Περιμένοντας τον Τσόρι

Περιμένοντας τον Τσόρι

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Περιμένοντας τον Τσόρι

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την αντίδραση του Τσόρι στην νέα πραγματικότητα με τον Φορτούνη και την εμπειρία του Αργεντινού που μπορεί να τον επαναφέρει άμεσα μετά από απουσία ενός μήνα.

Είναι ούτως ή άλλως πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για το ματς του Σαββάτου με την ΑΕΚ. Όταν ο Σίλβα στην πόρτα του Ρέντη ακόμη... περιμένει διεθνείς, είναι μάλλον υπερβολικό να επιχειρήσεις έστω κρίσεις ή έστω κουβέντα για το επόμενο «ντέρμπι» που έχει ο Ολυμπιακός στην ατζέντα του. Ας κάνουν πρώτα οι Ερυθρόλευκοι μια προπόνηση όλοι μαζί, και μετά βλέπουμε. Και αν κάποιος σκεφτεί ως βάση τα προηγούμενα; Η υπενθύμιση ότι η διακοπή φέρνει παραδοσιακά μαζί της, το αυτονόητο της απώλειας του αγωνιστικού ρυθμού, είναι ένας ακόμη καλός λόγος για να αποφύγουμε από τώρα μια τέτοια συζήτηση.

Έχουμε μέρες μπροστά λοιπόν. Εκείνες που νομίζουμε ότι διαγράφει σε μια προσωπική αντίστροφη μέτρηση ένας ποδοσφαιριστής που σχεδόν τον «ξεχάσαμε» στο προηγούμενο «σετ» αγώνων που προέκυψε στους Πειραιώτες. Τον Τσόρι Ντομίνγκες. Τον Αργεντινό που ο δεύτερος φετινός τραυματισμός του, έφερε μια εντελώς νέα συνθήκη στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Πριν από την Ξάνθη (22/9) το ζητούμενο ήταν αν ο Κώστας Φορτούνης μπορεί να χωρέσει στα... παπούτσια του. Σχεδόν έναν μήνα μετά, όταν θα έρθει η ώρα για την «σέντρα» κόντρα στην ΑΕΚ οι περισσότεροι πολύ λογικά θα θεωρούν Νο1 «όπλο» των γηπεδούχων τον διεθνή μέσο-επιθετικό που φορά τη φανέλα με το «7».

Έπαιξε και για τον Τσόρι και για τον εαυτό του ο Φορτούνης όλον αυτόν τον καιρό. Στα Πηγάδια, στο Emirates, στην Τούμπα. Έδειξε στόφα «κάνω τη διαφορά». Και αυτό δεν το καταλαβαίνει κανείς μόνο από τα γκολ ή τις ασίστ που μοίρασε, αλλά από τον τρόπο που τον ψάχνουν οι συμπαίκτες του στο γήπεδο. Ο Σίλβα του έδωσε ελευθερία, ο Καμπιάσο με τον Μιλιβόγεβιτς και τον Κασάμι (αναλόγως το... εκάστοτε δίδυμο) σιγουριά και ο 23άχρονος άσος έβγαλε στην επιφάνεια δείγματα υψηλής ποιότητας. Σε σημείο που αυτή τη στιγμή, αντικειμενικά να μοιάζει εκείνος ο «βασικός» για τη θέση πίσω από τον φορ. Και όχι ο Τσόρι.

Πως θα «αντιδράσει» λοιπόν απέναντι στη νέα πραγματικότητα ο Τσόρι; Αυτό το ερώτημα μοιάζει από τα πλέον ενδιαφέροντα με θέα στις επόμενες σερί αναμετρήσεις που έρχονται. Και φυσικά μιλάμε για απάντηση «ποδοσφαιρική». Ο Αργεντινός είναι στα αλήθεια πολύ έμπειρος. Έχει βρεθεί ξανά σε ρόστερ με πολλές επιλογές. Έχει βρεθεί ξανά σε συναγωνισμό ή ανταγωνισμό (τελικά το ίδιο είναι κάποιες φορές) με εξίσου καλούς παίκτες που διεκδικούν την ίδια θέση στην 11άδα.

Εντάξει κάποιοι λένε ότι ίσως ο τραυματισμός του Ντουρμάζ να μπορεί να τους χωρέσει και τους δύο στο αρχικό σχήμα. Να παίξει ο Φορτούνης αριστερά για παράδειγμα το Σάββατο, και ο Αργεντινός να μείνει στη φυσική του θέση. Δεν νομίζουμε όμως ότι ο Σίλβα βλέπει αυτό το ενδεχόμενο τόσο «σοβαρά». Πόσο μάλλον ας πούμε απέναντι στην ΑΕΚ, σε ματς δηλαδή που θέλει εξτρέμ γραμμής για να μεγαλώσει τις αποστάσεις ανάμεσα στην βασική γραμμή άμυνας της φιλοξενούμενης.

Λογικά ένας από τους δύο θα ξεκινήσει. Και ο άλλος θα πάρει χρόνο από τον πάγκο. Θα μπορούσε στα 270'λεπτά που έρχονται σε οκτώ ημέρες, κόντρα σε ΑΕΚ, Ντινάμο και Ατρόμητο να παίξει ο «βασικός» κοντά στα 180'και ο αντικαταστάτης στα υπόλοιπα 90'. Ανάλογα την «φόρμα» του καθενός. Από παιχνίδι σε παιχνίδι. Και να μοιραστούν το χρόνο στο αριστερό άκρο ο Σεμπά με τον Ερνάνι.

Στις μέρες της διακοπής ο Φορτούνης πήρε ένα ακόμη παιχνίδι. Αυτό της Κυριακής με την Ουγγαρία. Ο Τσόρι όχι. Ο Αργεντινός έχει να παίξει από τη Μπάγερν (16/9). Το Σάββατο λοιπόν θα είναι ακριβώς ένα μήνα εκτός. Έχει όμως τόση εμπειρία. Εφόδιο πολύτιμο σε αυτές τις περιπτώσεις. Και πριν δύο χρόνια τέτοιες ημέρες κάπως έτσι ήταν τα πράγματα για εκείνον. Έπαιξε με τον Παναιτωλικό στις 22/9/2013 και... μετά αγωνίστηκε σαν αλλαγή στην Κρήτη στο ματς με τον Πλατανιά (19/10). Ενδιάμεσα είχε μόνο ένα 10άλεπτο στις Βρυξέλλες (3/10) κόντρα στην Άντερλεχτ. Έμοιαζε πολύ πιο «πίσω» από τον Σαβιόλα που είχε μονιμοποιηθεί πίσω από τον Μήτρογλου.

Και ξαφνικά εμφανίζεται βασικός στη Λισαβόνα, με τη Μπενφίκα σε ένα γήπεδο βούρκο και για 88 λεπτά κάνει μια εμφάνιση να... τρίβεις τα μάτια σου. Στη βραδιά που ο ίδιος «ξεκαθάρισε» τον ρόλο του στην ομάδα. Ότι μπορεί και τώρα; Δεν το αμφισβητεί κανείς. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα συμβεί αυτό... Πότε θα έρθει η ώρα δηλαδή που δεν θα ρωτάμε εμείς πως μπορεί να χωρέσει ο Αργεντινός παρέα με τον Φορτούνη στην ίδια 11άδα, αλλά που θα το ρωτά ο προπονητής τους...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής