keeper. Στο 73' και πάλι ο Ισκο έχασε την καλύτερη μάλλον ευκαιρία της ομάδας του Μπενίτεθ μετά το γκολ, όταν με σουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή νικήθηκε από τον πολύ θετικό -εκτός από την απίθανη γκάφα- Τραπ, ο οποίος στο 81' σταμάτησε και το σουτ του Κροος. Τελευταία φάση για την Παρί και μεγαλύτερη στιγμή της στο ματς ήταν στο 89' με το τηλεκατευθυνόμενο φάουλ του Ντι Μαρία που πήγε δοκάρι κοντά στη συμβολή...

Ρεάλ Μαδρίτης (Ράφα Μπενίτεθ): Νάβας, Ντανίλο, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο (33' Νάτσο), Κροος, Μόντριτς, Καζεμίρο, Ισκο (82' Κόβατσιτς), Χεσέ (63' Λούκας Βάσκεθ), Ρονάλντο.

Παρί Σεν Ζερμέν (Ρολάν Μπλαν): Τραπ, Οριέ, Λουίζ, Σίλβα, Μάξουελ, Μότα, Βεράτι (17' Ραμπιό), Ματουιντί (75' Μόουρα), Ντι Μαρία, Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι.


Προβάδισμα... Europa για Σαχτάρ
Χρειάστηκε να περιμένει 4 αγωνιστικές για να πετύχει τα πρώτα της γκολ και να πάρει τους πρώτους της βαθμούς στο φετινό Champions League η Σαχτάρ, όμως έβαλε... τόσα στην Μάλμε στο Ντόνετσκ (4-0) και πήρε προβάδισμα στη μάχη για την 3η θέση και το Europa League. Οι Ουκρανοί άνοιξαν το σκορ στο 29' όταν ύστερα από σέντρα του Ασεβέδο από αριστερά ο Γκλάντκι με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Βίλαντ από κοντά. Το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου και το δεύτερο η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου το έκανε πάρτι. Στο 48' ο αρχηγός, Ντάριο Σρνα, έκανε το 2-0 με εκτέλεση πέναλτι στο κέντρο και στο 55' ο Εντουάρντο Ντα Σίλβα με σκαστή κεφαλιά από κοντά έπειτα από σέντρα του Μπερνάρντ από αριστερά έγραψε το 3-0. Το γκολ Νο4 πέτυχε στο 73' ο Τεϊσέιρα με κεφαλιά ύστερα από επέμβαση του Βίλαντ σε σουτ του Τάισον μετά το κλέψιμο και το γύρισμα του Σρνα. Οι Σουηδοί ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Αρνασόν στο 89'.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Κανιμπολότσκι, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ασεβέδο, Φρεντ (69' Τάισον), Στεπανένκο, Μπερνάρντ (75' Κοβαλένκο), Μάρλος, Τεϊσέιρα, Γκλάντκι (46' Εντουάρντο).

Μάλμε (Αγκε Χαρέιντε): Βίλαντ, Μπένγκτσον, Τίνερχολμ, Κονατέ, Αρνασον, Αντού, Λεβίτσκι (11' Ράκιπ), Ρόντιτς, Ρόζενμπεργκ, Μπέργκετ (46' Γιοτούν), Τζούρντιτς (74' Εϊκρεμ).

Αποτελέσματα

Ρεάλ Μαδρίτης - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0
(35' Νάτσο)

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μάλμε 4-0
(29' Γκλάντκι, 48' πεν. Σρνα, 55' Εντουάρντο, 73' Αλεξ Τεϊσέιρα)

Βαθμολογία (4 αγώνες)
1. Ρεάλ Μαδρίτης 10 (7-0)
2. Παρί Σεν Ζερμέν 7 (5-1)
3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 3 (4-8)
4. Μάλμε 3 (1-8)

Επόμενη αγωνιστική (25/11)
Ρεάλ Μαδρίτης - Μάλμε
Παρί Σεν Ζερμέν - Σαχτάρ Ντόνετσκ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα