Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4-0 (vid)

Αντώνης Σαούλης
Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4-0 (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός... τιμώρησε τα λάθη της ΑΕΚ στο κόρνερ του Τσόρι και στην αλλαγή του Σιμόες, ανοίγοντας το σκορ με τον Μποτία και κάνοντας πάρτι στο δεύτερο μέρος (4-0), όταν και βρήκε χώρους! Λάθη και από τον διαιτητή Κύζα και τον βοηθό Αλεξέα.

Εκανε εντύπωση. Τελευταία μέρα των μεταγραφών ο Ολυμπιακός να «σκάει» ζεστά 6 εκατ. ευρώ στην Γουέστ Μπρομ για τον Μπράουν Ιντέγε. Οι περισσότεροι μπορεί να μην τον ήξεραν. Λίγο που τον ένοιαζε τον προπονητή. Ο Μάρκο Σίλβα τον είχε ξεχωρίσει και τον είχε ζητήσει από την διοίκηση ως τον παίκτη που θέλει για την κορυφή της επίθεσης.

Ο Νιγηριανός επιθετικός μπορεί να μην... μπήκε ζεστός μέσα στη σεζόν αλλά ποιος μπορεί ν' αμφισβητήσει την επιλογή του Πορτογάλου κόουτς. Ο Ιντέγε είναι ένας οδοστρωτήρας που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του. Και άφησε τα γκολ για τα καλύτερα. Μέσα στην Τούμπα και σπέσιαλ πανηγυρισμός. Γκολ στην ΑΕΚ και σπέσιαλ πανηγυρισμός.

Απλά κόντρα στην «Ενωση» έδωσε και μία ασίστ. Ξεκίνησε και το πρώτο γκολ. Και γενικά τα έκανε όλα. Με μια πληθωρική παρουσία ο Μπράουν Ιντέγε έκανε την διαφορά στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Ενας προσωπικός θρίαμβος του Νιγηριανού και ένας ομαδικός θρίαμβος για τον Ολυμπιακό που συνεχίζει με το «7 στα 7» νικώντας με 4-0 την ΑΕΚ.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ
Ουσιαστικά έκπληξη δεν υπήρχε. Αμφότεροι πήγαν με 4-2-3-1 και στις επιλογές που σκέφτονταν καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας. Ο Μάρκο Σίλβα προτίμησε τον πιο... φρέσκο Τσόρι αντί του Φορτούνη (ίσως σκεπτόμενος και το Ζάγκρεμπ) αλλά δεν έκανε το ίδιο με τον «ταλαιπωρημένο» από τα δύο 90λεπτα με την Εθνική Σερβίας Μιλιβόγεβιτς, αφήνοντας στον πάγκο τον Καμπιάσο.

Την ίδια ώρα ο Δέλλας πήγε σε σχήμα πολύ κοντινό σε σχέση με την περσινή 11αδα στο «Καραϊσκάκης» για το Κυπέλλο. Δηλαδή με Μπαρμπόσα, Μάνταλο, Πλατέλλα πίσω από τον Αραβίδη αφήνοντας στον πάγκο τον Μπουονανότε.

ΝΕΥΡΑ, ΕΝΤΑΣΗ, ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΜΠΟΤΙΑ
Φάσεις στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχαν πολλές. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί (αλλά δεν τα κατάφερε) την δυναμική του «Καραϊσκάκης» μπαίνοντας δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά μετά η ΑΕΚ βρήκε τα πατήματά της ανέβασε το πρέσινγκ κάποια μέτρα στο γήπεδο και δυσκόλεψε την κυκλοφορία των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός έκανε πολλά λάθη (αρκετά από αυτά και αβίαστα) με αποτέλεσμα να μην έχει ρυθμό, να μην μπορεί ν' απειλήσει την εστία του Μπαρόχα και να χάνει μπάλες. Κάποιες από αυτές η ΑΕΚ προσπάθησε να τις κάνει φάσεις. Είχε το σουτ του Πλατέλλα στο 27', την προσπάθεια για επίθεση δύο φορές με Αραβίδη που (κακώς) κόπηκαν από τον πρώτο βοηθό Αλεξέα.

Η ΑΕΚ αποφάσισε να μείνει σε αυτές τις δύο φάσεις και στο φάουλ που δεν δόθηκε στο Μάνταλο με αποτέλεσμα να χάσει την αυτοσυγκέντρωσή της που στο πρώτο ημίχρονο την είχε. Αποφάσισε να πάει το παιχνίδι στα νεύρα και την ένταση με αποτέλεσμα να δεχθεί γκολ στην πρώτη στημένη φάση του Ολυμπιακού!

Ο Μποτία στο 29' έμεινε τελείως μόνος στην μικρή περιοχή και δεν είχε πρόβλημα ν' ανοίξει το σκορ για τον Ολυμπιακό, χτυπώντας... α λα Τούμπα από το κόρνερ.

ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ, ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ!
Η ΑΕΚ έμεινε στα νεύρα που είχε από το πρώτο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός περίμενε. Περίμενε είτε τα λάθη των παικτών της «Ενωσης» είτε να βρει χώρους. Εν τέλει έγινε το δεύτερο. Γιατί ο Δέλλας αποφάσισε να τραβήξει έναν κόφτη έξω (Σιμόες) για να χτυπήσει το ματς και από το 63' (όταν κι έγινε η αλλαγή με τον Μπουονανότε) ο Ολυμπιακός δεν βρήκε απλά χώρους αλλά... στρέμματα.

Κάθε αντεπίθεση μύριζε και γκολ. Και αν δεν μπήκε στο 66' με το οριζόντιο δοκάρι του Τσόρι (σε μια εκπληκτική κόντρα των γηπεδούχων), αυτό μπήκε στο 70' πάλι με ωραία αντεπίθεση και τρομερή εκτέλεση Ιντέγε. Η ΑΕΚ συνέχισε ν' αγωνίζεται με το ίδιο σκεπτικό ο Ολυμπιακός έβλεπε πως κάθε καλή επιλογή πάσας μπορεί να του βγάλει γκολ και στο 78' βγήκαν 2 με 1 στο ανοιχτό γήπεδο με τον Φορτούνη να κάνει 3-0.

Την ώρα που καμία αλλαγή του Δέλλα δεν βοηθούσε την ομάδα, αυτές του Σίλβα πρόσθεταν ποιότητα, ταχύτητα φρεσκάδα. Ο Πάρντο έχει φάση στο 86' για το 4-0 ο Φορτούνης πετυχαίνει δύο γκολ και ο Ερνάνι κερδίζει το πέναλτι στο 92'!

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε στο 100% τη μία λάθος κίνηση από τον πάγκο και εν τέλει έφτασε στην 7η σερί του νίκη στο πρωτάθλημα και πηγαίνει με αυτοπεποίθηση στην Κροατία για το Τσάμπιονς Λιγκ. Την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ δέχεται μια βαριά ήττα που σίγουρα θα προκαλέσει εσωστρέφεια στην ομάδα...

MAN OF THE MATCH: Μπράουν Ιντέγε. Εχει γκολ, έχει ασίστ από αυτόν ξεκινάει το πρώτο γκολ. Ο Νιγηριανός τα έκανε όλα! Με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού και φυσικά του αγώνα. Στο πρώτο γκολ κάνει το σουτ που διώχνει σε κόρνερ ο Μπαρόχα (και προέρχεται το 1-0 με τον Μποτία), στο δεύτερο εκτελεί εξαιρετικά τον Μπαρόχα και στο τρίτο δίνει πάρε βάλε στον Φορτούνη. Μην ψάχνεται γι' άλλους. Ο Ιντέγε ηταν ο Man of the Match.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Λεάντρο Σαλίνο, Λούκα Μιλιβόγεβιτς και Τσόρι (σε κάποιες στιγμές του αγώνα) ξεχώρισαν από τον Ολυμπιακό. Αραβίδης (που έτρεξε πολύ και για πολλούς), Γιόχανσον και Ντιντάκ τα πήγαν καλά από την ΑΕΚ με τον Μάνταλο να βοηθάει επίσης σε κάποιες στιγμές του αγώνα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ντιέγκο Μπουονανότε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσαμε να βρούμε κάποιον που ήταν ΤΟΣΟ αρνητικός στο παιχνίδι. Ο Μπουονανότε μπήκε στο 63' και με το σκορ στο 1-0. Η ΑΕΚ δεν έκανε φάση με την παρουσία του στο γήπεδο την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι (με τον Τσόρι) και τρία γκολ.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αλλαγή του Σιμόες. Αγωνιστική... γκάφα δεν υπήρξε που ν' άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Ομως η κίνηση του Δέλλα να βγάλει τον Σιμόες (που έκανε ένα καλό ματς) και να βάλει τον Μπουονανότε (θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα) αποδείχθηκε λανθασμένη. Ο Ολυμπιακός βρήκε πολλούς χώρους «καθάρισε» το ματς και στο τέλος έκανε μια θριαμβευτική νίκη!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δε τα πήγε καλά ο Κύζας και συνολικά η διαιτητική τριπλέτα. Αρχικά ο πρώτος βοηθός Αλεξέας χάνει τις δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο που υποδεικνύει οφσάιντ τον Αραβίδη και ο Κύζας κακώς δεν γυρνάει την φάση πίσω για να δώσει φάουλ στον Μάνταλο (άφησε το πλεονέκτημα). Λανθασμένα κόπηκε με υπόδειξη για οφσάιντ ο Αραβίδης και στο δεύτερο μέρος. Ταυτόχρονα δεν ήταν καλός στον πειθαρχικό έλεγχο. Αφησε τα νεύρα και την ένταση ν' αυξάνονται με αποτέλεσμα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο να μην δούμε ποδόσφαιρο. Σωστή η υπόδειξη του πέναλτι στο 92'.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Στο τέλος μένει η νίκη. Και αυτή την πήρε ο Ολυμπιακός και μάλιστα με πολύ βαρύ σκορ για την ΑΕΚ την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» θα είχαν στο μυαλό τους το παιχνίδι με την Ντιναμό. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το εντυπωσιακό του σερί (7 στα 7 και 21 βαθμούς) βάζοντας ταυτόχρονα σε τρομερή εσωστρέφεια την ΑΕΚ η οποία χάνει δεύτερο σερί ντέρμπι (2-1 από τον ΠΑΟΚ) και μάλιστα με βαρύ σκορ!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μασουακού, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Σεμπά (78' Ερνάνι), Τσόρι (76' Φορτούνης), Ντουρμάζ (64' Πάρντο), Ιντέγε

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ντιντακ, Σιμόες (63' Μπουονανότε), Γιόχανσον, Πλατέλλας (76' Κρισάντους), Μάνταλος (82' Κορδέρο), Μπαρμπόσα, Αραβίδης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα