Σενάρια... τρόμου από Κροατία!

Σενάρια... τρόμου από Κροατία!

Σενάρια... τρόμου από Κροατία!

bet365

Σενάρια... ανησυχίας από την Κροατία, μιλούν για παρουσία Ultras της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Αθήνα, αλλά και οπαδών του Ερυθρού Αστέρα! Η δράση των «ΒΒΒ» προκαλεί τρόμο!

Λίγα 24ωρα πριν τον τελικό με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και οι πληροφορίες από την Κροατία μόνο... ανησυχητικές μπορούν να χαρακτηρισθούν! Τι και αν οι διοικήσεις των δυο ομάδων έβαλαν... stop στις μετακινήσεις οπαδών, οι Ultras της πρωταθλήτριας Κροατίας επιθυμούν να δουν από κοντά το ματς της 4ης Νοεμβρίου! Τρόμο προκαλεί το συγκεκριμένο σενάριο, αφού αν συμβεί κάτι τέτοιο είναι πιθανό να προκαλέσει χάος! Οι Κροάτες τονίζουν πως ήδη στην Ελλάδα βρίσκονται οργανωμένοι της Ντιναμό, οι οποίοι και αναζητούν τον... τρόπο που θα μπουν στο «Γ. Καραϊσκάκης» ή θα κάνουν... αισθητή την παρουσία τους στην Αθήνα με άλλον τρόπο.

Οι Κροάτες κάνουν λόγο πως τα σύνορα έχουν περάσει ήδη και 300 οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα, οπότε καταλαβαίνει κανείς τι μπορεί να συμβεί, αν η αστυνομία δεν τους εμποδίσει! Οι BBB «Bad Blue Boys» έχουν σχέσεις μίσους με αυτούς του Ερυθρού Αστέρα, ενώ αυτοί που έκαναν την... εκδρομή στην Ελλάδα είναι σε κόντρα με τη διοίκηση της ομάδας. Αλλωστε, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν ζήτησε ποτέ εισιτήρια, ώστε να μην υπάρξουν παρατράγουδα.

Δυστυχώς η δράση τους ξεπερνά τα σύνορα της Κροατίας και οι… εκδρομές τους εξελίσσονται σε εφιάλτη για την κάθε πόλη που τους υποδέχεται. Επεισόδια σε Ελβετία, Αυστρία, Γαλλία, Τουρκία και η αστυνομία σε συναγερμό…

Αυτοί είναι οι ΒΒΒ…

- Το πιο δυνατό χαρακτηριστικό τους είναι πως έχουν σημαίες με διαχωριστικό πάνω στην μορφή του Ζντράβκο Μάμιτς.

- Τα T-Shirts τους έχουν τα εμβλήματά τους και χρονολογίες ('ΒΒΒ' και '1886').

- Τα σήματά τους και οι σημαίες τους είναι με το σύμβολο 'OHM'.

Η… δράση τους

- Ένας πολύ μεγάλος και ισχυρός πυρήνας χούλιγκανς

- Μία από τις χειρότερες ομάδες χούλιγκαν και κακοποιών στοιχείων στην Ευρώπη

- Φραστική και σωματική... βία στα ποδοσφαιρικά ματς

- Καπνογόνα και άλλα αιχμηρά αντικείμενα στα γήπεδα (εντός και εκτός έδρας)

- Ακραίες συμπεριφορές όπου βρεθούν

- Επίθεση σε παίκτες, άλλους οπαδούς και πρόκληση ταραχών

- Απειλές θανάτου…

- Παρουσία σε παιχνίδια όπου εξαιτίας τους υπήρξαν χιλιάδες αστυνομικοί για την προστασία των ομάδων και των άλλων οπαδών

- Ξύλο και ταραχές με άλλους οπαδούς

- Ξύλο και επιθέσεις έξω από το στάδιο και μέσα σε αυτό. Εντός και εκτός έδρας.

- Σημαίες που δείχνουν το κεφάλι του Μάμιτς να χωρίζεται στα δύο…

«Κατορθώματα…»

- Διακοπή αγώνων, διακοπή προπονήσεων, ξύλο και επεισόδια πριν από ματς και στην διάρκειά τους

- Σωματική και ψυχολογική βία, λεκτικές επιθέσεις με πρόθεση την προσβολή, ρατσιστικά επεισόδια και απειλές θανάτου

- Απειλές προς παίκτες, επίσημους ομάδων, αστυνομία και άλλους οπαδούς ή... εχθρούς τους

- Σύμβολα και σημαίες που αναφέρουν για θάνατο συγκεκριμένων ανθρώπων

Ξεκίνησαν από το… Οσέρ!

- 1994, Οσέρ

Η Ντιναμό δεν πέρασε και αυτή η αποτυχία στην Ευρώπη οδήγησε σε επεισόδια από τους BBB. Ξύλο με την αστυνομία και ένας σοβαρά τραυματισμένος αστυνομικός. Η Ντιναμό τιμωρήθηκε μα αποκλεισμό ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

- 2002, Faker See

Στην διάρκεια της προετοιμασίας της Ντιναμό στην Αυστρία η ομάδα αυτή των χούλιγκανς διέκοψε το φιλικό με την Σλόβαν. Κυνήγησαν κόσμο έξω από το στάδιο και μέσα σε αυτό και το ξύλο κατέληξε στο γήπεδο, όπου απείλησαν ανοιχτά τους παίκτες της Ντιναμό.

- 2003, Κρινς

Σε φιλικό μεταξύ της Ντιναμό και της Παρτιζάν οι BBB διέκοψαν την αναμέτρηση. Μπήκαν στο γήπεδο μόνο και μόνο για να παίξουν ξύλο με τους Γκρομπάρι, τους χούλιγκανς της Παρτιζάν...

- 2004, Ζάγκρεμπ

Οι BBB ξανά σε δράση! Εμφανίστηκαν σε προπόνηση της Ντιναμό στο Χίτρεκ - Κάσιαν. Κρατούσαν ρόπαλα του μπέιζμπολ και διέκοψαν την προπόνηση. Ανάγκασαν τους παίκτες της ομάδας να βγάλουν τις φανέλες τους.

- 2006, Οσέρ

500 οπαδοί και μέλη των BBB διέκοψαν τον αγώνα πετώντας πυρσούς, καρέκλες και άλλα αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο.

- 2007, Αντάλια

Στην διάρκεια της προετοιμασίας στην Τουρκία απείλησαν ξανά ανοιχτά την ομάδα. Τους έστειλαν απειλές θανάτου. Και αυτό για να μην παίξουν ένα φιλικό με την OFK Μπέογκραντ.

- 2007, Κάπφενμπεργκ

Εδώ είχαμε το εξής: 250 οπαδοί των BBB εγκατέλειψαν το γήπεδο στην διάρκεια του ματς της Ντιναμό με την Ραπίντ. Τι έκαναν; Επίθεση στην αστυνομία. Τραυμάτισαν 30 αστυνομικούς και η προετοιμασία της Ντιναμό Ζάγκρεμπ διεκόπη πρόωρα... Η ομάδα γύρισε άρον άρον στο Ζάγκρεμπ.

- 2009, Τέμισβαρ

Οι BBB 'κατέλαβαν' την πόλη. Πέταξαν μπουκάλια στον Ζντράβκο Μάμιτς, αφεντικό της Ντιναμό, ο οποίος το έβαλε στα πόδια μαζί με την συνοδεία του! Μετά έπαιξαν ξύλο με τους τοπικούς χούλιγκανς. Επίσης δέκα χούλιγκαν των BBB κατάφεραν να σπάσουν τον φράχτη του γηπέδου και να επιτεθούν και σε άλλους οπαδούς.

- 2010, Ζάγκρεμπ

Ακόμα ένα θλιβερό περιστατικό βίας και ακρότητας, που δείχνει την επικινδυνότητα των BBB. Έριξαν πυρσούς και άλλα αντικείμενα στο γήπεδο, έπαιξαν ξανά ξύλο και τραυμάτισαν έναν αστυνομικό πολύ σοβαρά (σ.σ. μία κροτίδα εξερράγη μπροστά του και έχασε το ένα του μάτι).

- 2011, Ζάγκρεμπ

Αμέσως μετά από ένα Δ.Σ. της Ντιναμό στο στάδιο, ομάδα των BBB οργάνωσε ταραχές και προκάλεσε μεγάλη ένταση. Πέταξαν πάλι πυρσούς, κροτίδες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Απείλησαν την ζωή του Μάμιτς γράφοντας μέχρι και γκράφιτι με την πρόταση 'Ζντράβκο, πέθανε!'

- 2015, Τορσίντα

Ξύλο άνευ προηγουμένου. Οι BBB πλακώθηκαν με αντιπάλους την ομάδα των Τορσίντα. Όλα αυτά σε εθνικό δρόμο. Απόρροια των συμπλοκών ήταν ο τραυματισμός ενός σημαντικού αριθμού χούλιγκανς και η σύλληψη αρκετών. Λέγεται πάντως πως και σε αυτήν την συμπλοκή οι ΒΒΒ επικράτησαν κατά κράτος...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα