Αστέρας Τρίπολης - Καλλονή 4-0

Νίκος Τσιώκος
Αστέρας Τρίπολης - Καλλονή 4-0

bet365

Ο Αστέρας έκανε... παρέλαση στην Τρίπολη και με το εντυπωσιακό 4-0 επικράτησε της Καλλονής στην 1η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος. 2 δοκάρια οι Αρκάδες, 2 κερδισμένα πέναλτι ο Μάσα!

Με αλλαγές και οι δύο

Στάικος Βεργέτης και Θαλής Θεοδωρίδης αποφάσισαν να δώσουν ανάσες σε βασικούς και να χρησιμοποιήσουν παίκτες που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής, καθώς και σε πιτσιρικάδες.

Για τον Αστέρα ο Θεοδωρόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Τορμένα, αριστερά ο Τσοκάνης και οι Αλόκο, Ντούντου στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Χαμντανί, Μούκαμ και μπροστά τους οι Νίκο Φερνάντες, Λανθαρότε, Φούντας. Στη κορυφή του 4-2-3-1 ο Σκούρτης.

Για την Καλλονή ο Δαύκος πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, με τον Σπυρόπουλο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Κρολ να πηγαίνει στο αριστερό και τους Βαλιό, Αντέτζο να αποτελεί το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Κλαντρούμπσκι, Χατζηδημητρίου, και μπροστά τους οι Χιντασέλη, Γιουκαρής, Ξυδάς. Μοναδικός προωθημένος ο Μπουρούς στο επίσης 4-2-3-1.

Δύο δοκάρια και 1-0 ο Αστέρας

Ο Αστέρας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έψαξε από την πρώτη στιγμή το γκολ για να αποβάλλει το άγχος, με την Καλλονή να αναλαμβάνει κυρίως παθητικό ρόλο. Ο Νίκο Φερνάντες δεν έκανε καλό σουτ στο 4', ενώ στο 13' αυτό του ίδιου παίκτη από το ύψος της περιοχής σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Δαύκου.

Άλλο ένα του Φούντα στην κίνηση έφυγε πάνω από την αντίπαλη εστία στο 18' και στο 20' ο Μούκαμ έκανε το σουτ από δεξιά και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Δαύκου. Παρά ταύτα, οι Αρκάδες συνέχισαν την πίεσή τους και στο αμέσως επόμενο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Φούντας έκανε το γέμισμα από αριστερά και ο Λανθαρότε με πλασέ στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Από εκεί και μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι έριξαν τον ρυθμό τους, κυκλοφορούσαν την μπάλα και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σουτ-άουτ του Λανθαρότε στο 43' και αυτό του Γιουκαρή έξω από την περιοχή, το οποίο είχε την ίδια κατάληξη στο 45'.

Γκολ... από τα αποδυτήρια

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τον Αστέρα να έχει το προβάδισμα και στην επανάληψη οι παίκτες του Βεργέτη μπήκαν και πάλι δυνατά και με το... καλημέρα πέτυχαν και δεύτερο τέρμα. Ο Φούντας έβγαλε ξανά την ασίστ με σέντρα από αριστερά και ο αμαρκάριστος Σκούρτης με κοντινή κεφαλιά διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του στο 49'.

Δύο πέναλτι και... τεσσάρα!

Στη συνέχεια, δεν άλλαξε η εικόνα του ματς, με τον σύλλογο της Τρίπολης να έχει τα ηνία, να επιβάλει τον ρυθμό του και αυτόν της Μυτιλήνης να μην περνάει ούτε τη σέντρα. Οι γηπεδούχοι ήταν συνεχώς στην επίθεση και προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως από τα άκρα.

Στο 69' ο Μούκαμ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Νίκο Φερνάντες έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει εκτός. Η υπόλοιπη... ιστορία του αγώνα γράφτηκε από την άσπρη βούλα! Ο Ουνγιαλίδης ανέτρεψε τον Μάσα μέσα στην περιοχή και ο Λαμπρόπουλος έδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι στο 71'.

Από εκεί ο Σκούρτης ευστόχησε με εκτέλεση α λα Πανένκα για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Νίκο Φερνάντες δέχτηκε ωραία κάθετη πάσα στο 81', αλλά πλάσαρε άουτ, με την Καλλονή να έχει την πρώτη τελική της στο δεύτερο μέρος στο 85', όταν ο Χατζηδημητρίου εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κεϊτά έπιασε την κεφαλιά, με τον Θεοδωρόπουλο να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Ωστόσο, ο Αστέρας δε σταμάτησε στα τρία, αφού στο 87' ο Δαύκος ανέτρεψε αυτή τη φορά τον Μάσα εντός περιοχής. Ο Νίκο Φερνάντες νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Καλλονής, όμως στην επαναφορά σκόραρε για να προσθέσει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Αστέρας έκανε... πάρτι με 4-0 κόντρα στην ΑΕΛΚ, η οποία έδειξε να εστιάζει την προσοχή της στο πρωτάθλημα, καθώς δεν κυνήγησε ποτέ το παιχνίδι και ουσιαστικά δε βγήκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο, και πραγματοποίησε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Μούκαμ, Τσοκάνης (77' Γκρόσιος), Αλόκο, Τορμένα, Χαμντανί, Νίκο Φερνάντες, Ντούντου, Σκούρτης, Λανθαρότε (66' Παντελιάδης), Φούντας (57' Μάσα).

Καλλονή (Θαλής Θεοδωρίδης): Δαύκος, Σπυρόπουλος, Κλαντρούμπσκι (74' Κεϊτά), Αντέτζο, Βαλιός, Γιουκαρής (54' Γουέρε Όκο), Μπουρούς, Κρολ (46' Ουνγιαλίδης), Χιντασέλι, Ξυδάς, Χατζηδημητρίου.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα