Οι αγαπημένες πράσινες φανέλες!

Οι αγαπημένες πράσινες φανέλες!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Οι αγαπημένες πράσινες φανέλες!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου κάνει... flashback στις εμφανίσεις του Παναθηναϊκού και ξεχωρίζει-εντελώς υποκειμενικά- τις πιο όμορφες, τις πιο αγαπημένες!

Η φανέλα της αγαπημένης σου ομάδας είναι κάτι το ιδιαίτερο, κάτι το μοναδικό, αποτελεί ρούχο... ιερό για κάθε πιστό του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους νοιάζει και ιδιαίτερα ο σχεδιασμός. Τα χρώματα, οι ρίγες, οι ρόμβοι, οι λεπτομέρειες μικρές ή μεγάλες. «Αν έχει το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς είναι η πιο ωραία του κόσμου» είναι η ατάκα που ακούω από αρκετό κόσμο όταν ανοίγω κουβέντα για τις εμφανίσεις.

Φυσικά υπάρχουν και εκείνοι-η πλειοψηφία είμαστε- που πάντα θέλουν κάτι το διαφορετικό, που πάντα σε αυτές τις κουβέντες θα θυμηθούν την «περίεργη» φανέλα που φορέθηκε κόντρα στην Μπριζ το 1994, τις μαύρες επί πολυμετοχικότητας, θα μιλήσουν για τις φετινές που κατά γενική ομολογία είναι οι πιο άσχημες της τελευταίας δεκαετίας(ειδικά αυτή η μπλε με τους κύβους του Ρούμπικ ξεπερνά κάθε φαντασία) και άλλες πολλές και διάφορες.

Από την στιγμή που επικαιρότητα τρομερή δεν υπάρχει, από την στιγμή που η Εθνική του Γκιρτζίκη είναι άναξια σχολιασμού και περίγελος στην Ευρώπη, ας κάνουμε ένα μικρό πισωγύρισμα στις εμφανίσεις του Παναθηναϊκού. Μετά από ένα μικρό σχετικά ψάξιμο σας παραθέτω εντελώς υποκειμενικά δύο top5. Ένα με τις πέντε αγαπημένες και ένα με τις πέντες «εναλλακτικές», τις διαφορετικές, αυτές που συνήθως είναι οι «τρίτες» και που άρεσαν περισσότερο στα δικά μου τα μάτια.

Ξεκινάμε...

5

Η φανέλα της σεζόν 1999-2000. Η «δεύτερη». Adidas. Λευκή με μεγάλη πράσινη οριζόντια ρίγα. Την φόρεσε η μοναδική ομάδα του Γιάννη Κυράστα που άδικα δεν κατέκτησε εκείνη την χρονιά το πρωτάθλημα. Οι λόγοι γνωστοί...

4

1991-1992, η πρώτη φανέλα της ζωής μου, σε ηλικία έξι χρονών. Asics, καταπράσινη με ένα μικρό τριφύλλι και χορηγό την Interamerican. Απλή αλλά συλλεκτική.

3

Παναθηναϊκός αλά.. Σέλτικ την χρονιά 2013-2014, μια γούρικη εμφάνιση που συνδυάστηκε με τίτλο μετά το 2010. Δημιουργός η Adidas, πράσινες και λευκές οριζόντιες ρίγες, κατά την ταπεινή μου άποψη η πιο όμορφη της δεκαετίας.

2
Πληρώνω όσο-όσο για την συγκεκριμένη. 1995-1996, ξανά Adidas, ξανά ρίγες, αυτή την φορά κάθετες, πράσινες και άσπρες. Συνδυάστηκε με τίτλους, με την μεγάλη πορεία μέχρι τους ''4''(αν και στο Τσάμπιονς Λιγκ φορέθηκαν εκείνες με τους ρόμβους στην άκρη) της Ευρώπης.

1
Η ιστορική, η πιο ιστορική, φανέλα του συλλόγου, εκείνη που... περπάτησε στο Γουέμπλεϊ στον τελικό του πρωταθλητριών το 1971. Το 2008 επέστρεψε σε μοντέρνα εκδοχή και συνόδευσε το «τριφύλλι» για μια τετραετία. Πράσινη και μεγάλο άσπρο τριφύλλι. Εξαιρετική...

Εναλλακτικό top-5

5

1994-1995, δημιουργός η Robe di Cappa, σε μία από τις πιο όμορφες φανέλες που αν δεν κάνω λάθος φορέθηκε μόνο σε ένα παιχνίδι που έγραψε και αρνητική ιστορία. Αποκλεισμός από την Μπριζ και τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών για του... χρόνου.

4

2001-2002. Μπλε φανέλα, προφανώς λόγο του ότι ο Παναθηναϊκός είναι ελληνική ομάδα. Φορέθηκε σίγουρα σε ένα ματς με τον Ακράτητο στην Λεωφόρο και σε κανά δυο ακόμη. Έφερε την υπογραφή της Adidas, με την άσπρη οριζόντια μεγάλη ρίγα να κάνει την διαφορά στο κέντρο της φανέλας.

3

Η... περιβόητη λαχανί φανέλα την χρονιά 2006-2007. Πάλι από την Adidas, σε μια αγωνιστική περίοδο που θα μπορούσε να είχε συνδυαστεί με τίτλο. Ο χαμένος τελικός από την Λάρισα την έβαλε σε ένα ντροπιαστικό βράδυ της ιστορίας του Παναθηναϊκού...

2

2012-2013. Τραγική χρονιά για τον Παναθηναϊκό. Η μαύρη φανέλα με τις πράσινες λεπτομέρειες ήταν μια εξαιρετική επιλογή της Adidas. Αν δεν υπήρχε και το ανθρωπάκι του ΟΠΑΠ, θα ήταν ακόμη καλύτερη.

1

2009-2010, νταμπλ, παιχταράδες, υγεία. Μια λέξη μόνο για την φανέλα αυτή: Αρρώστια...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.