Παναιτωλικός - Πλατανιάς 1-2

Δημήτρης Τομαράς
Παναιτωλικός - Πλατανιάς 1-2

bet365

Το άλλοτε... κάστρο του Αγρινίου έχει γίνει φέτος τόπος προσφορών! Μετά τους Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και ο Πλατανιάς πήρε το... δωράκι του από τον τερματοφύλακα (το 2ο γκολ προσφορά του Κυριακίδη) και κέρδισε δίκαια με 2-1 τον «χωρίς αρχή και τέλος» Παναιτωλικό που πήρε για τα καλά την... κάτω βόλτα!
Κάποτε ο Παναιτωλικός είχε έδρα που την ένιωθαν όλοι οι αντίπαλοι. Αυτό φέτος δεν ισχύει με τίποτα και φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Πλατανιά. Η τραγική εικόνα Κυριακίδη και άμυνας έδωσαν την δυνατότητα στον... φορτσάτο και αποφασισμένο Πλατανιά να προηγηθεί δύο φορές και να κερδίσει τελικώς δίκαια με 2-1. Ξανά πρωταγωνιστής ο Μιλούνοβιτς.
Πως άρχισαν οι δύο αντίπαλοι
Για το γηπεδούχο Παναιτωλικό η διάταξη σε 4-2-3-1 ήταν: Κυριακίδης κίπερ, Παπάζογλου και Κούσας τα στόπερ, δεξί μπακ ο Κουτρομάνος, αριστερό ο Κέβιν, αμυντικά χαφ οι Ντάνι Μπεχαράνο και Μάκος, δεκάρι ο Ρουσκουγιέδα, Καπέλ και Βιγιαφάνιες στα δύο άκρα και Μαρκόφσκι κορυφή. Ίδιος σχηματισμός για τον Πλατανιά: Σωτηρίου γκολκίπερ, τετράδα άμυνας με Μπανανά, Σελίν, Βάντερσον και Κουλιμπαλί, Γκνιάτιτς και Μουνάφο στον άξονα και η τριάδα των Μιλούνοβιτς - Μενδρινού - Ανγκούλο (σ.σ. δεκάρι) πίσω από τον φορ Γιακουμάκη.
Κακό ημίχρονο που θα ξεχαστεί
Το πρώτο μέρος κύλησε με λιγοστές καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, νεύρα και κάρτες. Και οι δύο αντίπαλοι επιχείρησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.
Το ματς ήταν σχετικά ισορροπημένο δίχως να υπάρχει ούτε μία κλασική ευκαιρία έως το 25'. Στο 26' ο Παναιτωλικός απείλησε για τα καλά με μία προβολή του Μαρκόφσκι από κοντά που κόπηκε σε κόρνερ. Στο 29' ήρθε ένα κακό σουτ του Βιγιαφάνιες που δεν απείλησε την αντίπαλη εστία.
Ξανά σκόρερ ο Μιλούνοβιτς και μεγάλη χαμένη ευκαιρία για 1-1
Και εκεί που ο Πλατανιάς δεν είχε απειλήσει ουσιαστικά κατάφερε σε μία φάση με τεράστια αμυντική αδράνεια από τον Παναιτωλικό να κάνει το 0-1. Σέντρα του Μπανανά από πλάγια θέση (που είχε δεχθεί πάσα από τον Μουνάφο) και ο Μιλούνοβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην γωνία του Κυριακίδη, που αν και την βρήκε δεν μπόρεσε να ανακόψει την πορεία της προς στα δίχτυα. Αυτό έγινε στο 30ό λεπτό. Στην συνέχεια ο Κουλιμπαλί είχε και ένα απίστευτο χαμένο τετ α τε στο 32'. Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρουσκουγιέδα εκτέλεσε ένα δύσκολο φάουλ που πήγαινε ψηλά και στην γωνία του Σωτηρίου με τον κίπερ του Πλατανιά να μπλοκάρει εξαιρετικά την μπάλα.
Ο Παναιτωλικός 'απάντησε' με Κάπελ!
Οι Αγρινιώτες αντέδρασαν στην επανάληψη και σε μία φάση διαρκείας ισοφάρισαν. Πρώτη μπαλιά από Ρουσκουγιέδα, κεφαλιά του Μαρκόφσκι προς τον Κάπελ που ερχόμενος από τα πλάγια έκανε ένα ωραίο τελείωμα με την μπάλα να σκάει και κάτω και να μπαίνει γκολ για το 1-1. Και κάπου εκεί έδειχναν να μπαίνουν ξανά για τα καλά στο ματς.
Μεγάλη γκέλα Κυριακίδη και 1-2!
Στο 82' μετά από στημένη φάση και μπαλιά του Μιλούνοβιτς ο Κυριακίδης έκανε ένα τραγικό λάθος. Βγήκε από την εστία του και πάνω στον Κουλιμπαλί, πιάνοντας... αέρα μετά από μπαλιά του Μιλούνοβιτς. Και λειτούργησε έτσι παρότι είχε μπροστά του αμυντικούς του. Ο Κουλιμπαλί δίχως να έχει τόσο καλή ορατότητα, βρήκε την μπάλα με το κεφάλι και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-2. Μάλιστα στην συνέχεια ο Πλατανιάς είχε και μεγάλη φάση για το 3-1 με σουτ του Μαχαμάτ στις καθυστερήσεις.
Man of the match: Ο Μιλούνοβιτς. Και σκόρερ και δημιουργός. Κάνει το 0-1 και μετά από δικά του πόδια βγαίνει η φάση με το γκολ του Κουλιμπαλί. Επίσης ο Σέρβος σκόραρε για 3ο διαδοχικό ματς μετά τα γκολ του με Αστέρα και Πανθρακικό.
Αδύναμος κρίκος: Κυριακίδης και άμυνα Παναιτωλικού. Τραγικά λάθη που επέτρεψαν στον Πλατανιά να βάζει δύο γκολ.
Στο ύψος του: Από τους Αγρινιώτες σώζεται κυρίως ο Κάπελ για το γκολ που έβαλε. Για τον Πλατανιά οι διακριθέντες είναι αρκετοί. Από τον Σωτηρίου με την μεγάλη επέμβασή του στο 45+ σε φάουλ μέχρι τον Κουλιμπαλί και τον Σελίν.
Η γκάφα: Εδώ σίγουρα μπαίνει η τραγική έξοδος του Κυριακίδη στο 1-2 από τον Κουλιμπαλί. Είναι απίστευτο αυτό που κάνει. Βγαίνει πολύ έξω από την εστία του αν και υπάρχουν αμυντικοί μπροστά του για να πιάσει... αέρα. Ο Κουλιμπαλί δίχως να έχει καλή ορατότητα βρίσκει την μπάλα με το κεφάλι και σκοράρει. Ακόμα και ο Ανγκούλο δεν πίστευε το τι έκανε ο Κυριακίδης, βλέποντάς τον να κάνει τέτοια έξοδο.
Επίσης στην φάση του γκολ του Μιλούνοβιτς η άμυνα του Παναιτωλικού ήταν σε άλλο... γήπεδο. Ο Σέρβος σκοράρει ολομόναχος με κεφαλιά.
Το στραγάλι: Με προβλήματα η διαιτησία του ρέφερι Δελφάκη και των βοηθών του. Δεν επηρέασαν την εικόνα του ματς αλλά έχουν κάνει λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο και σε υποδείξεις φάουλ και οφσάιντ ενώ έκοβαν αρκετές φορές τον ρυθμό του αγώνα με τα σφυρίγματά τους.
Το ταμείο του Gazzetta: Εκεί ο Παναιτωλικός είχε την έδρα του στην οποία πόνταρε φέτος τον... πληγώνει για τα καλά έχοντας 3 ήττες σε 4 εντός έδρας αναμετρήσεις! Οι Αγρινιώτες αν και ισοφάρισαν το ματς με τον Πλατανιά 'προδώθηκαν' από δικά τους λάθη για να έρθει το τελικό 2-1. Βάσει της εικόνας των δύο αντιπάλων ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Οι Χανιώτες ήταν πιο σοβαροί, συγκροτημένοι, πειθαρχημένοι και αποφασισμένοι και έχοντας ξανά σε πολύ καλή ημέρα τον Μιλούνοβιτς έφτασαν σε ακόμα μία επικράτηση. Και φυσικά αξιοποίησαν στο έπακρο τα λάθη Κυριακίδη και άμυνας των Αγρινιωτών. Πλέον ο Πλατανιάς 'ανεβαίνει' για τα καλά και ψυχολογικά και αγωνιστικά και βαθμολογικά μετά την 2η του σερί νίκη ενώ ο Παναιτωλικός συνεχίζει να βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Στα στατιστικά του ματς πάντως ο Πλατανιάς είχε 7 τελικές έναντι 3 των Αγρινιωτών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα