Ο Λέτο, ο Εσιέν και ο... ΠΑΣ!

Ο Λέτο, ο Εσιέν και ο... ΠΑΣ!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο Λέτο, ο Εσιέν και ο... ΠΑΣ!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το θέμα από το... πουθενά με τον Σεμπάστιαν Λέτο, το «καυτό» ζήτημα με τον Εσιέν και τον αγώνα με τον ΠΑΣ την ερχόμενη Δευτέρα.

Είναι μερικά πράγματα που δεν μπορείς να τα καταλάβεις, που γίνονται μόνο για μερικά «κλικ» και λίγα φύλλα παραπάνω, που δημιουργούν προσδοκίες στον κόσμο και στην συνέχεια μετατρέπονται σε... γκρίνια! Ας γυρίσουμε λίγους μήνες τον χρόνο πίσω. Όταν ο Τζιμπρίλ Σισέ «έφτιαχνε» τους οπαδούς του Παναθηναϊκού για πιθανή επιστροφή στην Ελλάδα και το «τριφύλλι» με τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Γάλλος επιθετικός, όμως, δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο εξαιτίας του γνωστού προβλήματος στην μέση. Το είχαμε αναφέρει και τα είχαμε... ακούσει. Χαλάλι. Η ιστορία απέδειξε πως η καριέρα του Σισέ είχε ολοκληρωθεί στην Γαλλία. Δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί και αποδείχθηκε από τα λίγα λεπτά που έπαιξε σε ερασιτεχνικό σωματείο στο τέλος του καλοκαιριού. Ο Σισέ θα είναι πάντα ο «Τζιμπρίλαρος» για τους φίλους των «πρασίνων» κι αυτό δεν αλλάζει. Θα μπορούσε να είχε ξαναφορέσει την φανέλα τον Ιανουάριο του 2013, δεν έγινε η μεταγραφή και η ζωή συνεχίζεται. Αν είναι έξυπνοι στον Παναθηναϊκό θα μπορέσουν να εκμεταλλευθούν την λάμψη του Γάλλου σούπερ σταρ και έξω από το γήπεδο.

Πάλι στο σήμερα. Κάποιοι φίλοι του Παναθηναϊκού στέλνουν στον Λέτο μηνύματα αγάπης και λατρείας την Δευτέρα και ξαφνικά δημιουργείται θέμα με την επιστροφή του Αργεντινού! Ένα θέμα που δεν υπάρχει επί της ουσίας, που γίνεται για να... γίνει, για να δημιουργήσει προσδοκίες και στην συνέχεια μουρμούρα. Για να μην παρεξηγηθώ. Ο «Σέμπα» ήταν παιχταράς, μια... αρρώστια, μια ποδοσφαιρική αλήτρα που σε έκανε να τρίβεις τα μάτια σου από αυτά που έβλεπες. Αποκορύφωμα το εκρηκτικό ξεκίνημα στην σεζόν 2011-2012 με το τρικ του Ζεσουάλδο να τον «περάσει» στην κορυφή της επίθεσης, σε μια αγωνιστική περίοδο που αν δεν «έβγαζε» το πρόβλημα στο γόνατο θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση του συστήματος και οι έξτρα τρόποι που θα σκαρφίζονταν για να διορίσουν τον πρωταθλητή. Αυτά τέσσερα χρόνια πριν. Η πορεία στην Κατάνια δεν ήταν απογοητευτική, δεν ήταν όμως και ανάλογη της τεράστιας ποιότητάς του. Κάτι το θέμα στο γόνατο, κάτι ο αδελφός του μάνατζερ του Κοσεντίνο που ήταν τεχνικός διευθυντής και δεχόταν τεράστια κριτική για τις επιλογές του, με αποτέλεσμα να την... πληρώνει ο Λέτο, δεν του επέτρεψαν να καθιερωθεί στην Ιταλία.

Σε αυτό το σημείο, ας αποκαλύψουμε κάτι: Πριν επιστρέψει στην Αργεντινή και την Λανούς, ο Παναθηναϊκός ήρθε σε επαφή με τον ποδοσφαιριστή. Στις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περίοδου, τον περασμένο Ιανουάριο. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να κάνουν το... μπαμ αλλά οι απαιτήσεις των Ιταλών για το «ενοίκιο» του ποδοσφαιριστή στον δανεισμό, έβαλαν «φρένο» και η υπόθεση «πάγωσε».

Λίγες μέρες αργότερα, ο Λέτο θα τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και θα «γράψει» οκτώ μήνες αποχής από τα γήπεδα. Κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα επιστρέψει, κανείς δεν ξέρει τι σχέση θα έχει με τον παλιό παιχταρά που βλέπαμε στην Ελλάδα. Οπότε θα ήταν αστείο, αν ο Παναθηναϊκός εξέταζε τώρα την επιστροφή του Αργεντινού επιθετικού. Αν γυρίσει στα γήπεδα υγιής, αν δείξει σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης, ναι μακάρι να επιστρέψει κάποια στιγμή. Καταλαβαίνετε όμως πως αυτή η κουβέντα είναι για τα καφενεία και μόνο της παρούσης δεν είναι.

Ο Παναθηναϊκός, ως οργανισμός, έχει να ασχοληθεί με σοβαρότερα θέματα. Με πρώτο και καλύτερο εκείνο του Εσιέν που μοιάζει με βόμβα έτοιμη να εκραγεί στο εσωτερικό του συλλόγου. Το αν έγινε... πατάτα ή όχι το καλοκαίρι δεν έχει νόημα να το ξαναπούμε. Τα είπαμε όταν έπρεπε, όχι εκ των υστέρων. Όσο περνάει ο καιρός, η αίσθηση που δημιουργείται είναι πως ο Γκανέζος μέσος θα γράψει... ιστορία! Αρνητική. Οι διοικούντες την ΠΑΕ πρέπει να βρουν λύση στο πρόβλημα και κυρίως πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για το καλοκαιρινό «φιάσκο». Ακόμη και αν παίξει ο Εσιέν, σε ένα ή δύο μήνες, τα λάθη που έχουν γίνει δεν είναι για να περάσουν στο ντούκου. Εκτός κι αν μιλάμε για τα Σούρμενα κι όχι τον Παναθηναϊκό...

Στην κατηγορία των σημαντικών είναι φυσικά και το ματς της Δευτέρας με τον ΠΑΣ. Παιχνίδι που θέλει τεράστια προσοχή, παιχνίδι που ανάλογα με το αποτέλεσμα του Ολυμπιακός-ΑΕΚ το Σάββατο, θα μπορέσει να σε φέρει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, παιχνίδι που ο Αναστασίου θα πρέπει να «καμουφλάρει» την απουσία του Μπεργκ, προφανώς με την παρουσία του Νίκου Καλτσά, καθώς ο Πέτριτς βρίσκεται στην Κροατία, αντιμετωπίζοντας σοβαρό προσωπικό πρόβλημα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.