Και πέρυσι «τελειωμένο» τον είχαν τον Πέτριτς!

Και πέρυσι «τελειωμένο» τον είχαν τον Πέτριτς!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Και πέρυσι «τελειωμένο» τον είχαν τον Πέτριτς!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Μλάντεν Πέτριτς, τους 15 περυσινούς «προσωπικούς» βαθμούς και τις ποιοτικές επαφές του Κροάτη που μπορούν και φέτος να δώσουν λύσεις.

Το περυσινό μάθημα για μια μεγάλη πλειοψηφία οπαδών και σχολιαστών του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν ανεκτίμητης αξίας. «Παλαίμαχος ο Πέτριτς», «δεν μπορεί το παλικάρι», «αυτόν γιατί τον πληρώνουν» άκουγες και διάβαζες για τον Κροάτη επιθετικό, ο οποίος αποτελεί ότι πιο ποιοτικό έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα τα τελευταία χρόνια. Η τεράστια καριέρα του στην Γερμανία, τα πράγματα και θάματα που έκανε, η εικόνα του στην προετοιμασία της Πολωνίας το καλοκαίρι του 2014 και το ρημάδι το τόπι που δεν ξεχνιέται με τίποτα ήταν κάποια από τα στοιχεία που σε έκαναν να πιστεύεις ότι ''δεν μπορεί, θα δείξει έστω και ένα μέρος των ικανοτήτων του''.

Ο... παλαίμαχος έγινε καθοριστικός κρίκος στην πορεία πρωταθλητισμού του Παναθηναϊκού, η οποία διεκόπη με το έτσι θέλω και το -3 που επί της ουσίας έβαλε τέλος στο «κυνήγι» του Ολυμπιακού, παρά την απόδειξη της «πράσινης» ανωτερότητας στην Λεωφόρο. Ο ρόλος του Κροάτη ως επιτελικός στον ρόμβο του Αναστασίου ήταν σημαντικός τόσο για την δημιουργία του «τριφυλλιού» όσο και για την εκτέλεση. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι ποιοτικές επαφές του Κροάτη έφεραν 15 βαθμούς στο σακούλι του Παναθηναϊκού. Πραγματικό «χρυσάφι».

Γκολ-νίκη με τον Πανιώνιο στην Λεωφόρο(2-1), «καθάρισε» στο Αγρίνιο(1-0), το ίδιο και στο εντός έδρας με τον Λεβαδειακό(1-0). «Τιμώρησε» ξανά τον Παναιτωλικό αυτή την φορά στην Αθήνα(1-0) και έκανε πάταγο με την γκολάρα που έδωσε την νίκη στο «αιώνιο» ντέρμπι(2-1). Συνολικά προσέφερε 7 γκολ στο περυσινό πρωτάθλημα και ουκ ολίγες ασίστ.

Αυτά που μπορεί να κάνει ο Πέτριτς μέσα στο γήπεδο είναι συγκεκριμένα. Δεν είναι ο παίκτης που θα πιέσει τον αντίπαλο και θα τον «σκάσει» στο πρέσινγκ, δεν είναι εκείνος που θα δημιουργήσει ρήγματα με τις «κούρσες» του ή αυτός που θα περάσει δύο αντιπάλους στον άξονα και θα «ανοίξει» χώρους. Από τον 35χρονο Κροάτη περιμένεις τις ποιοτικές του επαφές μέσα στο παιχνίδι. Είτε αυτές είναι μια κάθετη, είτε ένα «στημένο» ή ένα τελείωμα στο πλεκτό μέσα από την περιοχή.

Για τα περίπου 200.000 τον χρόνο που κοστίζει στον Παναθηναϊκό, αποτελεί πολυτέλεια. Φυσικά, για να μπορέσει να βγάλει τα στοιχεία αυτά χρειάζεται ρυθμό, παιχνίδια στην σειρά. Το τελευταίο διάστημα έμοιαζε να «πληρώνει» τα σπασμένα της Νέας Σμύρνης, κάτι που αν ισχύει είναι το λιγότερο αστείο. Είχε και κάποιες ενοχλήσεις και μοιραία τον κράτησαν πίσω.

Ο Πέτριτς είναι από τους ποδοσφαιριστές εκείνους που έχουν την κατάλληλη νοοτροπία για μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. «Μετρημένος» σε όλα του, επαγγελματίας 100% και παράδειγμα για τους πάντες. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θεωρείται από αρκετούς... τελειωμένος. Ο τραυματισμός και η απουσία του Μπεργκ θα μας «δείξουν» αν το ίδιο πιστεύει και ο Γιάννης Αναστασίου...

Υ.Γ: Προφανώς και ο πρωθυπουργός της χώρας «υπάλληλος» του Αλαφούζου είναι, δικαιολογίες ψάχνει, ένας τρελός του χωριού κι αυτός, όπως όλοι όσοι εδώ και δύο δεκαετίες λένε τα αυτονότητα. Παρακράτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Είναι δυνατόν; Υπάρχουν τέτοια πράγματα; Πέφτουμε από τα σύννεφα. Επειδή, όμως, από λόγια χορτάσαμε, οι πράξεις μετρούν. Μόνο εκείνες. Δεν ζητάμε και τίποτα τρομερό, ε; Απονομή δικαιοσύνης. Σε όλα τα επίπεδα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.