Όπως πρέπει...

Όπως πρέπει...

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Όπως πρέπει...

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το θετικό πρόσημο ως τώρα στην χρονιά, αλλά και το κύπελλο στο μπάσκετ

Άλλο ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Ξεκινώντας από το ποδόσφαιρο έκανε για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι το αυτονόητο που δεν έκανε πέρσι. Κέρδισε και...έκοψε τον βήχα και τα όνειρα από νωρίς. Ο ΑΡΗΣ πέρασε και από το Κιλκίς με 1-2 και πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αν και έχει ένα παιχνίδι λιγότερο από τις δυο ομάδες που τον ακολουθούν. Πολύ απλά την Κυριακή μπορεί να αυξήσει και άλλο την διαφορά του και μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου να κάνει ότι έχει...σχεδιαστεί από τον Καρυπίδη και τον Αναστόπουλο.

Να...τελειώσει την υπόθεση άνοδο και πλέον να...τρέξει ο προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν. Πόσο αλήθεια λυτρωτικό θα είναι αυτό για τον Αρειανό; Όχι φυσικά το να ανέβει κατηγορία. Αλλά να αρχίσει να προγραμματίζει από τον Γενάρη για την επόμενη σεζόν, όταν τα τελευταία χρόνια φτάνει Σεπτέμβρης και δεν ξέρει που θα παίζει, με ποια ομάδα, ποιον προπονητή και ποια διοίκηση!!!

Φυσικά για να συμβεί αυτό απαιτείται να επικρατήσει και στην συνέχεια σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα. Σε κάθε περίπτωση όμως και όλες οι υπόλοιπες ομάδες στην κατηγορία φέτος ξέρουν ήδη ότι αυτός που θα ανέβει είναι ο ΑΡΗΣ και επομένως και οι... “Μπαρτσελόνες” θα...ξεκουραστούν για ένα χρόνο.

Κρατήστε και το γεγονός όιτι μετά από αρκετά χρόνια στην ομάδα βρίσκεται ένας προπονητής για τον οποίο από την μία παίζουν οι παίκτες και από την άλλη και ο ίδιος τους...φτιάχνει στα αποδυτήρια. Πάντα τα αποδυτήρια ήταν το ατού του “Αλενατόρε” και αυτό φαίνεται ακόμα και σε ματς όπως της Κυριακής. Όσοι είδατε το παιχνίδι κρατήστε στο μυαλό σας ότι στο 1-2 ο Κυβελίδης -που ένα λεπτό νωρίτερα είχε μπει στην θέση του Καπνίδη- και ενώ μόλις είχε ισοφαριστεί ο ΑΡΗΣ, σκοράρει για το 1-2 και τρέχει να πανηγυρίσει με τον Καπνίδη που επίσης έχει πεταχθεί από τον πάγκο!!! Όσοι μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνουν τέτοιες στιγμές σε μία ποδοσφαιρική ομάδα καταλαβαίνουν ότι έχουν μπει οι βάσεις.

Στο μπάσκετ η 40αρα εκτός έδρας δεν εξασφαλίζει κάτι παραπάνω από τους 2 βαθμούς που θα εξασφάλιζε η νίκη με ένα καλάθι. Δείχνει όμως την διαφορά που θα έχει ο ΑΡΗΣ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πέρσι ο ΑΡΗΣ με τον αντίστοιχο Αρκαδικό, την ομάδα του Κόροιβου, ενώ κέρδιζε με 20 πόντους, τελικά έχασε!

Και προσέξτε ο Αρκαδικός την προηγούμενη εβδομάδα έχασε στο καλάθι από την Κηφισιά, που πήγε και κέρδισε μέσα στο κλειστό της Πυλαίας τον ΠΑΟΚ που τώρα βέβαια έρχεται στο Παλέ. Για αυτό το ματς θα τα πούμε στο τέλος της εβδομάδας γιατί προέχει το παιχνίδι της Ευρώπης.

Η φετινή χρονιά είναι...τεστ για τον ΑΡΗ. Με δεδομένο ότι ο στόχος στα επόμενα χρόνια είναι η Ευρωλίγκα- από την στιγμή που θα υπάρχει η διάθεση επένδυσης από τον Λάσκαρη γιατί η οικονομική δυνατότητα σίγουρα υπάρχει- η παρουσία στο Eurocup είναι οι εξετάσεις όλων. Διοίκησης, ομάδας και κόσμου. Άλλο γεμάτο Παλέ και άλλο άδεια καθίσματα. Όλα μετράνε στα μάτια του... Μπερτομέου και των φίλων του και για αυτό άπαντες πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Στο κύπελλο ο ΑΡΗΣ φυσικά ήταν ο πιο άτυχος της κλήρωσης και ο Φάρος ο πιο τυχερός και εξηγούμαι. Φαβορί στην τετράδα κατά σειρά ήταν ο Παναθηναικός, ο ΑΡΗΣ, ο ΠΑΟΚ και ο Φάρος. Ο Παναθηναικός κληρώθηκε με το λιγότερο...κακό καθώς θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την ισχυρότερη μετά από αυτόν ομάδα, ενώ ο Φάρος κληρώθηκε με την μοναδική ομάδα που μπορεί να αποκλείσει έστω στην έδρα του. Ελπίζω στον τελικό να μην υπάρχει τοπικό...αθηναικό ντέρμπι! Ότι άλλο θα έχει νικητή και το νικητή του ζευγαριού Παναθηναικός-ΑΡΗΣ αν και θα είχε γούστο το ντέρμπι (όταν δυο ομάδες με έδρα την ίδια πόλη αναμετρούνται) με τον συμπολίτη. Τα υπόλοιπα για το παιχνίδι με την ομάδα που έχει το ένα τρίτο των τίτλων του Αυτοκράτορα πριν το ματς πρωταθλήματος.

ΥΓ1 Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί γιατί ο ΑΡΗΣ δεν είναι στην δεύτερη κατηγορία, βλέποντας την διαιτησία στην δεύτερη εθνική. Είναι ξεκάθαρο το τι συμβαίνει όταν κάνεις...κυβιστήσεις και πουλάς ακριβά το τομάρι σου για να πετύχεις επιτέλους τους στόχους σου.

ΥΓ2 Πάντα στην πορεία μίας σεζόν τα όσα λέγονται και γράφονται το καλοκαίρι, αν αποτελούν προιόν προπαγάνδας γυρίζουν μπούμερανγκ το χειμώνα. Πόσο μάλλον όταν πρέπει υποχρεωτικά να αναδειχθούν πρόσωπα και καταστάσεις που δεν διαφέρουν σε τίποτα από το πρόσφατο παρελθόν πέρα από τα νούμερα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς...

ΥΓ3 Οι ίδιοι που έλεγαν ότι ο Βελλίδης είναι...κοντός για τερματοφύλακας και κλάσεις ανώτερος ο Γλύκος, θα λένε τώρα (αν δεν το κάνουν ήδη) ότι ο παίκτης του ΠΑΣ είναι ο νέος... Ντασάεφ! Προσωπικά έχω αναφερθεί πολλές φορές στον Μάρκο, τον οποίο θεωρώ τον καλύτερο Έλληνα τερματοφύλακα μετά τον Καρνέζη εδώ και 2-3 χρόνια. Παιδί που δουλεύει πάρα πολύ και αδικείται στα Γιάννενα, έπρεπε να είναι στην εθνική πίσω από τον Καρνέζη εδώ και χρόνια...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!