Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0

bet365

Η αποδεκατισμένη στην επίθεση ΑΕΚ έφυγε με το 0-0 από τη Λεωφόρο, με τον Γκουστάβο Πογιέτ να «μπλοκάρει» με τον Κορδέρο τον Παναθηναϊκό, που στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε ρυθμό. Αποδοκιμασίες στο τέλος!

Πράνιτς αριστερό μπακ, βασικός ο Λουντ!

Την τελευταία στιγμή ο Μεντί Αμπέντ αρρώστησε, έμεινε εκτός αποστολής και ο Γιάννης Αναστασίου έπρεπε να αναπροσαρμόσει το αρχικό του πλάνο. Κάπως, έτσι, ο Ρόμπιν Λουντ βρήκε θέση στην αρχική ενδεκάδα, για πρώτη φορά σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Αυτή δεν είναι η μοναδική «έκπληξη», καθώς ο Έλληνας τεχνικός προτίμησε τον Ντάνιελ Πράνιτς για το αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Νάνο.

Ο Στιλ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Ο Σάντσεθ επέστρεψε στο αρχικό σχήμα στο πλευρό του Ταυλαρίδη, δεξί μπακ ο Μαρινάκης και αριστερό ο Πράνιτς. Ο Λαγός σε ρόλο αμυντικού μέσου, μπροστά του οι Ζέκα και Λουντ. Ο Νίνης επιτελικός και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπεργκ με τον Καρέλη.

«Μάκης» βασικός και 4-2-3-1 στην... πρώτη του Πογιέτ

Ως γνήσιος Λατινοαμερικάνος το αίμα του... βράζει. Ο Γκας Πογιέτ, λοιπόν, δεν ήθελε να χάσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ζήτησε από την διοίκηση της ΑΕΚ να καθίσει στον πάγκο της ομάδας, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ελάχιστες μέρες στην Αθήνα. Ο νεαρός τεχνικός δεν θα μπορούσε να αλλάξει τίποτα σε μια προπόνηση και πήγε στα γνωστά, τόσο στα πρόσωπα όσο και στην διάταξη.

Στο 4-2-3-1 ο Μπαρόχα υπερασπίστηκε την εστία του «δικεφάλου». Δεξί μπακ ο Γκάλο, αριστερό ο Ντιντάκ, και ο Λαμπρόπουλος με τον Κολοβέτσιο στα στόπερ. Σιμόες και Γιόχανσον τα αμυντικά χαφ. Αριστερό «φτερό» ο Μπαρμπόσα, δεξί ο Βάργκας, ο Μάνταλος ελεύθερος και μπροστά ο Κρισάντους, καθώς ο Αραβίδης έμεινε εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων.

Στα μέτρα της ΑΕΚ

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ΑΕΚ. Η «Ένωση» ήταν εκείνη που είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, εκείνη που μπλόκαρε τα ατού του Παναθηναϊκού και εκείνη που ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε εξαιρετικό τρανζίσιον, δημιουργώντας την τεράστια ευκαιρία(8') του Βάργκας μετά το... μαγικό του Μπαρμπόσα και άλλη μια καλή στιγμή με τον Μάνταλο. Ο «δικέφαλος» είχε ακριβώς την ίδια εικόνα με το ντέρμπι στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό. Μια ομάδα άριστα στημένη που δύσκολα της δημιουργείς κίνδυνο και που πρέπει να την προσέχεις εκατό φορές στο ανοιχτό γήπεδο. Αν κάτι έλειπε από την ομάδα του Πογιέτ, αυτό ήτας ένας σέντερ-φορ που θα αναστατώσει, θα κάνει τις κινήσεις του και θα τον «νιώσει» η αντίπαλη άμυνα. Ο Κρισάντους φιλότιμος αλλά λίγος.

Ο Παναθηναϊκός από κει και πέρα, είχε μόνο ένα «ζεστό» δεκάλεπτο, όπου προσπάθησε να εκμεταλλευθεί και την Λεωφόρο, και μοναχά μικρά καλά διαστήματα όταν Νίνης έβρισκε χώρο να δράσει, όταν δεν έπεφτε πάνω στον «τοίχο» Γιόχανσον. Όλα έπρεπε να περάσουν από τα πόδια του Έλληνα μέσου, καθώς ο Πράνιτς δεν μπορεί να πλαγιοκοπήσει, ο Ζέκα ήταν αγνώριστος και σε άλλο γήπεδο ενώ ο Μαρινάκης είχε «ανεβάσματα» αλλά καθόλου ουσία στην τελική του πάσα. Ο Μπεργκ ήταν καλά κλεισμένος από την άμυνα της ΑΕΚ και είναι ενδεκτικό πως η μοναδική καλή στιγμή του «τριφυλλιού» ήταν στην αρχή του ματς, όταν ο Γκάλο πρόλαβε τον Μπεργκ στο 2'!

Δοκάρι, «Μάκης» και... αντίο!

Με το... καλησπέρα, ο Παναθηναϊκός πήγε να κάνει την κίνηση-ματ στο ντέρμπι. Το εξαιρετικό «τσίμπημα» του Μπεργκ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπαρόχα, το 1-0 δεν έγινε ποτέ και λίγο έλειψε η ΑΕΚ να «απαντήσει» με γκολ δύο λεπτά αργότερα. Ο Κρισάντους, όμως, είναι ο... Κρισάντους και χάνει μια απίστευτη ευκαιρία με το κεφάλι για να «παγώσει» την Λεωφόρο και να βάλει μπροστά την «Ένωση».

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έδειξε να θέλει περισσότερο το παιχνίδι. Ο Αναστασίου έπαιξε 4-2-2-2(Κουτρουμπής-Ζέκα, Νίνης-Ατζαγκούν, Καρέλης-Μπεργκ) βάζοντας στην ανάπαυλα τον Κουτρουμπή αντί του Λουντ. Από την πλευρά του ο Πογιέτ έβαλε στο ματς τον Κορδέρο αντί του Βάργκας, με τον Ισπανό να παίζει στον άξονα και τον Μάνταλο να πηγαίνει στα αριστερά, όπου και δημιούργησε προβλήματα.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, πίεζαν αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν καμία επικίνδυνη φάση. Αυτό για δύο λόγους. Πρώτα και κύρια εξαιτίας της έλλειψης φαντασίας, αυτοπεποίθησης και δημιουργικότητας έξω από την περιοχή της ΑΕΚ. Μόνο ότι έκανε ο Νίνης. Πράνιτς και Μαρινάκης δεν είχαν ουσία από τα άκρα, ο Ατζαγκούν σε άλλο γήπεδο και ο Παναθηναϊκός... νεκρός επιθετικά.

Ο Πογιέτ φώναζε από τον πάγκο, η ΑΕΚ μετά το 80' βγήκε από την περιοχή της, ισορρόπησε και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να σκοράρουν στο 79' στο φάουλ του Γκάλο που έβγαλε ο Στιλ στην γωνιά του.

Πάντως, η... είδηση αφού δεν ήρθε με κάποιο γκολ, ήρθε στο φινάλε του ματς. Για πρώτη φορά, το πέταλο της «13» απαίτησε την απόλυση του Γιάννη Αναστασίου, φωνάζοντας «πούλο, πούλο Αναστασίου πούλο», δείχνοντας πως η υπομονή τους έχει τελειώσει...

MAN OF THE MATCH: Γιάκομπ Γιόχανσον. Σπουδαίο παιχνίδι από τον Σουηδό αμυντικό μέσο της ΑΕΚ. Ήταν ανίκητος στις προσωπικές μονομαχίες στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα. Σωστές μεταβιβάσεις, αρκετά κλεψίματα και μια πληθωρική παρουσία από έναν εξαιρετικά σημαντικό ποδοσφαιρικό για τον «δικέφαλο».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ήταν από τους λίγους διακριθέντες του Παναθηναϊκού(από κοντά και ο Μπεργκ που του έλειψε το γκολ) από την άμυνα και μπροστά. Ο Σωτήρης Νίνης έδινε ρυθμό στα καλά διαστήματα της ομάδας του, είχε καλές εκτελέσεις στα στημένα και προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Μπαρόχα από απόσταση, όπως στο εξαιρετικό σουτ στο 74'.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ατζαγκούν. Μπήκε αντί του Λαγού και δεν δικαίωσε σε καμία περίπτωση την επιλογή του Αναστασίου. Ζήτημα είναι αν ο Νιγηριανός μέσος έκανε μια σωστή επιλογή επιθετικά. Πολύ κακή παρουσία που δεν έδωσε τίποτα παραπάνω στον Παναθηναϊκό.

Η ΓΚΑΦΑ: Είναι μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής. Η μπάλα φτάνει ιδανικά στο κεφάλι του, σηκώνεται χωρίς πίεση και καταφέρνει να στείλει την μπάλα μακριά από τον στόχο. Ο Κρισάντους σπαταλά την μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο παιχνίδι, κάνοντας πρόχειρο και άτεχνο τελείωμα μπροστά από τον Στιλ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μάνταλος δεν έκανε το μεγάλο λάθος, «χάρισε» κάρτες στο πρώτο ημίχρονο στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Στο 56' υπάρχει μέσα στην περιοχή ένα τράβηγμα του Λαμπρόπουλου πάνω στον Ταυλαρίδη, με τον ρέφερι να κρίνει πως δεν υπάρχει παράβαση. Σωστοί οι επόπτες, με εξαίρεση την ευκαιρία του Κρισάντους όπου είναι οριακά οφσάιντ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στην Λεωφόρο, με τους «πράσινους» να χάνουν και άλλο έδαφος στο κυνήγι του Ολυμπιακού. Στην πρώτη μέρα του Νοεμβρίου το «τριφύλλι» βρίσκεται 8 πόντους μακριά από την κορυφή. Όσον αφορά την «Ένωση» παρουσίασε άριστο πρόσωπο στην Λεωφόρο, είχε τις ευκαιρίες να πάρει το ματς αλλά δεν βρήκε την σωστή επιλογή στην τελική προσπάθεια.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μαρινάκης, Πράνιτς, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Λαγός (37' λτ Ατζαγκούν), Λουντ (46' Κουτρουμπής), Ζέκα, Νίνης (85' Καλτσάς), Καρέλης, Μπεργκ

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Λαμπρόπουλος, Μπαρμπόσα (84' Μπουονανότε), Σιμόες, Βάργκας (59' Κορδέρο), Γκάλο, Γιόχανσον, Μάνταλος, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Κρισάντους

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα