Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 3-0

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 3-0

bet365

Με 2 γκολ (Νίνης, Ταυλαρίδης) σε διάστημα 3 λεπτών και μια γκολάρα του Κλωναρίδη, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε εύκολα (3-0) το εμπόδιο του Λεβαδειακού και πάει ξεκούραστος στο Κυριακάτικο ντέρμπι της Λεωφόρου με την ΑΕΚ!

Μετά την ήττα στην Τούμπα, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες με το εύκολο 3-0 επί του Λεβαδειακού. Κορυφαίος του «τριφυλλιού» ο Σωτήρης Νίνης με γκολ και ασίστ ενώ ο Γιένς Βέμερ γύρισε στα γήπεδα μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο Μπακού, δίνοντας ακόμη μια λύση στον Γιάννη Αναστασίου.

Έτσι έπαιξαν

Αρκετές αλλαγές από τον Γιάννη Αναστασίου, με τον Έλληνα τεχνικό να δίνει ευκαιρίες και να ξεκουράζει κάποιους από τους βασικούς ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Κοτσόλης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Χουχούμης αριστερό μπακ, Μαρινάκης δεξί και ο Τριανταφυλλόπουλος με τον Ταυλαρίδη δίδυμο στα στόπερ. Ο Λαγός σε ρόλο αμυντικού μέσου, με τους Πράνιτς και Λουντ μπροστά του. Ο Νίνης σε επιτελικό ρόλο και στην κορυφή ο Κλωναρίδης με τον Πέτριτς. Όσον αφορά τον Λεβαδειακό, ο Άκης Μάντζιος επέλεξε τον Βερέμκο στην εστία των Βοιωτών. Ουόν, Μάγκας και Τριποτσέρης η τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Μίνγκα στα αριστερά, Μουλόπουλος στα δεξιά.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Ρομέου, Μαχαίρας και Θέος με τους Χατζηλάμπρο και Μάρκοβιτς στην επίθεση.

Υπόθεση τριών λεπτών

Μετά το πρώτο ανούσιο τέταρτο, ο Παναθηναϊκός... φόρτσαρε, προειδοποίησε με το δοκάρι του Πράνιτς στο 16' και μέσα σε ένα δίλεπτο καθάρισε το παιχνίδι όμορφα και ωραία.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Σωτήρης Νίνης. Ο διεθνής μέσος που επέστρεψε μετά από καιρό στην ενδεκάδα του «τριφυλλιού», κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο 25' ενώ ένα λεπτό αργότερα εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ από δεξιά, βρήκε την κίνηση του Ταυλαρίδη και ο έμπειρος στόπερ νίκησε τον Βερέμκο με το κεφάλι. Το 2-0 ήταν η αλήθεια του πρώτου ημιχρόνου, καθώς οι «πράσινοι» αν και δεν έπαιξαν μεγάλη μπάλα, ήταν καλύτεροι, βρήκαν λύσεις στην δημιουργία και δεν απειλήθηκαν καθόλου από τους Βοιωτούς.

Γκολάρα, Βέμερ, ατυχία και ντεμπούτο Λάμπρου

Αν το πρώτο ημίχρονο ήταν... ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε, το δεύτερο ήταν γεμάτο «ειδήσεις». Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο Γιενς Βέμερ επέστρεψε μετά από 70 μέρες και το ματς στο Μπακού. Έδειξε σε καλή κατάσταση, ήταν σωστός ανασταλτικά και θέτει υποψηφιότητα για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Από κει και πέρα, στα συν η τρομερή σουτάρα του Κλωναρίδη στο 77' που έγραψε το 3-0 και συνδυάστηκε με ένα αρνητικό! Ο νεαρός εξτρέμ έπαθε τράβηγμα την ώρα του σουτ και έγινε αναγκαστική αλλαγή! Αυτή η αλλαγή, όμως, έφερε ακόμη ένα θετικό νέο.

Το ντεμπούτο του νεαρού επιθετικού, Λάζαρου Λάμπρου. Ενός παιδιού που όσοι τον γνωρίζουν και τον ζουν καθημερινά στο Κορωπί, έχουν να λένε για τα τεράστια προσόντα και το μέλλον που έχει στο «τριφύλλι». Στο διάστημα που αγωνίστηκε δεν κρύφτηκε, ζητούσε μπάλα και ήταν ορεξάτος. Κάπως έτσι, το 3-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το δεξί στην φάση των ομίλων του Κυπέλλου και έφτιαξε την ψυχολογία του ενόψει ΑΕΚ...

MAN OF THE MATCH: Σωτήρης Νίνης. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον μέσο του Παναθηναϊκού, ο οποίος ομόρφυνε την δημιουργία του «τριφυλλιού» με τις κάθετες και την φαντασία του. Κερδίζει το πέναλτι, σκοράρει και μετά δημιουργεί το 2-0 για το κεφάλι του Ταυλαρίδη με πολύ ωραία σέντρα από τα δεξιά

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πέτυχε ένα τρομερό γκολ για το 3-0, ταλαιπώρησε την άμυνα του Λεβαδειακού και ήταν πολύ καλός. Άτυχος, όμως, καθώς μετά την φάση του γκολ ζήτησε και έγινε αλλαγή.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ρομέου. Ο Βραζιλιάνος μέσος του Λεβαδειακού ήταν μακριά από τον καλό του ευατό και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του.

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του Λεβαδειακού κατάφερε να χάσει τον πιο ψηλό και ικανό ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού στον αέρα, τον Στάθη Ταυλαρίδη. Ο στόπερ του Παναθηναϊκού μετά την σέντρα του Νίνη, σηκώθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι και έγραψε το 2-0. Σαν σε προπόνηση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ήσυχο απόγευμα για τον Τριτσώνη και τους βοηθούς του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Εύκολα και απλά ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του, νίκησε 3-0 τον Λεβαδειακό και πήρε το πρώτο «τρίποντο» στην φάση των ομίλων του Κυπέλλου.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα