Στο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς καμία βοήθεια

Στο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς καμία βοήθεια

Στο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς καμία βοήθεια

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τις αντιξοότητες κάτω από τις οποίες ανταγωνίζεται ο Ολυμπιακός τα θηρία στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Επί πέντε συνεχόμενα χρόνια ο Ολυμπιακός ξεκινάει το Τσάμπιονς Λιγκ ως γηπεδούχος-έτσι το ορίζει η ΟΥΕΦΑ για τηλεοπτικούς λόγους.

Σε αυτή την πενταετία έχει χάσει τα τέσσερα παιχνίδια του κι έχει κερδίσει μόνο το ένα. Ο απολογισμός είναι απογοητευτικός, αν σκεφθούμε ότι ίδια αποτελέσματα, δηλαδή μία νίκη και ήττες στα υπόλοιπα ματς, έχει φέρει μόνο στις δεύτερες και στις πέμπτες αγωνιστικές, όταν και παίζει τα εκτός έδρας παιχνίδια του και δη παραδοσιακά με τις δύο πιο ισχυρές ομάδες του ομίλου του.

Γιατί ο Ολυμπιακός έχει ίδια αποτελέσματα εντός κι εκτός έδρας στις τρεις από τις έξι αγωνιστικές; Πολύ απλά γιατί δεν μπαίνει όσο έτοιμος πρέπει στη διοργάνωση, απέναντι σε πιο έτοιμους αντιπάλους. Ας προσέξουμε ότι οι τέσσερις ήττες του στις πρεμιέρες είναι από γερμανικές (Σάλκε, Μπάγερν) και γαλλικές (Μαρσέϊγ, Παρί Σεν Ζερμέν), δηλαδή ομάδων που έχουν στα πόδια τους τα διπλάσια επίσημα παιχνίδια.

Να υπενθυμίσω…

Πρώτον, το γαλλικό πρωτάθλημα ξεκινάει δύο εβδομάδες νωρίτερα από το ελληνικό, ενώ το γερμανικό μια εβδομάδα νωρίτερα, αλλά έχοντας οι ομάδες της Μπουντεσλίγκα και μία αγωνιστική Κυπέλλου.

Δεύτερον, η μοναδική νίκη του Ολυμπιακού σε πρεμιέρα μέσα στην πενταετία ήταν επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, δηλαδή από το ισπανικό πρωτάθλημα που ξεκινάει ταυτόχρονα με το ελληνικό. Να είναι άραγε σύμπτωση; Μπορεί. Αλλά δεν μπορείς να μην το παρατηρήσεις.

Αλλά και ποια η ένταση των αγώνων που έχει στα πόδια του ο Ολυμπιακός μπαίνοντας στο Τσάμπιονς Λιγκ; Με Πανιώνιο, Πλατανιά, Λεβαδειακό. Συνήθως με τέτοιες ομάδες. Άντε να παίξει με κανένα Ατρόμητο μέσα η, Παναιτωλικό και Γιάννινα έξω. Γιατί εμείς στο ελληνικό πρωτάθλημα θέλουμε τα ντέρμπι από τις 20 Σεπτεμβρίου κι έπειτα, για τηλεοπτικούς λόγους. Την ίδια στιγμή, οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού έχουν ήδη παίξει τουλάχιστον ένα μεγάλο παιχνίδι, όπως η Μπάγερν με τη Λέβερκουζεν κλπ, κλπ.

Γενικά ο Ολυμπιακός μπαίνει να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς να έχει βοήθειες από την Ελλάδα! Παρότι αυτός εκπροσωπεί την Ελλάδα τόσο άξια εδώ και τόσα χρόνια.

Σκεφθείτε ότι

Στη Γαλλία η Παρί κι η Λιόν δίνουν ένα παιχνίδι Παρασκευή πριν από τουλάχιστον ένα αγώνα τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, για να είναι πιο ξεκούραστες.

Στην Πορτογαλία για να είναι πιο φρέσκες η Μπενφίκα κι η Πόρτο στο Τσάμπιονς Λιγκ, τα Σαββατοκύριακα πριν από δύο αγωνιστικές Τσάμπιονς Λιγκ δεν γίνεται πρωτάθλημα, αλλά Κύπελλο, στο οποίο οι πιο μεγάλες ομάδες παίζουν απέναντι σε μικρότερες. Επιπλέον τις προάλλες, έπαιξε η Πόρτο εντός έδρας ημέρα Τρίτη με την Τσέλσι. Την κέρδισε με 2-1. Πρωτάθλημα όμως δεν είχε παίξει Σάββατο, αλλά Παρασκευή, εκτός έδρας με τη Μορείρένσε, κερδίζοντας μία ημέρα παραπάνω ξεκούρασης. Το ίδιο έγινε και με την Μπενφίκα πριν τον αγώνα της με την Αστάνα παρακαλώ!

Στην Ουκρανία ποτέ δεν παίζουν Σαχτάρ και Ντινάμο Κιέβου Σάββατο, όταν έχουν ματς Τσάμπιονς Λιγκ Τρίτη, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Ενίοτε παίζουν και Παρασκευή πρωτάθλημα-Τετάρτη Τσάμπιονς Λιγκ. Και να μην πάω στις διευκολύνσεις που έχει στη Λευκορωσία η Μπάτε πριν τα παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η, ότι η Ντινάμο Ζάγκρεμπ παίζει πάντα Παρασκευή πριν τους αγώνες της στο Τσάμπιονς Λιγκ-το ίδιο θα γίνει και τώρα πριν το ματς με τον Ολυμπιακό.

Προφανώς Γάλλοι, Πορτογάλοι κι Ουκρανοί είναι πιο κουτοί από εμάς και βοηθάνε τις ομάδες που έχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια, η Πορτογαλία είναι 5η στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, η Γαλλία 6η κι η Ουκρανία 9η. Ενώ η Ελλάδα 13η.

Εμείς, είμαστε πιο…large και το παίζουμε το παιχνίδι όπως στα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα, Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία κι Ιταλία, τρομάρα μας!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.